F Review: Entourage - FilmBoy Review: Entourage - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Entourage


     
    Η  τηλεοπτική παρέα του Entourage μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, σε μια ταινία που θα αφήσει σχετικά ικανοποιημένους τους fans σειράς, χωρίς όμως να μπορώ να πω το ίδιο και για τους υπολοίπους με βεβαιότητα.

    Το Entourage λοιπόν προβαλλόταν από τα κανάλι HBO με μεγάλη επιτυχία από το 2004 εώς το 2011. 


    Αφορούσε τη ζωή του νεαρού ανερχόμενου σταρ του κινηματογράφου Vince Chase (Adrian  Grenier)  και της πιστής παρέας φίλων του, αποτελούμενη από τους Eric ή σκέτο Ε για τους φίλους του (Kevin Connolly, Secretariat), Turtle (Jerry Ferrara, Lone Survivor) και του ετεροθαλούς αδελφού του Johnny (Kevin Dillon) στο θαυμαστό κόσμο του Χόλιγουντ. 

    Με τη βοήθεια του “bigger than life” ατζέντη του Ari Gold [o Jeremy Piven (Sin City: A Dame To Kill For) σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους της τηλεόρασης των τελευταίων ετών),  ο Vince θα φτάσει να γίνει σούπερ σταρ.

    H  σειρά ήταν μια παραγωγή του Mark Wahlberg και βασίζεται αμυδρά σε  πραγματικά γεγονότα της δικής του καριέρας στο Χόλιγουντ. 


    Σημαντικότατο ρόλο στην επιτυχία της έπαιξε η ατελείωτη λίστα ηθοποιών, σκηνοθετών, τραγουδιστών και ένα σωρό άλλων από τον κόσμο της show biz που έκαναν cameo εμφανίσεις, παίζοντας είτε τον εαυτό τους είτε μια εκδοχή του εαυτού τους.

    Στην κινηματογραφική του μεταφορά, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από όλα αυτά.


    Ο Vincent Chase λοιπόν γυρίζει σαν σκηνοθέτης/πρωταγωνιστής μαζί με τους φίλους του μια μοντέρνα βερσιόν της ιστορίας του Dr. Jekyll και Mr.Hyde.'

    Οταν όμως το διαθέσιμο μπάτζετ τους θα τελειώσει, θα πρέπει να πείσουν τον παραγωγό τους Larsen McCradle [ο Billy Bob Thornton (The Judge) σε ρόλο βλάχου λεφτά από το Τέξας] και ειδικά το γιο του που αναλαμβάνει να χειριστεί το θέμα (ο εντελώς ξεχασμένος κάποτε παιδί θαύμα Haley Joel Osment) να δώσει κάτι παραπάνω. 
    Και τότε ο τεράστιος Ari Gold αναλαμβάνει δράση.

    Αυτό που παρακολουθούμε είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο επεισόδιο της σειράς και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δύσκολα θα δυσαρεστήσει τους πολλούς φανατικούς της φίλους (όπως εμένα δηλαδή). 


    Οι χαρακτήρες και τα πρόσωπα είναι τόσο οικεία που πριν ακόμα ξεκινήσει η ταινία ξέρεις τι ακριβώς είναι ο καθένας τους. 

    Oι δεύτεροι ρόλοι που εμφανίζονταν στην τηλεόραση δηλώνουν κι εδώ παρών σχεδόν  όλοι τους (από το σκηνοθέτη Billy Walsh μέχρι τη δημοσιοσχετίστρια Shauna Roberts) σε αναγκαστικά όμως περιορισμένη χρονική διάρκεια,  με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει κατανοητή η  σημαντικότατη συμβολή τους στην εξέλιξη της ζωής των πρωταγωνιστών.


    Φυσικά το σήμα κατατεθέν του Entourage, δηλαδή οι cameo εμφανίσεις, δεν λείπουν από εδώ. 

    Σχεδόν όλο το Χόλιγουντ κάνει ένα πέρασμα, από τον Mark Wahlberg (φυσικά) μέχρι τον Jon Favreau και τον Liam Neeson (σιγά μην έλειπε ο Liam), ενώ  κατά τα έθιμα της σειράς οι Emily Ratajkowski (Gone Girl) και Ronda Rousey παίζουν τους εαυτούς τους σε β’ ρόλους, που έχουν μια κάποια σημασία στην εξέλιξη της υπόθεσης.

    Ακόμα και ο  θρύλος των καταδύσεων Greg Louganis εμφανίζεται σε ρόλο gay γαμπρού.

    Δεν είναι όλα ρόδινα βέβαια στην ταινία. 

    Υπάρχουν κάποιες τουλάχιστον άτσαλες σκηνές (τουλάχιστον δύο, αυτή που ο Ε συναντά ταυτόχρονα τις δύο κατακτήσεις της προηγούμενης βραδιάς και αυτή που ο Turtle προσπαθεί να πείσει την Rousey να βγει μαζί του ραντεβού, μέσω ενός αγώνα πάλης) ενώ από τη μέση και μετά οι στροφές πέφτουν, μιας και κάποια από τα subplot (ειδικά αυτό του Ε  με την έγκυο πρώην του) δεν τραβάνε ιδιαίτερα. 

    Όλα τα κακά όμως ξεχνιούνται άπαξ και εμφανίζεται ο σίφουνας που λέγεται  Ari  Gold, ο οποίος είναι μοναδικός ατακαδόρος και σώζει πολλά από την ταινία.

    Από την άλλη, οι χαρακτηριστικοί σεξιστικοί διάλογοι και συμπεριφορές των τεσσάρων φίλων, που δείχνουν ώρες-ώρες ότι ηλικιακά έχουν κολλήσει γύρω στα 18, καθώς και  το υπερβολικό lifestyle, είναι στην ημερήσια διάταξη. 


    Αυτό διαβάζω ότι έχει γίνει αντικείμενο αρνητικής κριτικής της ταινίας αλλά εμένα ουδόλως  με ενοχλεί. 
    Ίσα ίσα που βρίσκεται περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα. 
    Εκτός αν νομίζουμε ότι στη show biz της Αμερικής, οι νεαροί celebrities πίνουν τσαγάκι και κοιμούνται κατά τις εννιά το βράδυ.

    Και στο κάτω κάτω είναι δυνατόν ταινία που ξεκινάει με το Figure it out από το περσινό ντεμπούτο δυναμίτη των Royal Blood και τελειώνει με ακυκλοφόρητο τραγούδι του Tom Petty από τα sessions του καλύτερου δίσκου του Wildflowers του 1994, ενώ στο ενδιάμεσο ακούγονται από Tame Impala μέχρι National, να είναι κακή; 

    Χώρια που στους τίτλους αρχής, όπως και στην τηλεόραση ακούγεται το Superhero των Jane’s Addiction

    Εδώ  κάποτε ένα ολόκληρο  επεισόδιο της σειράς είχε περιστραφεί γύρω από  επικείμενη συναυλία των U2 στο LA. 
    Από μουσικό γούστο πάντα έσκιζαν στο Entourage.

    Από 18 Ιουνίου στους κινηματογράφους.

    Νίκος Παλάτος.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Entourage Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top