F TV Series review: Childhood s End (season 1) - FilmBoy TV Series review: Childhood s End (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: Childhood s End (season 1)




    Ανάσα ανανέωσης από το Syfy στο κομμάτι των sci-fi. 
    H συνταγή αρκετά καλή για να ξεφύγει από την μετριότητα που διακατέχει τα περισσότερα project αυτού του καναλιού. 

    Το Childhood's End είναι μια mini σειρά με τρία δίωρα επεισόδια βασισμένα στην ομότιτλη νουβέλα του Arthur Clarke

    Ο Arthur Clarke είναι ο διάσημος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας που έγραψε ανάμεσα στα άλλα και την τριλογία Space Odyssey, με το πρώτο μέρος 2001: Space Odyssey να μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον Stanley Kumbrik

    Φημολογείται ότι ο Kumbrik είχε προσεγγίσει τον Clarke πρώτα για το Childhood's End, όμως τελικά κατέληξαν στο διάσημο πλέον Space Odyssey, με το πρώτο να ετοιμάζεται πολλές φορές αλλά να μην καταφέρνει ποτέ να γίνει ταινία ή σειρά.  

    Τελικά, με σενάριο του Mathew Graham (Doctor Who) και παραγωγή του Akiva Goldsman (Fringe) η μεταφορά γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και είναι άκρως ικανοποιητική. 

    Ακόμα και το cast δεν είναι κακό, με τον Mike Vogel του Under the Dome και του Charle Dance του Game of Thrones σε ρόλο έκπληξη. 

    Το βιβλίο όπως και η σειρά χωρίζεται σε τρία μέρη:
    Στο πρώτο ένα εξωγήινο σκάφος έρχεται σε επαφή με το ανθρώπινο πληθυσμό ειρηνικά και τους λέει ότι με τη βοήθεια τους θα φέρουν Ειρήνη στον κόσμο, μετατρέποντας τον πλανήτη σε μια σύγχρονη Ουτοπία.   


    Οι εξωγήινοι δεν φανερώνουν τα πρόσωπα τους και διαλέγουν έναν εκπρόσωπο, έναν άνθρωπο που ο κόσμος τον βλέπει είτε σαν "προφήτη" είτε σαν προδότη, ενώ το πρώτο μέρος θα κυλήσει με την ανθρωπότητα να προσαρμόζεται στον νέο κόσμο χωρίς πείνα, αρρώστια και έγκλημα. 

    Ο Karellen (ο εξωγήινος υπεύθυνος για την Γη) όμως φαίνεται ότι δεν τα έχει πει όλα στους ανθρώπους και με το τέλος του πρώτου επεισοδίου βλέπουμε το πρώτο μεγάλο plot twist που προσωπικά με πώρωσε...

    Τα τρία 90λεπτα κυλάνε πολύ εύκολα, τα time skip είναι πολλά και βλέπουμε όλες τις επίπτωση της επαφής μας με τους εξωγήινους, όμως οι τελευταίες αποκαλύψεις δεν εξηγήθηκαν όσο θα έπρεπε και με άφησαν με μια απορία αλλά ... οκ δεν έγινε και τίποτα, το Childhood's End είναι ικανοποιητικότατο sci-fi. 

    Ακούστε το αφιέρωμα μας στις 10 καλύτερες Σειρές του 2015.

    Τάσος Σαμπάρ.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: Childhood s End (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος
    Scroll to Top