F Το Marvel Universe των κόμικ επιστρέφει στην κλασική του μορφή! - FilmBoy Το Marvel Universe των κόμικ επιστρέφει στην κλασική του μορφή! - FilmBoy
  • Latest News

    Το Marvel Universe των κόμικ επιστρέφει στην κλασική του μορφή!


    Η Marvel έχει κάνει πολλές ριζοσπαστικές αλλαγές στο status quo των κόμικς της τα τελευταία χρόνια, επαναπροσδιορίζοντας τους πιο γνωστούς ήρωες της σε κάτι καινούριο και ασυνήθιστο για τον μέσο αναγνώστη. 

    Για να αναφέρω τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, η Ironheart με τον Tony Stark ως A.I. της στολής της, ο Infamous Iron Man του Victor Von Doom, η Thor της Jane Foster, με τον original Thor Odinson να είναι πλέον ‘ανάξιος’, ο Sam Wilson ως Captain America και φυσικά ο Steve Rogers ως sleeper agent της HYDRA. 
    Λίγο πολύ τα πάντα έχουν έρθει τούμπα προκειμένου η Marvel να τραβήξει αναγνωστικό κοινό.

    Για να μην αναφέρω το γεγονός - αγκάθι στα πλευρά του σταθερού και χρόνιου αναγνώστη - ότι κάθε χρόνο έχουμε κι από ένα μεγάλο crossover event που αλλάζει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επενδύσουμε συναισθηματικά σε έναν ήρωα, ούτε οι πράξεις του να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στο σύμπαν και σε εμάς, αφού ξέρουμε ότι του χρόνου μπορεί καν να μην υφίσταται. 
    Διάολε, υπάρχουν σειρές που κάθε φορά επανεκδίδονται σε νέο volume χωρίς καν να συμπληρώσουν καλά καλά δώδεκα τεύχη.

    Ελπίζω η Marvel να βλέπει ότι κάπως, κάπου, κάποτε, κάτι δεν πάει καλά με αυτό και ίσως το επόμενο φθινόπωρο (τη στάνταρ εποχή που έρχεται το νέο status quo τα τελευταία χρόνια) να έχουμε πάλι αλλαγές, αυτή τη φορά με μια προ γνώριμη κατεύθυνση. 

    Σύμφωνα με το Bleeding Cool, η εταιρία βλέπει πως οι fans ίσως να μην εκτιμούν τόσο πολύ πλέον το πολιτικό περιεχόμενο σε κάποιες σειρές ή χαρακτήρες της και σκοπεύει να το μετριάσει –τουλάχιστον μετά το Secret Empire event που έχει ετοιμάσει. 

    Επίσης, σε μια πρόσφατη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στα μεγάλα κεφάλια της Marvel, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το παράδειγμα του DC Rebirth και να επιστρέφει το κόμικ σύμπαν της Marvel σε μια πιο οικεία εικόνα.

    Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η ιστοσελίδα: «…όπως η Marvel επαναφέρει τις σειρές των X-Men δυναμικά, να περιμένουμε την επιστροφή ενός στάνταρ status quo για τίτλους όπως Thor, Iron Man, Hulk και άλλους. 
    Ένα πιο οικείο Marvel Universe μέχρι το φθινόπωρο –αν και, όπως με τον Captain America, όπως επιστρέφουν οι κλασσικοί χαρακτήρες, να περιμένουμε οι καινούριοι χαρακτήρες να συνεχίσουν να έχουν τις σειρές τους.»

    Σαν ιδέα είναι ομολογουμένως ελπιδοφόρα, αλλά θα είναι η εφαρμογή της ικανή (αν ισχύει τελικά) να φέρει πωλήσεις, θετικά σχόλια και σειρές που να διαβάζονται ευχάριστα στη Marvel;

    Αργύρης Σταματόπουλος
    Heroes for a Day.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Marvel Universe των κόμικ επιστρέφει στην κλασική του μορφή! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top