F Review: Μαθήματα Ζωής - Les Heritiers - FilmBoy Review: Μαθήματα Ζωής - Les Heritiers - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Μαθήματα Ζωής - Les Heritiers



    Η  Anne (Ariane Ascaride, Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο)  δεν είναι απλά μια καθηγήτρια Ιστορίας  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
    Είναι από τις λίγες  που νοιάζεται για τους ανήσυχους μαθητές της από τις φτωχογειτονιές τις πόλης. 

    Όπως κάθε χρόνο ,έτσι και αυτή την χρονιά, η Anne έχει αναλάβει ένα δύσκολο τμήμα. 
    Απογοητευμένη από τον υλισμό και την έλλειψη φιλοδοξίας των μαθητών της, η Anne τους παροτρύνει να συμμετάσχουν σε ένα διεθνή διαγωνισμό με θέμα τι σημαίνει να είσαι έφηβος  σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης…

    Αποφασισμένη να ωθήσει τους μαθητές της μέχρι τέλους, η Anne αφήνει στην άκρη την προσωπική της ζωή, χρησιμοποιεί όλη της την δημιουργικότητα και την δύναμη της θέλησης για να τραβήξει την προσοχή τους και να τους κινητοποιήσει. 

    Καθώς η καταληκτική ημερομηνία σιγά σιγά πλησιάζει, τα παιδιά αρχίζουν να ανοίγονται μεταξύ τους και να πιστεύουν στους εαυτούς τους. 

    Στους νέους αυτούς, η συλλογική αυτή δραστηριότητα  μπορεί να μην τους λύσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας,  αλλά μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής που θα τους βοηθήσει να βρουν τον δρόμο τους και να τους αλλάξει την υπόλοιπη ζωή.

    Η νέα ταινία της Marie-Castille Mention-Schaar συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, ενώ ο ηθοποιός Ahmed Drame ήταν υποψήφιος για βραβείο Cesar.


    Η ταινία ξεκινάει συμπαθητικά, γρήγορα όμως καταλαβαίνεις ότι δεν πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. 
    Έχουμε δει πολλές ταινίες με την ιστορία “η καινούργια δασκάλα (ή δάσκαλος) που τελικά συμμορφώνει την τάξη και δίνει μαθήματα ζωής στους μαθητές” και το Les Heritiers είναι μία σαν όλες τις υπόλοιπες.

    Η ιστορία έχει ενδιαφέρον και είναι δοσμένη με ωραίο τρόπο. 
    Είναι, όμως, αρκετά προβλέψιμη. 
    Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι σκηνοθετικά και καλλιτεχνικά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, έχει ως αποτέλεσμα η ταινία να είναι μονότονη.

    Έχει, βέβαια, κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια, όπως όταν οι μαθητές μαθαίνουν τι συνέβη στην Γαλλία και την Πολωνία την δεκαετία του ’40 και τις δράσεις των Ναζί. 
    Συγκινητικό είναι το σημείο που εμφανίζεται ο Leon Zyguel, επιζήσας των στρατοπέδων συγκέντρωσης, και διηγείται στην τάξη την τραγική ιστορία του.
    Η ταινία έχει αρκετό συναίσθημα και προκαλεί εύκολα συγκίνηση.

    Το καστ είναι καλό με την πρωταγωνίστρια Ariane Ascaride να είναι μια δυναμική παρουσία στην μεγάλη οθόνη, αλλά τον Ahmed Drame να κλέβει την παράσταση.

    Το Les Heritiers έχει πολύ θετικό μήνυμα, αλλά τα αρνητικά είναι αρκετά για να τα παραβλέψει κανείς. 
    Μέσα σε αυτά είναι και το ότι πολλές φορές γίνεται διδακτική και κουράζει, ίσως και να εκνευρίζει, τον θεατή.
    Συμπαθητική...

    Στους κινηματογράφους από 22 Σεπτεμββρίου.

    Χριστίνα Φακίνου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Μαθήματα Ζωής - Les Heritiers Rating: 5 Reviewed By: Christina
    Scroll to Top