F Alien: Covenant - Επίσημη σύνοψη, το μέλλον της Rapace και η αρχή μιας νέας τριλογίας! - FilmBoy Alien: Covenant - Επίσημη σύνοψη, το μέλλον της Rapace και η αρχή μιας νέας τριλογίας! - FilmBoy
  • Latest News

    Alien: Covenant - Επίσημη σύνοψη, το μέλλον της Rapace και η αρχή μιας νέας τριλογίας!


    Ήταν ένα ενδιαφέρον δεκαπενθήμερο για το επερχόμενο sequel του Prometheus / prequel του Alien.

    Με αφορμή το σωστό timing εξ αιτίας της κυκλοφορίας του The Martian και της εμπλοκής του Ridley Scott σε αυτό, ο σπουδαίος σκηνοθέτης είχε πολλές ευκαιρίες να μας ιντριγκάρει, όπως με το να μας πει ότι αρχικός τίτλος ήταν Alien: Paradise Lost και ότι ο σεναριογράφος του Spectre, John Logan, ξαναγράφει το σενάριο. 

    Αργότερα, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση του τελικού τίτλου, Alien: Covenant και στη συνέχεια, επίσης επίσημα ανακοινώθηκε η μικρή σύνοψη.
    Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ.

    Πριν λίγες μέρες, ο Ridley Scott είπε πως το Alien: CovenantPrometheus 2 για τους φαν) θα είναι η αρχή μιας νέας τριλογίας (!) και αποκάλυψε ότι θα δούμε και την Noomi Rapace, έστω και σε μικρό ρόλο.
    Να τα πάρουμε από την αρχή;

    Καταρχάς, η επίσημη σύνοψη:

    Ο Ridley Scott επιστρέφει στο σύμπαν που δημιούργησε στο Alien με το Alien: Covenant, το δεύτερο κεφάλαιο σε μια prequel τριλογία που ξεκίνησε με το Prometheus και συνδέεται άμεσα με το καταλυτικό έργο επιστημονικής φαντασίας του 1979.

    Έχοντας ως αποστολή να βρουν έναν απομακρυσμένο πλανήτη στην αθέατη πλευρά του γαλαξία, το πλήρωμα του σκάφους Covenant ανακαλύπτει κάτι που θεωρούν αρχικά ως ένας αχαρτογράφητος παράδεισος, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας σκοτεινός και επικίνδυνος κόσμος – στον οποίο μοναδικός κάτοικος είναι το ανδροειδές David (Michael Fassbender ), επιζών του Prometheus.

    Υπάρχουν μερικά ενδιαφέροντα σημεία εδώ.
    Πρώτον, ο τίτλος Covenant προέρχεται από το όνομα του σκάφους που μεταφέρει το νέο cast, όπως ακριβώς και το Prometheus πήρε τον τίτλο του από το όνομα του σκάφους.

    Δεύτερον, αυτή η σύνοψη μάλλον αποκαλύπτει ότι το Alien: Covenant θα πει την ιστορία από τη πλευρά του νέου πληρώματος, που προσγειώνονται σε έναν πλανήτη και ανακαλύπτει φρίκη πέρα από κάθε φαντασία, και όχι από τη συνέχιση του σκάφους Prometheus και τις τραγικές τελευταίες στιγμές του, όπως πίστευαν πολλοί. 



    Αλλά και μερικές σημαντικές ερωτήσεις.
    Τί συνέβη με τον David και την Elizabeth Shaw, οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξίδι για το διάστημα στο τέλος της προηγούμενης ταινίας; 
    Πώς κατέληξε ο David σε αυτόν τον πλανήτη; 
    Και τι απέγινε η Elizabeth Shaw;
    Που είχε πάει και πόσος καιρός πέρασε;

    Θα μου πείτε, θα δούμε σίγουρα την Elizabeth Shaw στο sequel;
    Σύμφωνα με τον Scott, ναι.
    Μιλώντας στην Screen Daily, ο Scott αποκάλυψε ότι η Noomi Rapace (η Elizabeth στο Prometheus) θα εμφανιστεί και στο Covenant, έστω και για λίγο.

    Τα πιο σημαντικά όμως, τα είπε στο Hollywood Reporter πριν λίγες μέρες.


    Είναι μια πολύ σύνθετη ιστορία (το Alien: Covenant). Είναι μια εξέλιξη του τι έκανα για πρώτη φορά με τον Προμηθέα 1. Ο Προμηθέας 1 γεννήθηκε από την απογοήτευση μου για το ότι όταν έκανα το Alien το 1979, κανείς δεν ρώτησε ‘γιατί τα alien, ποιος τα δημιούργησε και γιατί τα έκανε;’Πολύ βασικά ερωτήματα. Γι 'αυτό ήρθα με το Προμηθέα 1, το οποίο υποδεικνύει ποιος θα μπορούσε να τα έχει κάνει και από πού προήλθαν.
    Όπως γνωρίζουμε τώρα, το Alien: Covenant θα ακολουθήσει το πλήρωμα του σκάφους Covenant το οποίο θα ανακαλύψει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, ο οποίος δεν είναι και τόσο παραδεισένιος.Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ο Scott αποκάλυψ ότι μια ολόκληρη νέα τριλογία βρίσκεται στα σκαριά:
    ‘Έτσι, πάω τώρα στην επόμενη ταινία, η οποία είναι μια νέα εξέλιξη που συνδέεται άμεσα με την πρώτη, στην οποία η Shaw πήρε τον Michael Fassbender σε δύο κομμάτια, και θα το αναπτύξω από εκεί. 
    Όταν τελειώσει, θα υπάρξει άλλο ένα και έπειτα άλλο ένα που θα οδηγήσει σταδιακά στην ταινία του 1979. Με άλλα λόγια, πώς βρέθηκε αυτός ο εξωγήινος εκεί και γιατί είχε άλλον έναν εξωγήινο μέσα του;Και αυτά τα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν.

    Αυτά τα χορταστικά.
    Εν τω μεταξύ, το Alien: Covenant έχει οριστεί να αρχίσει γυρίσματα στα Fox Studios στο Σίδνεϊ για 16 εβδομάδες, αρχής γενομένης από το Μάρτιο του 2016, με τον Michael Fassbender να επιστρέφει και τη Noomi Rapace να εμφανίζεται για λίγο.

    Μέχρι την 6η Οκτωβρίου του 2017 που θα κυκλοφορήσει η ταινία, έχουμε να πούμε πολλά.
    Σχόλια;


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Alien: Covenant - Επίσημη σύνοψη, το μέλλον της Rapace και η αρχή μιας νέας τριλογίας! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top