F TV Series review: The Strain - Episode 1 (season 1) - FilmBoy TV Series review: The Strain - Episode 1 (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series review: The Strain - Episode 1 (season 1)


     
    Μια σειρά από αυτές που φέτος φαίνεται να δείχνουν πολλά υποσχόμενες είναι το δημιούργημα του Del Toro, The strain (To Ίχνος). 

    Τρία μυθιστορήματα, graphic novels και τώρα λόγω της μη χρηματοδότησης αποφάσισε να γυρίσει την δικιά του βαμπιρική ιστορία μέσα απο το τηλεοπτικό φορμάτ.

    Το The Strain παρουσιάστηκε με ένα trailer που μας υποσχόταν ένα αλά Del Toro θρίλερ, με τα βαμπίρ του να είναι τα κλασσικά δημιουργήματα που μας προσφέρει αυτός ο κινηματογραφιστής. 

    Νοσηρά, τρομαχτικά, βγαλμένα απο εφιάλτες...

    Το σίγουρο ήταν οτι επιτέλους θα επιστρέφαμε σε βρικόλακες με την έννοια του τρομακτικού και όχι του σέξι, του τρομακτικού πλάσματος που παραμονεύει την νύχτα και όχι του γεμάτου- σαν στρίπερ-γκλίτερ γκόμενου που φοβόταν να το κάνει με την Μπέλα (ναι, τα είδα τα Twilight).

    Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο όλα τα παραπάνω βγήκαν σωστά και ο Del Toro με άφησε πλήρως ικανοποιημένο.

    Το επεισόδιο ξεκινά με τον ελεγκτή του αεροδρομίου που καταλαβαίνει οτι το αεροπλάνο στο οποίο είναι υπέυθυνος δεν συμπεριφέρεται όπως θα έπρεπε και αντί να πηγαίνει για απογείωση κάθεται παγωμένο στο έδαφος. 

    Και όταν λέμε παγωμένο το εννοούμε κυριοέκτικά, μέσα απο το τεράστιο αεροπλάνο με τους εκατοντάδες επιβάτες δεν εκπέμπεται θερμότητα. 

    Το αεροπλάνο είναι νεκρό.

    Αμέσως καταφθάνουν οι αρμόδιοι, FBI, αστυνομία κτλ όπως και η CDC (Centers for Disease Control and Prevention/Κέντρο πρόληψης και αντιμετώπισης λοιμοδών νοσημάτων) με αφεντικό τον Dr Ephraim Goodweather (Corey Stoll, House of Cards), ο οποίος όταν δεν αντιμετωπίζει τα οικογενειακά του είναι αυτός που ελέγχει μέρη όπου υπάρχει πιθανότητα για βιολογική απειλή. 



    Αυτός και η ομάδα του πάει στο αεροδρόμιο και προσπαθούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που σκότωσε όλους τους επιβάτες, αφού μοιράσει λίγο badass-ιλίκη στους τιποτένιους του FBI.

    Απο εδώ περίπου ξεκινά όλο το μυστήριο. 

    Μπλέκονται μια εταιρία, μια σαρκοφόρος που θυμίζει τις αρχαίες αιγυπτιακές και ένας παππούς με ένα ασημένιο σπαθί που φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει ξανα τον αντίπαλο που ήρθε στην Νέα Υόρκη. 
    Φυσικά κουβαλάει και το ασημένιο σπαθί...

    Το κλίμα βρίσκεται εκεί που το περίμενα, οι ηθοποιοί αρκετά πειστικοί στους ρόλους τους και στο επεισόδιο είχαμε γενναίες δόσεις αγωνίας, μυστηρίου και τρόμου.

    Δεν είχα ποτέ αμφιβολία αλλά πλέον μπορώ να πω οτι το The Strain εξελίσσεται σε αντίπαλο δέος για το Walking Dead (με το οποίο έχουν αρκετά κοινά).

    Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να δω την αρχή του αφανισμού του ανθρώπινου γένους κατευθείαν απο την Night Zero, την νύχτα που ξεκίνησαν όλα. 

    Αυτό σου δίνει, με αρκετή επιτυχία το The Strain

    Τάσος Σαμπάρ.


     
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series review: The Strain - Episode 1 (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top