F Review: Ciao Amore ...Dalida - FilmBoy Review: Ciao Amore ...Dalida - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ciao Amore ...Dalida




    Η αληθινή ιστορία της ποπ τραγουδίστριας Dalida με πρωταγωνίστρια την Sveva Alviti.

    Η Lisa Azuelos (σεναριογράφος του Θα Μείνει Μεταξύ Μας) σκηνοθετεί εύστοχα το δράμα της ζωής της Dalida (Είναι η φωνή πίσω από το ντίσκο άσμα Gigi in Paradisco και μυριάδες άλλα γνωστά και λιγότερο γνωστά κομμάτια). 
    Τη βοηθά η πρωταγωνίστρια Sveva Alviti, η οποία διαθέτει τη λάμψη, αλλά και το βάθος για να απογειώσει την ταινία.

    Η ιστορία δεν έχει την πρωτοτυπία και τους πειραματισμούς, που έχουμε συνηθίσει από πιο πρόσφατες μουσικές βιογραφίες όπως το Gainsbourg: A Heroic Life και I’m not there για την ζωή του Bob Dylan
    Η αλήθεια είναι ότι και δεν τα πολυχρειάζεται γιατί η ζωή της ηρωίδας βλέπεται με ενδιαφέρον, παρά τους κάποιους μελοδραματισμούς του σεναρίου.

    Η Ιταλικής καταγωγής Δαλιδά γεννήθηκε στο Κάιρο και δραστηριοποιήθηκε καλλιτεχνικά από το 1956 μέχρι το τέλος τη ζωής της 1987 στην Γαλλία, αλλά και στην Ιταλία και στις Η.Π.Α. 


    Άλλαξε πολλές φορές μουσικό στυλ, τα μαλλιά της και άνδρες, για αρκετούς απ’ τους οποίους (δε θα σας πω για ποιους για να μη σας κάνω spoiler) υπήρξε κυριολεκτικά μοιραία αφού αυτοκτόνησαν κατά τη διάρκεια ή μετά τη σχέση τους. 

    Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο ευχάριστο πλαίσιο των 50's, 60's, 70's και 80's μαζί με το ωραίο ντεκόρ και υπέροχα κουστούμια που το συνοδεύουν.
    Στο ρόλο του ατζέντη και πρώτου συζύγου της είναι ο Jean-Paul Rouve (Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες) και ο Riccardo Scamarcio (John Wick 2) παίζει τον αδερφό και μάνατζερ της.

    Το Dalida είναι μια ευχάριστη χορταστική βιογραφία που θα απολαύσουν οι φαν της και οι υπόλοιποι θα δουν με ενδιαφέρον.

    Στους κινηματογράφους από 30 Μαρτίου.

    Μαρίνα Μέλη.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ciao Amore ...Dalida Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top