F Review: Η Ενοχή των Αθώων - Les Innocentes - FilmBoy Review: Η Ενοχή των Αθώων - Les Innocentes - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Ενοχή των Αθώων - Les Innocentes




    Στην Πολωνία του 1945 μία Γαλλίδα άθεη κομμουνίστρια, γιατρός του ερυθρού σταυρού, ανακαλύπτει ότι η επίθεση που δέχτηκε το μοναστήρι της περιοχής από Ρώσους στρατιώτες είχε σαν τραγική συνέπεια να βιαστούν και να μείνουν έγκυες αρκετές από τις καλόγριες.

    Με άκρα μυστικότητα σε ένα αφιλόξενο για αυτήν σκηνικό αποφασίζει να τις βοηθήσει να γεννήσουν και συγκρούεται με τα πιστεύω της.

    Το Les Innocentes της Anne Fontaine είναι ένα φιλμ που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και θίγει σοβαρά ζητήματα, ηθικά διλήμματα και αναπάντητα ερωτήματα αλλά δεν καταφέρνει να εμβαθύνει όσο θα έπρεπε ώστε να προβληματίσει, γιατί προσεγγίζει μονοδιάστατα και διεκπαιρεωτικά από ένα σημείο και μετά τα θέματα του.



    Η δυναμική αρχή του σύντομα αρχίζει και αδυνατίζει με το σενάριο σταδιακά να φρενάρει και κάπου στη μέση το ενδιαφέρον να εξανεμίζεται.

    Όσο περνάει η ώρα αντί να μπήξει το μαχαίρι στο κόκκαλο τόσο περισσότερο υποχωρεί, συμβιβάζεται και λειαίνει τις γωνίες με αποτέλεσμα η καλή στιλιζαρισμένη φωτογραφία και οι στιβαρές ερμηνείες ,ειδικά από την Agata Kulesza της «Ida», να μην φτάνουν για να σώσουν το φιλμ το οποίο οδηγείται σε ένα ακόμα πιο χλιαρό και άνισο με την θεματική του happy end.

    Στους κινηματογράφους από 11 Μαΐου.

    Γιάννης Αποστολίδης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Ενοχή των Αθώων - Les Innocentes Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top