F Star Wars: The Force Awakens trailer: Η μεγαλύτερη κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας; - FilmBoy Star Wars: The Force Awakens trailer: Η μεγαλύτερη κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας; - FilmBoy
  • Latest News

    Star Wars: The Force Awakens trailer: Η μεγαλύτερη κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας;


    Όπως είχε υποσχεθεί, η Lucasfilm έβγαλε το επίσημο trailer του Star Wars: The Force Awakens στο ημίχρονο ενός αγώνα NFL στο ESPN (και αργότερα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω διαδικτύου) …λες και υπήρχε Αμερικανός που δεν θα το έβλεπε οπουδήποτε κι αν παιζόταν.

    Εκεί στο Αμέρικα, είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας, το blockbuster της δεκαετίας και μακράν η πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς (αν και μερικοί – όπως εγώ – θεωρούμε ότι αυτός ο τίτλος ανήκει στο Batman vs. Superman: Dawn of Justice).

    Γιατί μόνο στην Αμερική;
    Γιατί, πέρα από το ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσους πολλούς και τόσο πωρωμένους Star Wars geeks, μιλώντας με στέλεχος ελληνικής εταιρείας διανομής έμαθα πως τα Star Wars ποτέ δεν πούλησαν σαν τρελά στις ελληνικές αίθουσες.

    Εδώ περιμένουμε τον Παπακαλιάτη και τον Άλλο Κόσμο του με μεγαλύτερη …κάψα.

    Πάντως, η ανεπίσημη σύγκριση είναι αναπόφευκτη, καθώς οι δύο ταινίες βγαίνουν με διαφορά εβδομάδας (17 Δεκεμβρίου ο Άλλος Κόσμος, 24 Δεκεμβρίου το Star Wars).
    Μάλλον οδεύουμε για τον πιο αποδοτικό κινηματογραφικό Δεκέμβριο τα τελευταία 10 χρόνια…

    30 χρόνια μετά τα γεγονότα του Return of the Jedi, το Force Awakens βρίσκει ένα γαλαξία κομματιασμένο εξαιτίας της συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ της Αντίστασης και της First Order (πρώην Αυτοκρατορίας). 

    Η ιστορία διαθέτει μερικά γνωστά πρόσωπα, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της δίνεται έμφαση σε μια νέα παρτίδα ηρώων και κακοποιών, οι οποίοι θα οδηγήσουν το έπος του Star Wars στο μέλλον.

    Το fanboy των Star Wars, J.J. Abrams είναι στην καρέκλα του σκηνοθέτη, και συνέγραψε το σενάριο μαζί με τον Lawrence Kasdan, ο οποίος επιστρέφει στο μύθο 32 χρόνια μετά το Return of Jedi.
    Ο εμπνευστής των Star Wars, George Lucas, δε φαίνεται να συμμετέχει πουθενά, κάτι το οποίο είναι μάλλον μελαγχολικό για τους fans.

    Έχουμε τις επιστροφές του Harrison Ford ως Han Solo, της Carrie Fisher ως Leia Organa, του Mark Hamill ως Luke Skywalker και του Peter Mayhew ως Chewbacca, ωστόσο οι νέοι είναι αυτοί που θα αναλάβουν να κερδίσουν τους fans.

    Στη φωτεινή πλευρά της Δύναμης, ο John Boyega ως Finn, πρώην πεζοναύτης, η Daisy Ridley ως Rey, μια σκληρή καθαρίστρια στον έρημο πλανήτη του Jakku και ο Oscar Isaac ως Poe Dameron, ένας άσσος πιλότος. 
    Στη σκοτεινή πλευρά, υπάρχει ο Adam Driver ως μυστηριώδης και μασκοφορεμένος Kylo Ren, ο Domhnall Gleeson ως Στρατηγός Hux και η Gwendoline Christie ως Captain Phasma.

    Με το που βγήκε το trailer, οι αίθουσες στις ΗΠΑ έτρεξαν να ανακοινώσουν ότι ‘η προπώληση άρχισε’, και οδήγησαν χιλιάδες Αμερικανούς να προπληρώνουν αδρά τα εισιτήριά τους.

    Δείτε γιατί.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Star Wars: The Force Awakens trailer: Η μεγαλύτερη κινηματογραφική ταινία της δεκαετίας; Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top