F Οι 3 μεγάλες αλλαγές στην επόμενη γενιά των superhero movies - FilmBoy Οι 3 μεγάλες αλλαγές στην επόμενη γενιά των superhero movies - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 3 μεγάλες αλλαγές στην επόμενη γενιά των superhero movies


    Με πολλές ταινίες να αναμένονται τα επόμενα χρόνια από Marvel και DC, η φετινή χρονιά μοιάζει κάπως σαν την απόλυτη ησυχία πριν τη καταιγίδα.

    Οι τρεις μεγάλες superhero ταινίες του καλοκαιριού - Age of Ultron, Ant-Man και Fantastic Four – μοιάζανε ‘κουρασμένες’ πριν καν βγουν στις αίθουσες, με μια αίσθηση χαμένων δυνατοτήτων στους φανς και την αναμονή τους ήδη για τις επόμενες.

    Ίσως γιατί το κοινό είναι πλέον έτοιμο για διαφορετικού είδους ιστορίες υπερηρώων, ίσως γιατί τα μεγάλα χιτ των περασμένων ετών έδωσαν την αίσθηση πως δεν υπάρχει κάτι άλλο να δουν, στα ίδια πρότυπα και στο ίδιο στυλ.

    Τα studio το έχουν καταλάβει.
    Και υπάρχουν κάποιες ισχυρές ενδείξεις ότι το περιβάλλον αλλάζει - ότι τα μεγάλα superhero studio θα δοκιμάσουν νέα πράγματα.


    Διαφορετικά πρόσωπα


    Η πιο προφανής και ίσως η πιο εύκολη για τα studio αλλαγή είναι ότι έρχονται γυναίκες με super δυνάμεις, καθώς και μικρότερου βεληνεκούς υπερήρωες ως πρωταγωνιστές.

    Η Wonder Woman θα εμφανιστεί στο Batman vs Superman του χρόνου, και στην δική της ξεχωριστή ταινία το 2017.

    Ο Captain Marvel έχει τη δική του ταινία το 2018 ενώ θα προηγηθεί αυτή του Black Panther το 2017.

    Και μολονότι κανένα από αυτά τα έργα δεν υπόσχεται καμιά συγκλονιστική αλλαγή στυλ, τουλάχιστον θα είναι αναζωογονητικό να δούμε διαφορετικά πρόσωπα σε σημαντικούς ρόλους.


    Διαφορετικό Στυλ


    Και μιλώντας για στυλ, το Deadpool και το Suicide Squad αλλάζουν εντελώς το συνηθισμένο πρότυπο του υπερήρωα που έχουμε συνηθίσει.

    To πρώτο, και χάρη στον Ryan Reynolds τον οποίο συνεχίζω να εμπιστεύομαι σε τέτοια project, θα είναι ο πρώτος ήρωας που με τον σαρκασμό του θα έχει στόχο το ίδιο το είδος, ενώ η ελπίδα μου είναι να συνεχίσει επιθετικά τις αθυροστομίες του και να κοροϊδεύει τα στεγανά που έχουμε αγαπήσει (και σιχαθεί κάποιοι) στα βασικά superhero movies.

    Το άλλο μοιάζει εξ αρχής μια διασκεδαστική υπερηρωική αναρχία, όπου τρελοί άνθρωποι με υπερδυνάμεις βαδίζουν ολοταχώς για το τρελάδικο (ή το σκάνε από αυτό).

    Ίσως να είναι η πρώτη superhero ταινία που βγάζει τη γλώσσα στο ίδιο του το κοινό (…αν εξαιρέσουμε το Watchman και το Kick-Ass).


    Διαφορετικές Συμπεριφορές


    Όπως υπαινίσσεται το στόρι του Captain America: Civil War, υπάρχει προθυμία της Marvel να ταράξει τα ίδια της τα θεμέλια. 

    Αναλώθηκαν για χρόνια στο Σύνδρομο των Αδύναμων Κακών και τελικά έφτασε η ώρα που βάζουν τους ήρωες να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον.

    Οι υπερήρωες δεν τα πάνε καλά μαζί πλέον και αυτό είναι μια σιωπηρή παραδοχή ότι δεν μπορούν απλά να συνεχίσουν να σώζουν τον κόσμο από κάθε κουτσό villain, χωρίς απώλειες.

    Φυσικά θα μείνουν όλοι ζωντανοί (θα πρέπει να επιστρέψουν και για το Infinity War άλλωστε), αλλά τουλάχιστον επιχειρείται μια μετατόπιση στη δομή της ιστορίας, με σαφείς υπαινιγμούς και σε μια political incorrect κατάσταση.

    Ούτε από την κοινωνία και τη πολιτική εξουσία δεν θα είναι πλέον τόσο αποδεκτοί..
    Ίσως η ζημιά που κάνουν να είναι μεγαλύτερη από αυτή που μπορούν να διαχειριστούν.

    Εσείς τί γνώμη έχετε;
    Βλέπετε κάποια άλλη αλλαγή να έρχεται σχετικά με τις superhero ταινίες;




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 3 μεγάλες αλλαγές στην επόμενη γενιά των superhero movies Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top