F Black Panther trailer: Η Marvel σοβαρεύει! - FilmBoy Black Panther trailer: Η Marvel σοβαρεύει! - FilmBoy
  • Latest News

    Black Panther trailer: Η Marvel σοβαρεύει!


    Ένα από τα highlights του Captain America: Civil War (της καλύτερης πλέον solo ταινίας του MCU, κατά την ταπεινή μου γνώμη) ήταν οπωσδήποτε το ντεμπούτο του Black Panther, ανάμεσα στα άλλα. 
    Εκτός του ότι μας σύστησε έναν ακόμη πολύ σημαντικό παίκτη στο προσκήνιο, ήταν ο προπομπός για μια ακόμη ταινία της Φάσης 3, αλλά και για έναν κόσμο πολύ εντυπωσιακό και πολύ διαφορετικό από αυτούς έχουμε δει ως τώρα.

    Έχουμε δει τον ‘νορμάλ’ και πιο προσγειωμένο κόσμο των Iron Man και Captain America, έχουμε δει την εξωπραγματική Asgard του Thor, τα μυστήρια του διαστήματος των Guardians of the Galaxy, τις τριπαριστές παράλληλες διαστάσεις του Dr Strange, και το Φεβρουάριο θα δούμε τον εξωτικό και τεχνολογικά ανεπτυγμένο κόσμο της Wakanda. 

    Προς το παρόν όμως έχουμε ένα μικρό δείγμα του τι θα δούμε και μάλιστα έσκασε μύτη χωρίς να το περιμένουμε (αν και μας ενημέρωσαν πιο πριν με το poster).

    Στο βίντεο βλέπουμε τον Ulysses Klaue να είναι υπό ανάκριση στον John Watson Everett K. Ross, o οποίος περιγράφει στον δεύτερο το μύθο γύρω από τη Wakanda και πως όντως υπάρχει. 

    Στο ακόλουθο μοντάζ σκηνών, έχουμε snippets με τον Black Panther να δέρνει πιθανούς εισβολείς ή τυχοδιώκτες, που ψάχνουν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της χώρας, την αντίθεση της Wakanda ανάμεσα στις παραδοσιακές, ‘παρωχημένες’ για μας τους ‘πολιτισμένους’ φορεσιές και το τεχνολογικά ανεπτυγμένο περιβάλλον στο οποίο ζουν απομονωμένοι στην Αφρική, τον Klaue να αποδρά, μια από τις Dora Milaje να ρίχνει ξύλο, τις υπόλοιπες Dora Milaje ενάντια στον Erik Killmonger και φυσικά τον Plack Panther να κάνει τα ακροβατικά του (όπως πέρσι).

    Σύμφωνα με τη νέα σύνοψη της ταινίας: 
    «Το Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T’Challa ο οποίος, μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda, επιστρέφει σπίτι στο απομονωμένο, τεχνολογικά ανεπτυγμένο Αφρικανικό έθνος για τον διαδεχτεί στο θρόνο και να πάρει την δικαιωματική του θέση ως βασιλιάς. 

    Αλλά όταν ένας ισχυρός εχθρός επιστρέφει, η πυγμή του T’Challa ως βασιλιάς -και ως Black Panther– δοκιμάζεται όταν παρασύρεται σε μια μεγάλη διαμάχη που θέτει τη μοίρα της Wakanda και όλου του κόσμου σε κίνδυνο. 
    Αντιμετωπίζοντας προδοσία και κίνδυνο, ο νεαρός βασιλιάς πρέπει να δραστηριοποιήσει τους συμμάχους του και να εξαπολύσει όλη τη δύναμη του Black Panther για να νικήσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του και του τρόπου ζωή τους.»

    Δεν ξέρουμε ακόμη πως θα είναι το ύφος της ταινίας, αλλά δε χρειάζεται πολύ για να προσέξετε ότι δεν έχει χιούμορ και wisecracks, όπως είθισται στις ταινίες της Marvel
    Εξάλλου ο Black Panther είναι ένας χαρακτήρας που δε φημίζεται για τα αστεία του, οπότε τουλάχιστον το ύφος του trailer ταιριάζει. 

    Μου είναι όμως δύσκολο να φανταστώ μια ταινία της Marvel χωρίς έστω λίγο μια ατάκα να ελαφρύνει την ατμόσφαιρά. 
    Και φυσικά, καθόσον πρόκειται για teaser, ούτε λόγος περί πιθανής εμφάνισης του Bucky (αν και αυτή η φήμη έχει καταλαγιάσει εδώ και μήνες, οπότε δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι αληθοφανής πλέον).

    Το Black Panther θα κυκλοφορήσεις στις 16 Φεβρουαρίου του 2018. 
    Η σκηνοθεσία είναι του Ryan Coogler, σε σενάριο του ίδιου και του Joe Robert Cole, παραγωγή του -ποιου άλλου;- Kevin Feige και πρωταγωνιστούν οι Chadwick Boseman (T’Challa/Black Panther), Michael B. Jordan (Erik Kollmonger), Lupita Nyong’o (Nakia), Danai Gurira (Okoye), Martin Freeman (Everett K. Ross), Angela Bassett (Ramonda), Forest Whitaker (Zuri) και Andy Serkis (Ulysses Klaue).

    Απολαύστε το πρώτο trailer και πείτε μας τις εντυπώσεις σας! 
    Α, και μια και το θυμήθηκα, σε ενάμιση μήνα περίπου έχουμε και το San Diego Comic Con, οπότε λογικά θα έχουμε περεταίρω πληροφορίες για την ταινία (και ελπίζω και για το Avengers: Infinity War).

    Περισσότερα στο Heroes For A Day.

    Αργύρης Σταματόπουλος.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Black Panther trailer: Η Marvel σοβαρεύει! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top