F Review: Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές - Kubo and the Two Strings - FilmBoy Review: Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές - Kubo and the Two Strings - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές - Kubo and the Two Strings



    Η εταιρεία του «διαφορετικού» animation Laika επιστρέφει με μια ιστορία εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά παραμύθια, και για μια ακόμα φορά δεν αστοχεί.
    Το επίκεντρο της ιστορίας είναι ο Kubo, ένα μικρό αγόρι πολύ πιο ώριμο από την ηλικία του που ζει στη μυθική Ιαπωνία του Μεσαίωνα.

    Φροντίζει τη μητέρα του με την οποία ζει σε μια σπηλιά στη θάλασσα μακριά από το χωριό, λέγοντας φανταστικές ιστορίες στους κατοίκους του συνοδεία του μουσικού του οργάνου (εξ΄ου και οι δυο χορδές) καθώς και των οριγκάμι που μπορεί να φτιάχνει με μοναδικό τρόπο αφήνοντάς τα να πετάνε στον αέρα.

    Όταν ο Kubo καλεί κατά λάθος ένα μυστικό αρχαίο πνεύμα, ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι σε μια αιώνια μάχη του κακού ενάντια στο καλό, στην οποία παίζουν πρωτεύοντα ρόλο μέλη της οικογένειας του, τα οποία σκοπεύουν να αιχμαλωτίσουν τη ψυχή του και να την καταστρέψουν.

    Σε αυτήν όμως την επικίνδυνη διαδρομή ο Kubo δεν θα είναι μόνος, καθώς θα έχει για άξιους συμπαραστάτες και φύλακές του, μια υπερπροστατευτική Μαϊμού και ένα αδέξιο Σκαθάρι, που θα τον βοηθήσουν στην προσπάθεια του να επιβιώσει από την περιπέτεια του και να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του πατέρα του, ο οποίος ήταν ο σπουδαιότερος σαμουράι όλου του κόσμου.


    Η Laika έχει πετύχει θαύματα στο εικαστικό κομμάτι της ιστορίας. 
    Δημιούργησε ένα απίθανο φανταστικό κόσμο μυστηρίου της Άπω Ανατολής, που θα μείνει κλασικός στο χώρο του animation.

    Υπάρχουν  κάποιες  στιγμές που ο ρυθμός της αφήγησης κάπως χάνεται, όμως αυτές είναι ελάχιστες και δεν μπορούν με τίποτα να μειώσουν το φαντασμαγορικό επίτευγμα του σκηνοθέτη Travis Knight.

    Απόλυτα ταιριαστή σε όλα αυτά η διασκευή του While my Guitar Gently Weeps των Beatles, σε υπέροχη εκτέλεση με άρωμα Ιαπωνίας από την Regina Spector, που ακούγεται στους τίτλους τέλους.

    Πρώτη φορά πάντως που δυσανασχέτησα κάπως με την μεταγλωτισμένη κόπια που είδα, όχι επειδή δεν έχει γίνει καλή δουλειά στην ελληνική απόδοση, αλλά γιατί κάπου έχανε η όλη ατμόσφαιρα χωρίς τις αυθεντικές φωνές (μεταξύ άλλων στην original version ακούγονται οι Charlize Theron, Ralph Fiennes, Matthew McConaughey).

    Το βέβαιον είναι πως μικροί-μεγάλοι μπορείτε να δείτε άφοβα τον Κούμπο με τις δυο χορδές του, και να είστε βέβαιοι πως θα μαγευτείτε.

    Στους κινηματογράφους από 2 Σεπτεμβρίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Κούμπο και οι Δυο Χορδές - Kubo and the Two Strings Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top