F Review: Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ - Night at the museum: Secret of the tomb - FilmBoy Review: Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ - Night at the museum: Secret of the tomb - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ - Night at the museum: Secret of the tomb


     
    Σε όποιον αρέσει να υποβιβάζεται η νοημοσύνη του μπορεί να τρέξει να δει ακόμα μια συνέχεια του franchise Night at the Museum, με ένα κακογραμμένο σενάριο που φαντάζει απίθανο πως χρειάστηκαν τέσσερις άνθρωποι να το γράψουν (Robert Ben Garant, Thoman Lennon, David Guion και Michael Handelman)!

    Η τρίτη - και τελευταία ελπίζω - ταινία "Μια νύχτα στο μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ", αναγκάζει τον Larry (Ben Stiller, The Secret Life of Walter Mitty), τον πρώην νυχτοφύλακα και νυν επιχειρηματία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης, να ταξιδέψει εκτός Αμερικής. 

    Η μαγεία που δίνει ζωή στα εκθέματα κάθε βράδυ, άρχισε να χάνει τη δύναμή της. 

    Έτσι ο Larry και οι φίλοι του -παλιοί και νέοι- ταξιδεύουν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου με την ελπίδα να σωθεί η μαγεία πριν χαθεί για πάντα. 

    Τα εφέ από τα πρώτα λεπτά ξεκινούν να πέφτουν βροχή και συνεχίζουν μέχρι το τέλος χωρίς να υπάρχει λόγος. 
    Εκτός βέβαια κι αν ο σκηνοθέτης Shawn Levy θέλει απλά να κάνει χαρούμενα τα μικρά παιδιά.  

    Ο Ben Stiller είναι ίδιος με αυτόν που βλέπω στις περισσότερες ταινίες που συμμετέχει, ανέκφραστος με το γνωστό του χιούμορ, να βαριέται λίγο που πάλι θα τρέχει να σώσει τα εκθέματα του μουσείου. 

    Ενώ ο νεάντερταλ Λαα -τον οποίο υποδύεται και πάλι ο Stiller- είχε περισσότερες εκφράσεις ή καλύτερα γκριμάτσες και έδειχνε να διασκεδάζει που βρήκε τον "μπαμπά" του. 

    Είδα και πάλι τον Dexter τον καπουτσίνο πίθηκο, με τα ούρα του να είναι η σανίδα σωτηρίας του Τζέντ και του Οκτάβιου.

    Ο Σερ Λάνσελοτ (Dan Stevens, The Guest) προσπαθεί να προσθέσει κι αυτός μια πινελιά χιούμορ στην κωμωδία αυτή με τα κρύα αστεία του, αλλά μένει στην προσπάθεια. 

    Το χιούμορ του καταντά εκνευριστικό και κουράζει αλλά τουλάχιστον μας συνδέει έξυπνα με έναν guest ρόλο ενός αγαπημένου ήρωα της Marvel


    Ωστόσο, σώζεται έστω και λίγο με την διασκεδαστική Τήλυ (Rebel Wilson, Pain & Gain), την αυθάδη νυχτοφύλακα του Βρετανικού Μουσείου, που με τις έξυπνες ατάκες της μας θυμίζει λίγο το ρόλο της ως Fat Amy στο Pitch Perfect, σε μια πιο φιλική για την οικογένεια εκδοχή της. 

    Ο Φαραώ (Ben Kingsley) μας χάρισε την ατάκα  "Αγαπάμε τους Εβραίους. Έχουμε στην ιδιοκτησία μας πάνω από 40,000 Εβραίους." που λόγω timing (καθώς παίζεται τώρα στους κινηματογράφους η ταινία "Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες" στην οποία συμμετέχει ο ίδιος) έγινε ακόμα πιο αστεία δίνοντας έτσι και μια μορφή παρωδίας. 

    Ένας από τους ελάχιστους λόγους για να δεις την 3η Nύχτα στο Mουσείο, είναι ο ρόλος του Robin Williams (The Butler) που έχει επεκταθεί αυτή τη φορά, με τη συγκινητική σκηνή αποχαιρετισμού του να σου δημιουργεί έναν κόμπο στο λαιμό (αν λάβουμε υπόψιν τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα).  

    Γενικότερα βέβαια η ταινία μας προετοιμάζει για να μας αποχαιρετήσει, μέχρι και ο Dexter μας δείχνει την γλυκιά και συναισθηματική πτυχή του χαρακτήρα του.

    Το φίλμ είναι όπως πολλοί θα προβλέψατε αφιερωμένο στον Robin Williams αλλά και στον Mickey Rooney που "έφυγαν" φέτος. 
    Εξού και η αφιέρωση στους τίτλους τέλους : " Στην μνήμη του Mickey Rooney" και "Για τον Robin Williams - η μαγεία δεν τελειώνει ποτέ".

    Μια light κωμωδία λοιπόν, που δεν αξίζει να πας στον κινηματογράφο για να την δεις αν είσαι πάνω από 14 χρονών. 

    Τα μικρά παιδιά θα την απολαύσουν βέβαια καθώς είναι μια εναλλακτική λύση στη περίπτωση που δεν θέλουν να δούνε ξανά το "Ψυχρά κι ανάποδα" και να τραγουδήσουν μαζί με τα τραγούδια της ταινίας (Ψυχρά κι ανάποδα: Τραγουδιστά).

    Τα Χριστούγεννα (25 Δεκεμβρίου) στους κινηματογράφους.

    Ραφαήλ Κωνσταντίνου.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ - Night at the museum: Secret of the tomb Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top