F Review: Η Κυνηγός με τον Αετό - The Eagle Huntress - FilmBoy Review: Η Κυνηγός με τον Αετό - The Eagle Huntress - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Η Κυνηγός με τον Αετό - The Eagle Huntress



    To ξέρατε πως μια φυλή στη Μογγολία έχει σαν έθιμο εδώ και 1000 χρόνια να κυνηγά με αετό; 
    Εγώ όχι μέχρι που ο σκηνοθέτης Otto Bell αποφάσισε να το γνωστοποιήσει στον υπόλοιπο κόσμο μέσο του ντοκιμαντέρ του The Eagle Huntress κερδίζοντας εντυπώσεις και βραβεία.

    Είναι η ιστορία της 13χρονης Άισολπαν που αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της σε μια ανδροκρατούμενη παράδοση, με πείσμα και υπομονή. 
    Την βλέπουμε με τον πατέρα της, να επιλέγει τον αετό που πρόκειται να εκπαιδεύσει, την βλέπουμε να παίρνει μέρος σε ετήσιο αγώνα ενάντια σε βετεράνους και τέλος την βλέπουμε επί το έργο να κυνηγά αλεπούδες στα χιονισμένα βουνά της Μογγολίας. 

    Παράλληλα μαθαίνουμε για τον τρόπο ζωής της φυλής της, το σεβασμό τους προς τη φύση και τα ζώα και γενικά την καθημερινότητα τους. 
    Το ντοκιμαντέρ αυτό όμως δεν είναι μια απλή καταγραφή ενός μακρινού λαού. 
    Είναι ένα θρίαμβος ενάντια στο κατεστημένο. 

    Η μικρή Άισολπαν είναι η πρώτη στα χρονικά γυναίκα κυνηγός που θεωρήθηκε και ισάξια των ανδρών, καταρρίπτoντας τις αμφιβολίες πολλών γηραιότερων της.
    Είναι μια girl-power ιστορία νίκης και δεν είναι τυχαίο πως το ντοκιμαντέρ αφηγείται η Daisy Ridley, η πρωταγωνίστρια του Star Wars: The Force Awakens.


    Ο σκηνοθέτης είδε φωτογραφίες της Άισολπαν από τα social media, επικοινώνησε με τον φωτογράφο που της τράβηξε και αποφάσισαν από κοινού να πάνε να την βρουν και να γυρίσουν το ντοκιμαντέρ. 

    Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 
    Με θεαματικά εναέρια πλάνα, εκπληκτική φωτογραφία και φανταστική μουσική, το The Eagle Huntress σε παρασέρνει στον κόσμο του. 
    Παρακολουθείς την εκπαίδευση της συμπαθητικής ηρωίδας του και έχεις αγωνία όταν διαγωνίζεται για το έπαθλο. 

    Η δυσκολία των γυρισμάτων είναι εμφανής. 
    Στην τελευταία σκηνή του κυνηγιού, παρά το ότι φαίνεται σαν μια μέρα χρειάστηκαν 22 για να το γυρίσουν, λόγω της βαρυχειμωνιάς. 

    Το The Eagle Huntress είναι από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς, απλό στην αφήγηση του, χωρίς να βαραίνει ιδιαίτερα και με οικουμενικό μήνυμα. 

    Μιχάλης Δαγκλής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Η Κυνηγός με τον Αετό - The Eagle Huntress Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top