F TV Series review: Extant (season 1) - FilmBoy TV Series review: Extant (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: Extant (season 1)




    Ζωή πέρα από …τον άνθρωπο.

    Όταν τον Αύγουστο του 2013, το CBS ανακοίνωσε την δημιουργία μίας σειράς επιστημονικής φαντασίας για την καλοκαιρινή σεζόν με πρωταγωνίστρια την Halle Berry, όλοι σχεδόν έκαναν λόγο για το τέλος μίας αμφιλεγόμενης καριέρας για την βραβευμένη με Oscar ηθοποιό. 

    Δύο χρόνια μετά, η σειρά με τίτλο “Extant” διανύει την 2η τηλεοπτική της σεζόν, με μία δυνατή ιστορία και μία Halle Berry στα καλύτερα της!

    Δημιουργός της είναι ο Mickey Fisher ενώ η παραγωγή της σειράς έχει την σφραγίδα του Steven Spielberg

    Τοποθετημένο χρονικά στο κοντινό μέλλον, το “Extant” επικεντρώνεται στην Molly Woods (Halle Berry, X-MEN: Days of Future Past), μία αστροναύτη που επιστρέφει στη γη μετά από 13 μήνες μοναχικής παραμονής της στο διάστημα. 

    Ο σύζυγός της, John (Goran Visnjic, The Counselor), είναι ένας επιστήμονας της ρομποτικής και «δημιουργός» του γιου τους Ethan (Pierce Gagnon, Tomorrowland) – ενός πρωτότυπου ρομπότ που αποκαλείται 'Ανθρωποειδές'. 

    Η επιστροφή της Molly μετά από 13 μήνες στην οικογένεια της δεν είναι τόσο εύκολη για την ίδια, που προσπαθεί ακόμη βρει τους ρυθμούς της.

    Και ενώ η οικογένεια προσπαθεί να ξαναβρεί τις ισορροπίες της μετά από την πολύμηνη απουσία της Molly, τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο όταν η τελευταία ανακαλύψει πως είναι μυστηριωδώς έγκυος… 

    Και καθώς η Molly ξετυλίγει σιγά-σιγά το κουβάρι της μυστηριώδης εγκυμοσύνης της, η ανθρωπότητα θα βρεθεί σε ένα κομβικό σημείο που θα κρίνει την επιβίωση ή τον αφανισμό της…

    Ρεαλιστική …Επιστημονική Φαντασία

    Παρακολουθώντας κανείς στο “Extant” τον κόσμο που έχει φανταστεί ο δημιουργός της σειράς, Mickey Fisher, στο κοντινό μέλλον, θα του θυμίσει σίγουρα τα άρθρα που όλοι έχουμε διαβάσει κατά καιρούς σχετικά με το πώς θα ζούμε σε 20, 30 ή 40 χρόνια από τώρα.



    Αν εξαιρέσουμε το στοιχείο της εξωγήινης εγκυμοσύνης στην ιστορία του “Extant”, ο κόσμος όπως τον παρουσιάζει η σειρά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η καθημερινότητα μας σε δυο δεκαετίας ή και λιγότερο: «έξυπνα» σπίτια που διαχειρίζονται τα πάντα για μας, «έξυπνα» αυτοκίνητα που μας πηγαίνουν ξεκούραστα στον προορισμό μας και τέλος, «έξυπνα» ρομπότ που μπορούν να υποκαταστήσουν ακόμη και την ανάγκη για ένα παιδί…

    Η εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς αυτή επηρεάζει τον άνθρωπο είναι από τα κυρίαρχα θέματα που πραγματεύεται το “Extant” και αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτής της πτυχής του σεναρίου είναι η ιδιαίτερη σχέση μητέρας και γιου που έχουν η Molly με τον Ethan. 

    Ένας άνθρωπος και ένα ρομπότ. 
    Αυτός είναι λοιπόν ο ένας από τους  βασικούς πυλώνες, καθώς ο άλλος έχει να κάνει με τους εξωγήινους…

    Η εξωγήινη ζωή διαδραματίζει κ αυτή κυρίαρχο ρόλο στην πλοκή της σειράς του CBS

    Ο τρόπος που αυτή κάνει την εμφάνιση της είναι ίσως το πιο σουρεαλιστικό στοιχείο στην πλοκή, αλλά ας μην ξεχνάμε πως η επιστημονική φαντασία λέγεται φαντασία για ακριβώς το λόγο αυτό. 

    Η εξωγήινη λοιπόν «εισβολή» είναι ο δεύτερος βασικός πυλώνας στην πλοκή της σειράς και η σχέση της Molly με το κατά ήμισυ εξωγήινο παιδί που κυοφορεί είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα αυτού του πυλώνα.

    Από την μία τα ρομπότ και από την άλλη οι εξωγήινοι ...και στην μέση ο άνθρωπος. 
    Τρία διαφορετικά «είδη ζωής» που βρίσκονται στο επίκεντρο μίας συγκυριακής άτυπης διαμάχης η έκβαση της οποίας θα κρίνει την εξέλιξη της ζωής στη γη όπως την ξέρουμε. 

    Αυτό είναι στον «πυρήνα» του το “Extant”. 
    Ο φόβος απέναντι στο άγνωστο, το σύνδρομο του Ανθρώπου-Θεού, η ανάγκη για επιβίωση και η κοινή και η προσωπική ηθική αντίληψη των πράξεων για την εξασφάλιση της είναι τα στοιχεία εκείνα που προσδίδουν στο “Extant” υπόσταση κοινωνικού προβληματισμού, συμβάλλοντας έτσι ακόμη περισσότερο στον ρεαλισμό που το χαρακτηρίζει.



    Μια Halle Berry Στα Καλύτερα Της

    Παρά την πολύ δυνατή ιστορία της σειράς, ας μη γελιόμαστε …το σενάριο του “Extant” αν και εκπληκτικά δομημένο, κάθε άλλο παρά πρωτότυπο το λες. 
    Το μεγάλο πλεονέκτημα της σειράς δεν είναι άλλο από την πρωταγωνίστρια του Halle Berry.

    H Halle Berry είναι από τις ηθοποιούς που είτε θα λατρέψεις είτε θα μισήσεις ...δεν υπάρχει μέση οδό για την αποδοχή των ερμηνειών της από το κοινό.

    Προσωπικά ήμουν στην κατηγορία των θεατών που θεωρούσαν την Berry –ερμηνευτικά πάντα - χάλι. 
    Παρά το γεγονός πως η ίδια έχει βραβευθεί με Oscar για το υποκριτικό της ταλέντο, πολλές από τις επιλογές της σε ότι αφορά ρόλους της στερούσαν μια πιο ευρεία θετική αναγνώριση από το κοινό.

    Το “Extant” έδωσε την ευκαιρία στην ηθοποιό να ξανασυστηθεί σαν ηθοποιός. 
    Απόλυτα φυσική, χωρίς άγχος και υπερβολές, η Halle κατάφερε να πείσει και τους πιο δύσπιστους για το υποκριτικό της ταλέντο. 

    Η τηλεόραση της πάει πολύ και ανεξάρτητα με το αν θα συνεχιστεί το “Extant” και για 3η σεζόν ή όχι (καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη πληροφόρηση επ’ αυτού), το σίγουρο είναι πως η Halle Berry ήρθε για να μείνει στην μικρή οθόνη.

    Εν κατακλείδι, οι fans του sci-fi επιβάλλεται να το δείτε! 
    Με συνεχείς ανατροπές και γρήγορη πλοκή, αρκετή πληροφορία, πολλά ειδικά εφέ,  το “Extant” είναι ο ορισμός της καλοκαιρινής σειράς καθώς δεν θα σας κάτσει «βαριά» στην βραδινή σας ψυχαγωγία! 



    To “Extant” έκανε πρεμιέρα στις 9 Ιουλίου του 2014 στο CBS, διανύει την 2η σεζόν του και μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί 23 επεισόδια συνολικά. 
    Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιούνται στο Los Angeles.

    Σπύρος Φώτης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: Extant (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top