F Review: Τζέισον Μπορν - Jason Bourne - FilmBoy Review: Τζέισον Μπορν - Jason Bourne - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Τζέισον Μπορν - Jason Bourne




    Ο πρώην πράκτορας της CIA, Τζέισον Μπορν επιστρέφει στη δράση, ώστε να ανακαλύψει αλήθειες που κρύβονται πίσω από το θάνατο του πατέρα του και το δικό του παρελθόν.

    Η παλιά συνεργάτιδά του Νίκι Πάρσονς (Julia Stiles, Misconduct) έχει στην κατοχή της απόρρητα αρχεία σχετικά με μυστικές επιχειρήσεις της Υπηρεσίας, μέσα στα οποία υπάρχουν και στοιχεία για το παρασκήνιο που καθόρισε τη ζωή του γνωστού πράκτορα. 

    Μόλις οι δύο τους εντοπίζονται από το «νέο αίμα» στη CIA, Χέδερ Λι (Alicia Vikander, Burnt) και τον σκληροτράχηλο Διευθυντή Ντιούι (Tommy Lee Jones, The Mechanic: Ressurrection), τότε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό ξεκινάει και το παρελθόν με το παρόν/μέλλον φτάνουν σε θανάσιμες συγκρούσεις.

    Ο Βρετανός σκηνοθέτης Paul Greengrass (Captain Phillips) και ο πρωταγωνιστής Matt Damon (The Martian) επιστρέφουν στις κατασκοπευτικές περιπέτειες του δημοφιλούς χαρακτήρα που έπλασε πρώτα ο συγγραφέας Robert Ludlum

    Το σενάριο σχολιάζει έμμεσα και άμεσα τον σύγχρονο κόσμο του κυβερνοχώρου και το λεπτό θέμα του προσωπικού απορρήτου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις υπόγειες συνεργασίες των δημιουργών τους με τα μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών και διάφορα απόρρητα κρατικά προγράμματα παρακολουθήσεων. 
    Στο κομμάτι αυτό κερδίζει αρκετά σημεία η ταινία.


    Η προσθήκη του πάντα απολαυστικού Tommy Lee Jones (αν και είναι πια τετριμμένη διανομή του σε ρόλους κυνηγού φυγάδων) και της ραγδαία ανερχόμενης Σουηδής  Vikander αποδίδουν και πλάθουν οι δύο τους ρόλους αληθινούς και στιβαρούς. 

    Η συνεχής δράση δεν αφήνει περιθώρια ανίας και μαστόρικα έχει οικοδομηθεί το σασπένς και οι σκηνές δράσεις με τις ομολογουμένως εντυπωσιακότατες σεκάνς καταδίωξης έχουν χορογραφηθεί και κινηματογραφηθεί με περίσσια δεξιοτεχνία, αν και το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι ανούσιο και ίσως ενοχλήσει τα αυτιά ορισμένων θεατών το εκκωφαντικό μπάχαλο που προκαλούν.

    Γενικότερα το Jason Bourne αποτελεί ένα πρώτης τάξεως συνδυασμό κατασκοπευτικού θρίλερ με κλασικό action movie, δίχως να παρουσιάζει σημεία έκπληξης, ενώ πέφτει σε παγίδες εντυπωσιασμού. 
    Βλέπεται και ξεχνιέται εύκολα.

    Η δε πολυσυζητημένη σεκάνς στην Αθήνα (στην πραγματικότητα είναι γυρισμένη στην Τενερίφη, λόγω της παλαιολιθικής αντίληψης της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας) δεν πείθει τον Έλληνα θεατή, καθώς αναφέρονται πραγματικά ονόματα οδών που ούτε ο χειρότερος σύμβουλος δεν θα πρότεινε, ενώ κάποιες ελληνικές ατάκες ακούγονται σαν μετάφραση μέσω google. 

    Η ταμπέλα στους σταθμούς τραίνων, μετρό είναι και ανορθόγραφες σε μερικές περιπτώσεις!!

    Στους κινηματογράφους από 1η Σεπτεμβρίου.

    Γιώργος Κόνιαρης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Τζέισον Μπορν - Jason Bourne Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top