F Review: Ο Δρόμος για το Λα Παζ - Camino a La Paz - FilmBoy Review: Ο Δρόμος για το Λα Παζ - Camino a La Paz - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Δρόμος για το Λα Παζ - Camino a La Paz




    Ένας «πειρατής» οδηγός αναλαμβάνει να μεταφέρει τον ηλικιωμένο Μουσουλμάνο πελάτη του στο Λα Παζ της Βολιβίας, απ’ όπου θα μπαρκάρει για τη Μέκκα.

    Η διαδρομή των δύο αντίθετων χαρακτήρων ξεκινάει με δυσκολίες επικοινωνίας και συνεργασίας. 

    Από τη μία ο άθεος, βιοπαλαιστής Σεμπαστιάν (Rodrigo De la Serna, Ποιος Κλέβει Ποιον) που παριστάνει τον οδηγό της εταιρίας ταξί «Μαγγελάνος», μετά από τις συνεχείς λανθασμένες κλήσεις που δέχεται στο σπίτι του και τις πιέσεις από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο ίδιος και η γυναίκα του. 
    Από την άλλη ο ασθενικός γεράκος, συντηρητικός Μουσουλμάνος Χαλίλ (Ernesto Suarez) με θέληση ατσαλένια και πείσμα άκαμπτο.

    Οι δυο τους συμπορεύονται σε ένα road movie αυτογνωσίας, μα περισσότερο εκπαίδευσης του ήρωα που τα έχει χαμένα, που δεν πιστεύει σε τίποτα και κανέναν, μα σταδιακά έρχεται πιο κοντά στην πίστη και στους ανθρώπους.


    Η πλοκή της ταινίας του Αργεντινού Francisco Varone φέρει μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσε να μας δώσει μία συναρπαστική σπουδή πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, στο δίπολο θεός/άνθρωπος και στα παιχνίδια της μοίρας – άλλοτε ευχάριστα κι άλλοτε επώδυνα. 

    Αντ’ αυτού έχουμε μία αργή διαδρομή που κουράζει, καθώς χάνει την πορεία της σε εκτενείς παράδρομους και ο αφηγηματικός ρυθμός χρήζει επισκευών. 
    Ενώ αρκετά περίεργη είναι και η εμμονή στην προβολή των ισλαμικών εθίμων και τελετουργιών, χωρίς να εξυπηρετεί δραματουργικό σκοπό.

    Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστικών χαρακτηρίζονται από λιτότητα και ειλικρινές εκφράσεις, ενώ έχει χτιστεί πραγματική σχέση μεταξύ τους. 
    Στην πραγματικότητα είναι εκείνοι που κρατούν την προσοχή του θεατή και σηκώνουν το βάρος της ταινίας. 

    Το πλανάρισμα λέει την ιστορία ικανοποιητικά, αλλά δεν διαθέτει έμπνευση ή νέες ιδέες.
    Στο δρόμο για το Λα Παζ, μένουμε από καύσιμα…

    Στους κινηματογράφους από 1η Σεπτεμβρίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Δρόμος για το Λα Παζ - Camino a La Paz Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top