F Review: Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά; - Papa ou Maman - FilmBoy Review: Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά; - Papa ou Maman - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά; - Papa ou Maman


     
    Γρήγορη και καλοκουρδισμένη γαλλική κωμωδία, με ανατρεπτικό χιούμορ και φορτωμένη με εκατομμύρια εισιτήρια στη Γαλλία. 

    Ο  Vincent (Laurent Lafitte, Mood Indigo) και η Florence (Marina Fois, 22 Bullets) αποφασίζουν μετά από δεκαπέντε χρόνια γάμου να χωρίσουν. 

    Θέτουν μάλιστα σοβαρή υποψηφιότητα για το πιο πολιτισμένο διαζύγιο στην ιστορία, αφού ο τρόπος που ρυθμίζουν τα του χωρισμού τους είναι σχεδόν υποδειγματικός. 

    Το μόνο που έχουν παραλείψει να κάνουν είναι να ενημερώσουν τα τρία τους παιδιά, όμως κι αυτό δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα καθώς έχουν συμφωνήσει για κοινή επιμέλεια. 

    Όταν όμως  ταυτόχρονα και οι δυο τους παίρνουν μετάθεση στο εξωτερικό σε θέσεις που πάντα ήθελαν - ο μεν Vincent στην Αϊτή με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η δε Florence στη Δανία σαν υπεύθυνη μηχανικός ενός νέου έργου - θα ξεχάσουν τους καλούς τους τρόπους.  

    Θα ξεκινήσουν λοιπόν έναν αγώνα καφρίλας και ακραίας συμπεριφοράς, με στόχο για τον καθένα να κερδίσει το άτυπο βραβείο του χειρότερου γονιού, να φορτώσει τα παιδιά στο έτερον ήμισυ και να φύγει όμορφα, ωραία και ...χωρίς τύψεις για τη δουλειά των ονείρων του. 

    Οι σεναριογράφοι του επίσης καλού Le Prenom (Για όλα φταίει το όνομα σου ο ελληνικός τίτλος) έχουν καταφέρει να γράψουν μερικές πολύ έξυπνες ατάκες  και να στήσουν ορισμένες τραβηγμένες όσο δεν πάει μεν καταστάσεις, που όμως λειτουργούν μια χαρά αφού βγάζουν γέλιο. 


    Ο δε πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Martin Bourboulon σκηνοθετεί με νεύρο και κρατάει άψογα το ρυθμό, αφού ολοκληρώνει την ταινία του σε μόλις 82 λεπτά κάτι μάλλον ευεργετικό αφού δεν κάνει κοιλιά σε κανένα σημείο. 

    Παίρνει βέβαια μεγάλη βοήθεια από τους δύο πρωταγωνιστές του, οι οποίοι φαίνεται να  γνωρίζουν άψογα τους κώδικες της  κωμωδίας όντας  αεικίνητοι και  εξαιρετικοί ατακαδόροι. 

    Έξυπνη κωμωδία, που χάρη στο ακραίο της χιούμορ ξεφεύγει από τις αντίστοιχες τυπικές γαλλικές ταινίες που βλέπουμε συνήθως τα καλοκαίρια στη χώρα μας. 

    Εάν μάλιστα παραβλέψετε τις ώρες-ώρες εντελώς αναληθοφανείς καταστάσεις (ορισμένα απλά δεν γίνονται, όσο χάλια γονιός και να είσαι) θα διασκεδάσετε δεόντως.


    Χώρια που η εξοχή της Νορμανδίας όπου γυρίστηκε η ταινία, είναι πανέμορφη.

    Στους κινηματογράφους από 30 Ιουλίου.

    Νίκος Παλάτος.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά; - Papa ou Maman Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top