F H συμμετοχή της NASA στο The Martian του Ridley Scott - FilmBoy H συμμετοχή της NASA στο The Martian του Ridley Scott - FilmBoy
  • Latest News

    H συμμετοχή της NASA στο The Martian του Ridley Scott


    Αν υπάρχει κάτι που έχει πάντα ενδιαφέρον στο Hollywood αυτό είναι σίγουρα τα backstage σε όλα τα στάδια παραγωγής μίας ταινίας. 

    Το The Martian δεν αποτελεί εξαίρεση, πόσο μάλλον όταν στον σχεδιασμό της παραγωγής της ταινίας συνέβαλλε με τον τρόπο της και η NASA.

    O σκηνοθέτης του The Martian, Ridley Scott αλλά και ο σεναριογράφος της ταινίας  Drew Goddard θέλησαν να αποδώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο ρεαλισμό στο έργο, γεγονός που το κατάφεραν αποσπώντας μάλιστα και εξαιρετικές κριτικές για αυτό ακριβώς το επίτευγμα. 

    Κάτι τέτοιο όμως δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την συμβουλευτική συνδρομή της NASA.

    Το «φλέρτ» των δημιουργών της ταινίας με την NASA ξεκίνησε των Mάρτιο του 2014 όταν ο Ridley Scott αναζήτησε την καθοδήγηση της NASA και έτσι ήρθε σε επαφή με το διακεκριμένο στέλεχος της υπηρεσίας Jim Green, τον διευθυντή του τμήματος επιστήμης πλανητών. 

    Εκτός από τις ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο με τον Ridley Scott, ο Jim Green υποδέχθηκε και τον επικεφαλής του σχεδιασμού παραγωγής της ταινίας  Arthur Max, στο διαστημικό κέντρο της NASA όπου φιλοξενήθηκε για περισσότερο από ένα μήνα καταγράφοντας σχεδόν τα πάντα με την κάμερα του.

    Ωστόσο τόσο ο Ridley Scott όσο και ο Drew Goddard δεν παρασύρθηκαν εντελώς από τον ρεαλισμό και άφησαν σε ορισμένες περιπτώσεις την δημιουργική φαντασία του Hollywood να υπερκεράσει τις πρακτικές συμβουλές της NASA (όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του διαστημικού σκάφους που η εσωτερική του επίπλωση θύμιζε ΙΚΕΑ).

    Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία NASA και Ridley Scott ήταν εξαιρετική και μάλιστα οι αστροναύτες της Αμερικανικής Υπηρεσίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία δική τους δημοσιογραφική προβολή της ταινίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 19 Σεπτεμβρίου. 

    Όσο για το The Martian δεν νομίζω πως υπάρχει καλύτερο marketing για την ταινία από την ανακοίνωση της NASA για την ανακάλυψη ύπαρξης νερού στον Κόκκινο Πλανήτη.  

    Το The Martian προβάλλεται στους κινηματογράφους από την 1η Οκτωβρίου.
    Διαβάστε την κριτική της ταινίας ΕΔΩ.

    Σπύρος Φώτης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: H συμμετοχή της NASA στο The Martian του Ridley Scott Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top