F Ο 24ος James Bond ξεκινά τον Οκτώβρη, ο John Logan μιλά για το σενάριο - FilmBoy Ο 24ος James Bond ξεκινά τον Οκτώβρη, ο John Logan μιλά για το σενάριο - FilmBoy
  • Latest News

    Ο 24ος James Bond ξεκινά τον Οκτώβρη, ο John Logan μιλά για το σενάριο


    Εδώ και 3 μήνες έχουμε μπει στο 2014 αλλά κυκλοφορούν συνεχώς ειδήσεις και νέα για τα blockbuster που θα δούμε μέχρι και το 2015.

    Ένα από αυτά θα είναι και ο νέος 24ος James Bond (ή 4ος της reboot εποχής με τον Daniel Craig) για τον οποίο είχαμε καιρό να διαβάσουμε νέα ή δηλώσεις.

    Με το Skyfall να έχει αποδειχτεί η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών για το Bond franchise ($304 εκατομμύρια στην Αμερική και $1,1 δισεκατομμύρια με το σύνολο των παγκόσμιων εισπράξεων), μοσχοπουλώντας και στα dvd, blu-ray ήταν αναπόφευκτο πως θα ανακοίνωναν αρκετές ακόμα συνέχειες (ο Craig έχει υπογράψει για άλλες δύο ταινίες μετά την 24η).

    Με τον Sam Mendes μία να επιστρέφει και μία να αποχωρεί αλλά τελικά να παραμένει, ο 007 θα επιστρέψει σεναριακά δια χειρός John Logan (Hugo, Rango, The Last Samurai, Gladiator) που είχε φρεσκάρει το Skyfall, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά ως βασικός σεναριογράφος της νέας ταινίας.

    Σε πρόσφατες συνεντεύξεις του στα IGN και Empire, ο Logan δήλωσε σχετικά με τον νέο Bond:

    "Μεγάλωσα με τις ταινίες Bond και η πρώτη που είδα ήταν το Diamonds Are Forever όταν ήμουν ακόμη παιδί.
    Αγαπούσα κάθε κομμάτι τους, κάθε στοιχείο τόσο από τα βιβλία όσο και από τις ταινίες και θα ενσωματώσουμε στοιχεία και από τα δύο, όπως ακριβώς κάναμε και στο Skyfall.

    Ο στόχος μου είναι να γράψω το σενάριο για μια ταινία Bond που θα αξιοποιήσει περαιτέρω τα όσα κάναμε στο Skyfall, όντας ταυτόχρονα μοναδική και αυτόνομη.

    Αυτή τη στιγμή το πρώτο σεναριακό προσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο και είμαι τρομερά ενθουσιασμένος γι'αυτό!

    Δουλεύω πολύ κοντά με τον Sam Mendes και είναι πολύ ευχαριστο να συνεχίζουμε την αφήγηση από εκεί που σταματήσαμε με το Skyfall.
    Οι θεματικές, οι ιδέες και οι χαρακτήρες του Skyfall, προφανώς θα μπορούν να συνεχίσουν, γιατί πρόκειται για ένα διαρκώς συνεχιζόμενο franchise."

    Για το αν θα δούμε ξανά την οργάνωση Quantum που είδαμε στο προ-προηγούμενο φιλμ, Quantum of Solace:

    "Ποιος ξέρει...μπορεί!
    Το καλό με τον χαρακτήρα του Bond είναι πως υπάρχουν 50 χρόνια προϊστορίας των ταινιών ή τα βιβλία και οι μικρές ιστορίες του Ian Fleming, από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε.

    Όταν δουλεύω πάνω σε μια νέα ταινία Bond, κοιτάζω συνεχώς πίσω σε όλα αυτά και το μόνο που μένει είναι να δούμε ποια στοιχεία θέλουμε να δανειστούμε και πως θα τα συντονίσουμε.

    Το μόνο σίγουρο που μάθαμε από το Skyfall είναι πως ο κόσμος απόλαυσε πραγματικά τις αναφορές στην Aston Martin και σε άλλα στοιχεία με τα οποία είχαν μεγαλώσει και προέρχονται είτε από τις νουβέλες είτε από τις ταινίες και αυτό ήταν πάντα μέρος της σκέψης μου για τον Bond."

    Για το αν θα δούμε ξανά τους Blofeld και την οργάνωση SPECTRE σε καποια reboot εκδοχή, τώρα που η MGM ανέκτησε τα δικαιώματα τους (όπως διαβάσατε εδώ). 


    "Ξέρετε ...νομίζω πως ο κακός που θα έχουμε θα είναι ο κατάλληλος για την ιστορία που θέλουμε να πούμε..."

    Πολύ γενική η απάντηση του Logan αλλά σύντομα θα έχουμε νεότερα μιας και ο νέος "M" Ralph Fiennes αποκάλυψε προσφατα στο MTV:


    "Η παραγωγή πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβρη.
    Δεν έχω διαβάσει ακόμη το σενάριο και δεν μπορώ να σας πω πολλά.
    Έχω ορκιστεί έτσι κι αλλιώς, απόλυτη εχεμύθεια.
    "

    Η ημερομηνία της άτιτλης ακόμα νέας ταινίας, αναμένεται 23 Οκτωβρίου 2015 στο Ηνωμένο Βασίλειο και 6 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς στην Αμερική.

    Τους επόμενους μήνες θα αναμένουμε παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τους χαρακτήρες και το αν θα δούμε ακόμα περισσότερα tribute στις παλιές ταινίες, συνδυασμένα με το πιο γκρίζο κλίμα της εποχής Craig όπως μας είχαν υποσχεθεί. 


    Kostas Tsokos.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο 24ος James Bond ξεκινά τον Οκτώβρη, ο John Logan μιλά για το σενάριο Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top