F Ο Flash Gordon στη μεγάλη οθόνη μετά από 35 χρόνια! - FilmBoy Ο Flash Gordon στη μεγάλη οθόνη μετά από 35 χρόνια! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Flash Gordon στη μεγάλη οθόνη μετά από 35 χρόνια!


    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Filmdivider, οι σεναριογράφοι J.D. Payne και Patrick McKay που ‘πέρασαν ένα χεράκι’ το σενάριο του επερχόμενου ‘Star Trek 3’, έχουν αναλάβει να μεταφέρουν στο πανί για 2η φορά στα τελευταία 50 χρόνια τον ήρωα κόμικ του Alex Raymond, μετά την μπουκωμένη στην κιτς 80ίλα ταινία του Mike Hodges, το 1980. 

    Βάσει του δημοσιεύματος, ο λεβέντης που τους μάζεψε για να ξεκινήσουν τη νέα αυτή προσπάθεια είναι ο παραγωγός της αστυνομικής σειράς ‘The Blacklist’, του ‘Chronicle’, των ‘Alien vs. Predator’ αλλά και ...του ‘Κυρίου Πόππερ Με τους Πιγκουίνους του’ (ξέρω, κατάπιατε την τσίχλα απ’ τη συγκίνηση), John Davis

    Καλά, όχι ότι οι δυο αυτοί γραφιάδες έχουν να επιδείξουν και κάτι το συγκλονιστικό … βασικά, δεν έχουν να επιδείξουν, εχμ, τίποτα διότι κανένα σενάριο τους δεν έγινε δεκτό από τα στούντιο. 

    Το μόνο, λέει, που κατάφεραν να γράψουν είναι μια κάπως πιο περίεργη, κουλτουριάρα να πούμε εκδοχή του Γολιάθ, αλλά έφαγαν πόρτα και κάσα και χερούλι μαζί. 

    Τώρα, θα μου πείτε, ωρέ λεβέντη ποιος είναι αυτός ο Flash
    Μπας και είναι τίποτα πρωτοξαδέρφι του άλλου του Flash της DC, με το πασχαλινό κορμάκι και τα κίτρινα κερατάκια στ’ αυτιά; 

    Όχι φίλε/η αναγνώστη/τρια, καμία σχέση, μην μπερδεύεις τους Φλάσηδες καθότι και μένα Πασχάλη με λένε, αλλά όλα τα λάθη μου είναι διαρκή και ποτέ στιγμιαία σαν του συνονόματου.

    Ο Flash o Gordon λοιπόν κυκλοφόρησε πρώτη φορά ακριβώς 80 χρόνια πριν, το 1934, με στόχο να χτυπήσει εκδοτικά έναν άλλον υπερήρωα, τον Buck Rogers.
     

    Πρόκειται για έναν ξανθομάλλικο μορφονιό, παίκτη πόλο και μάλιστα απόφοιτο του Yale (ε βέβαια τι θα ‘ταν, σοβατζής;) ο οποίος, παρέα με τη νοστιμούλα κοπελίτσα του, απάγεται από τον ημίτρελο επιστήμονα dr. Hans Zarkov  προκειμένου, χάρη στον πύραυλο του επιστήμονα (οι τελευταίες λέξεις έχουν ένα αδιόρατο σόκιν αέρα ή μου φαίνεται;), να ταξιδέψουν στο διάστημα για να βρουν την προέλευση των περίεργων μετεωριτών που χτύπησαν την Γη και το αεροπλάνο του νεαρού ζευγαριού. 

    Τελικά ανακαλύπτουν πως οι μετεωρίτες αυτοί είναι όπλο του Ming του Ανελέητου, του δυνάστη του πλανήτη Mong, ο οποίος έχει πολλά διαβολικά σχέδια στο μυαλό του για το μέλλον του γαλαξία. 

    Εντάξει, λίγο μπεμπεκίστικο το στόρυ για τα σημερινά δεδομένα, αλλά μιλάμε για τα χρόνια της λεγόμενης «Χρυσής Εποχής» των κόμικς, μόλις 17 χρόνια μετά την Επανάσταση των Μπολσεβίκων στην Ρωσία, οπότε λογικό να ‘χουμε κινεζο-ρωσικοειδή ονόματα στους ‘κακούς’ που παραπέμπουν στο κλίμα του αντικομμουνισμού στην Αμερική. 

    Χώρια που στα μέσα της δεκαετίας του ’40 και εν μέσω της εκβιομηχάνισης της αμερικάνικης κοινωνίας, ακόμα το διάστημα φαινόταν τόσο εξωτικό και ελκυστικό για τον μέσο Αμερικάνο, εξ’ ου κι όλο το σκηνικό με τους άλλους πλανήτες και τους πυραύλους. 
     

    Πάντως ο Alex Raymond, ο δημιουργός του κόμικ, δεν είναι κανένας τυχαίος.
    Ήταν η έμπνευση, μεταξύ άλλων, για τα ιερά τέρατα της 9ης Τέχνης Jack Kirby (‘πατέρας των Fantastic Four, Hulk, Captain America, X-MEN κ.α.) και Bob Kane (δημιουργός του Batman).
     

    Α, και επηρέασε και κάποιον άλλον… ένα παλικαράκι από την Καλιφόρνια που θέλησε να μεταφέρει το κόμικ στον κινηματογράφο σε μια μεγάλη παραγωγή, συναντήθηκε με τους κάτοχους των δικαιωμάτων, όμως εκείνοι δεν τον πήραν στα σοβαρά κι έτσι το παλικαράκι μας αποφάσισε να γράψει μια δική του φιλόδοξη ταινία διαπλανητικών περιπετειών. 

    Μάλιστα, σαν φόρο τιμής για την έμπνευση που του χάρισε, σκέφτηκε να υιοθετήσει τους κυλιόμενους τίτλους αφήγησης στην εισαγωγή της ταινίας του, ‘δανειζόμενος’ την εν λόγω απεικόνιση από τα trailers της σειράς ταινιών του ‘Flash Gordon’ το 1936. 
     

    Το όνομα του παλικαριού:  George Lucas…ναι, ναι, καλά καταλάβατε… 
    Κι αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε το πρώτο αφεντικό του, έναν κύριο ονόματι Francis Ford Coppola…    

    Πασχάλης Μαντζαρίδης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Flash Gordon στη μεγάλη οθόνη μετά από 35 χρόνια! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top