F O Steven Spielberg προβλέπει το τέλος των ταινιών με Υπερήρωες! - FilmBoy O Steven Spielberg προβλέπει το τέλος των ταινιών με Υπερήρωες! - FilmBoy
  • Latest News

    O Steven Spielberg προβλέπει το τέλος των ταινιών με Υπερήρωες!


    Ο Steven Spielberg πάντοτε αποτελούσε την φωνή λογικής σε μία βιομηχανία δημιουργικής φαντασίας όπως το Hollywood και σίγουρα όταν μιλάει για τα κινηματογραφικά τεκταινόμενα δύσκολα θα αγνοήσει κάποιος τα λεγόμενα του.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Spielberg στο Associated Press, αναφέρθηκε στην κινηματογραφική φρενίτιδα των τελευταίων ετών γύρω από τις ταινίες με υπέρηρωες, προβλέποντας παράλληλα και το τέλος αυτού του κινηματογραφικού «πυρετού» αναφορικά με τους χαρακτήρες comic.

    «Ήμασταν παρόντες στον θάνατο των γουέστερν και θα υπάρξει μία στιγμή που και η ταινίες υπερηρώων θα ακολουθήσουν την πορεία και την κατάληξη των γουέστερν» τονίζει χαρακτηριστικά ο καταξιωμένος σκηνοθέτης. 

    «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει άλλη περίσταση για την επιστροφή τόσο των Γουέστερν όσο και των ταινιών με υπερήρωες. 
    Φυσικά, τώρα οι ταινίες με υπερήρωες θριαμβεύουν. 
    Εγώ απλώς λέω ότι αυτοί οι κύκλοι (δημοφιλίας κάποιου είδους) έχουν ένα πεπερασμένο χρονικό διάστημα στην pop κουλτούρα.»

    Ο Steven Spielberg έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για το γεγονός πως βλέπει τις ταινίες καθαρά ως προϊόντα προς πώληση και σίγουρα η παραπάνω δήλωση του στο Associated Press ενισχύει αυτή την άποψη. 
    Ωστόσο δύσκολα θεωρώ πως θα διαφωνούσε κάποιος μαζί του.

    Αυτή την περίοδο οι ταινίες με υπερήρωες κατακλύζουν το σινεμά και όσο και αν δηλώνω φαν του είδους, σίγουρα το Hollywood έχει κι αλλά πράγματα να δείξει...

    Σπύρος Φώτης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: O Steven Spielberg προβλέπει το τέλος των ταινιών με Υπερήρωες! Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top