F Review: Όνειρα Γλυκά - Sweet Dreams (Fai bei sogni) - FilmBoy Review: Όνειρα Γλυκά - Sweet Dreams (Fai bei sogni) - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Όνειρα Γλυκά - Sweet Dreams (Fai bei sogni)




    To 1960 o εννιάχρονος Massimo (Nicolò Cabras) χάνει απροσδόκητα την πολυαγαπημένη του μητέρα, χωρίς καν να μάθει το πως πέθανε. 
    Το γεγονός αυτό τον σοκάρει και τον κάνει να αμφισβητήσει τα πάντα, από θρησκεία μέχρι τα κοντινά του πρόσωπα που προσπαθούν μάταια να τον παρηγορήσουν. 

    30 χρόνια μετά παραμένει ένας κενός άντρας που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το χαμό της μάνας του. 
    Η γνωριμία του με μια νεαρή γιατρό (Bérénice Bejo) θα αποτελέσει αφορμή για να αποδεχτεί επιτέλους το τραγικό γεγονός και να προχωρήσει στη ζωή του.

    Το Sweet Dreams του Marco Bellocchio είναι βασισμένο σε μια διάσημη Ιταλική νουβέλα και μιλά για την απώλεια, το θρήνο και τις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους. 

    Ο κεντρικός πρωταγωνιστής της (Valerio Mastandrea) είναι ένας καταραμένος ήρωας, απαισιόδοξος, ακοινώνητος και καταθλιπτικός. 
    Ο χαμός της μητέρας του σε νεαρή ηλικία τον έχει σημαδέψει ανεπανόρθωτα.


    Η ταινία ξεκινά δείχνοντας τον μικρό, να περνά όμορφες στιγμές με την μητέρα του και είναι σε αυτές τις σκηνές που η ταινία αποκτά μια γλυκιά και νοσταλγική διάθεση που ζεσταίνει το θεατή. 
    Όποτε τον βλέπουμε σαν ενήλικο η ταινία τραβάει πάρα πολύ και χάνει το όποιο ενδιαφέρον, δίχως να συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο. 

    Η όμορφη γιατρός αναλαμβάνει ειδικά την περίπτωση του χωρίς κάποιο λόγο, και παρά την ώριμη ερμηνεία του Valerio Mastandrea, το Sweet Dreams υπερβαίνοντας τις 2 ώρες διάρκεια έχει ήδη καταφέρει να κουράσει τον θεατή.

    Κάπου κοντά στο φινάλε υπάρχει ένα σπαραξικάρδιο κείμενο που αφηγείται ο ήρωας μας και που μάλλον θα χρειαστείτε χαρτομάντιλα, μα μέχρι να φτάσει εκεί ο δρόμος είναι μακρύς και κάπως ανιαρός.

    Στους κινηματογράφους από 27 Απριλίου.

    Μιχάλης Δαγκλής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Όνειρα Γλυκά - Sweet Dreams (Fai bei sogni) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top