F Ο σκηνοθέτης του Crash αναλαμβάνει τη νέα young-adult sci-fi ταινία Ship Breaker - FilmBoy Ο σκηνοθέτης του Crash αναλαμβάνει τη νέα young-adult sci-fi ταινία Ship Breaker - FilmBoy
  • Latest News

    Ο σκηνοθέτης του Crash αναλαμβάνει τη νέα young-adult sci-fi ταινία Ship Breaker


    Κανείς δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν το είδος των young-adult ταινιών, η δημοτικότητα του οποίου είχε εκτοξευθεί με τα franchises των Twilight και Hunger Games, έχει κλείσει το κύκλο του ή …απλά ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.

    Παρότι οι παραγωγές του είδους είναι πια ελάχιστες, οι εταιρίες δε το βάζουν κάτω θέλοντας να κερδίσουν πίσω τα εκατομμύρια των θεατών που γέμιζαν τις αίθουσες πριν μερικά χρόνια, αναζητώντας τη νέα κότα που κάνει τα χρυσά αυγά.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η πρωτοεμφανιζόμενη εταιρία παραγωγής Far East, υπό τον έμπειρο παραγωγό Philip Lee (The Revenant, Assassin's Creed, Cloud Atlas) ετοιμάζει η κινηματογραφική διασκευή της σειράς βιβλίων Ship Breaker του Paolo Bacigalupi, η οποία μας πηγαίνει σε ένα μετά-αποκαλυπτικό μέλλον (τι πρωτότυπο!), στο οποίο το λιώσιμο των πάγων έχει βυθίσει τον πολιτισμό κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με τους ανθρώπους να προσπαθούν να επιβιώσουν φτιάχνοντας νέες κοινωνίες.

    Κεντρικός ήρωας είναι ο Nailer, ένα 15χρονο αγόρι που εργάζεται σε ένα πλήρωμα που ξηλώνουν οτιδήποτε χρήσιμο από παλιά πλοία. 
    Κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, ο Nailer σώζει την Nita, τη κόρη ενός πλούσιου επιχειρηματία και τη βοηθάει να επιστρέψει σπίτι της, κίνηση που σηκώνει θύελλα αντιδράσεων.

    Το ιδιαίτερο της είδησης είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει τα ηνία της ταινίας, που δεν είναι άλλος από τον δις Οσκαρούχο Paul Haggis, σεναριογράφο του Million Dollar Baby και σκηνοθέτη των Crash και In the Valley of Elah.
    Όπως δήλωσε ο ίδιος, το στοιχείο που τον έκανε να πει το είναι το οικολογικό θέμα και η καταστροφή του περιβάλλοντος.

    Το Ship Breaker όπως δήλωσε θα έχει ένα ιδιαίτερα υψηλό budget που θα κυμανθεί γύρω στα $ 100 εκατομμύρια. 
    Ελπίζουμε να μην έχει τη κατάληξη του διαβόητου Waterworld.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο σκηνοθέτης του Crash αναλαμβάνει τη νέα young-adult sci-fi ταινία Ship Breaker Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top