F Blu-Ray Review: The Human Centipede 3: Final Sequence - FilmBoy Blu-Ray Review: The Human Centipede 3: Final Sequence - FilmBoy
  • Latest News

    Blu-Ray Review: The Human Centipede 3: Final Sequence


    Στη φυλακή της ταινίας (για την οποία γίνεται και παραλληλισμός με αυτή του Γκουαντάναμο) οι επιθέσεις κατά των άνθρωπο-φυλακών και οι εξεγέρσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. 

    Ο διευθυντής των φυλακών Bill Boss [ο Dieter Laser που επιστρέφει από το The Human Centipede (First Sequence) (2009)] προσπαθεί να απαντήσει στη βία με τη βία [ευνουχίζοντας τους κρατούμενους για παράδειγμα – ανάμεσα τους θα συναντήσετε και τον πάντα ευπρόσδεκτο Robert LaSardo [Death Race (2008)]. 

    Επίσης, τα παράπονα από τον Governor Hughes [ο Eric Roberts του The Dark Knight (2008)] αυξάνονται (καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στις οποίες θα συμμετάσχει) και η απειλή της απόλυσης είναι κοντά. 

    Τίποτα όμως δεν μοιάζει να αποδίδει και για αυτό το έχει ρίξει στο αλκοόλ, στα πούρα, και στη σεξουαλική παρενόχληση της γραμματέως του [η Bree Olson του Live Nude Girls (2014)]. 

    Ο συνεργάτης Dwight Butler [ο Laurence R Harvey που επιστρέφει από το The Human Centipede II (Full Sequence) (2011)], έχει μια ιδέα, αλλά ο Boss δεν τον ακούει. 

    Δεν ξέρω αν υποτίθεται πως δεν έπρεπε να ξέρουμε τι είναι αυτή η ιδέα, αλλά είναι πασιφανής καθώς ο Butler κρατάει συνεχώς DVD των πρώτων δύο ταινιών, ενώ τις έχει προβάλει και για τον Boss.

    Είμαι ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούν τις δύο πρώτες ταινίες αριστουργήματα του σύγχρονου ακραίου κινηματογράφου και με πολύ μεγάλη αγωνία περίμενα το τελευταίο κεφάλαιο της σειράς. 

    Είχα διαβάσει αμέτρητες κακές κριτικές και αυτό ήταν ένας ακόμη λόγος για να περιμένω κάτι εξαιρετικό και πάλι από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Tom Six

    Όμως παραδόξως οι κριτικοί είχαν δίκιο. 
    Αυτή η ταινία πάσχει για πολλούς λόγους.

    Ο πιο προφανής λόγος είναι το ότι αυτά που έχει να προσφέρει, τα είδαμε ήδη στα προηγούμενα δύο φιλμ. 
    Ένας άλλος λόγος είναι η over-the-top ερμηνεία του Dieter Laser που θυμίζει ελληνικό σήριαλ. 

    Αλλά το κυριότερο είναι πως η τριλογία μοιάζει πλέον με ένα μακάβριο αστείο, που ενώ είχε ένα υπέροχο build-up (τα δύο πρώτα φιλμ), κατέληξε σε ένα άτσαλο punch-line (τούτο εδώ το φιλμ). 

    Και σαν να μην ήταν αρκετό το ότι το punch-line είναι αναμενόμενο και αδύναμο, είχε κιόλας φανερωθεί από το εξώφυλλο! 
    Ο Eric Roberts είναι ο μόνος διασωθέντας, και μοιάζει να αναρωτιέται πως έμπλεξε έτσι με τους τρελούς…

    Το Region B Blu-ray που αγόρασα, διαθέτει Making-of documentary και ένα Alternate ending.

    Χρήστος Μουρούκης.








    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Blu-Ray Review: The Human Centipede 3: Final Sequence Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top