F Filmboy Battle: Ποια αγαπημένη ταινία δεν αντέχεις με τίποτα: Birdman - FilmBoy Filmboy Battle: Ποια αγαπημένη ταινία δεν αντέχεις με τίποτα: Birdman - FilmBoy
  • Latest News

    Filmboy Battle: Ποια αγαπημένη ταινία δεν αντέχεις με τίποτα: Birdman


    Το FilmBoy Battle ξεκινάει τη νέα κινηματογραφική σεζόν με τις διαφωνίες των νέων συντακτών.
    Πριν λίγους μήνες, όλοι οι συντάκτες του FilmBoy ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία τους για την ταινία που ο καθένας τους δεν αντέχει να δει με τίποτα.
    Ταινίες που γενικά άρεσαν (λέμε τώρα) αλλά οι ίδιοι δεν θα πέρναγαν ούτε από έξω.

    Ο Παναγιώτης τα βάζει με μια ταινία που κέρδισε 4 Oscar (και ήταν υποψήφιο για άλλα 5) και για πολλούς κριτικούς ήταν η καλύτερη ταινία του 2014!
    Δύσκολα πράγματα ...αλλά θέλει τόλμη κι ελευθερία για να γράφεις στο FilmBoy.


    Καταρχάς το σενάριο της ταινίας πρέπει να εκτείνεται σε δύο σελίδες το πολύ. 
    Για μένα, που το πρώτο που με ενδιαφέρει σε ένα φιλμ είναι η ιστορία, το παραπάνω γεγονός είναι πραγματικά τραγικό.

    Από κει και πέρα θεωρώ πως πρόκειται για μια ταινία που γυρίστηκε για να την παρακολουθήσουν άνθρωποι που εργάζονται στην βιομηχανία και όχι θεατές, μιας και περιγράφει, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, τι συμβαίνει (ή τι θα μπορούσε να συμβαίνει τέλος πάντων) στο χώρο τους, ενώ κράζει και τους κριτικούς, κάτι που πιστεύω πως θέλει να κάνει η πλειονότητα αυτών που ασχολούνται με τον κλάδο.

    Επειδή όμως έπρεπε να γίνει και εμπορική επιτυχία, βρήκαν και ένα σωρό γνωστούς ηθοποιούς να παίξουν και κάπου εδώ έγκειται και το μοναδικό πλεονέκτημα του Birdman, το casting, προεξάρχοντος του Keaton, που ουσιαστικά παίζει έναν ρόλο που περιγράφει τη ζωή του. 

    Πολλοί από τους υπόλοιπους βέβαια, απλά περιφέρονται στην ταινία, δείχνοντας μας πόσο όμορφοι είναι, με μοναδική εξαίρεση ίσως, τον Edward Norton

    Η προσπάθεια  να γίνει το φιλμ εμπορικό φαίνεται καταφανέστατα και από την ύπαρξη μιας ελαφριάς λεσβιακής σκηνής, που πλέον έχει γίνει απαραίτητο συστατικό οποιαδήποτε παραγωγής θέλει να πουλήσει και η οποία είναι εντελώς παράταιρη.

    Το ότι πήρε Όσκαρ για μένα δε λέει τίποτα, μιας και τα περισσότερα μέλη της Ακαδημίας είναι αυτοί ακριβώς στους οποίους απευθύνεται το φιλμ.
    Χρυσή μετριότητα.

    Η δική σας γνώμη για το Birdman;

    Παναγιώτης Κοτζαθανάσης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Filmboy Battle: Ποια αγαπημένη ταινία δεν αντέχεις με τίποτα: Birdman Rating: 5 Reviewed By: Panos Kotzathanasis
    Scroll to Top