F Επικό 2ο trailer για το X-men: Days of Future Past - FilmBoy Επικό 2ο trailer για το X-men: Days of Future Past - FilmBoy
  • Latest News

    Επικό 2ο trailer για το X-men: Days of Future Past



    "So many battles waged over the years ... and yet, none like this. 
    Are we destined to destroy each other, or can we change each other and unite?
    Is the future truly set? "

    Αυτά είναι τα λόγια του Προφέσορα/πανεπιστήμονα Charles Xavier με τα οποία ξεκινάει το μεγαλειώδες, επικό, δεύτερο μεν αλλά ... πρώτο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ trailer για τους νέους υπερφιλόδοξους X-men.

    Ένα trailer που το περιμέναμε πως και πως μετά από το πρώιμο του Οκτωβρίου και με την 20th Century Fox να μας έχει κάνει να φάμε τα λυσσακά μας από αναμονή για νέο υλικό, δύο μόλις μήνες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας.

    Το πολυαναμενόμενο X-men: Days of Future Past (λέγε το και την πιο ακριβή παραγωγή της Fox μετά το Avatar) είναι η κόμικ ταινία που περιμένουμε περισσότερο από κάθε άλλη τη φετινή χρονιά, λόγω πληθώρας χαρακτήρων, επικότερου σκέλους αλλά και μεγαλύτερου συναισθηματικού και ερμηνευτικού βάθους σε σχέση με τα pg-13 των Marvel Studios (εξαίρεση φαίνεται πως θα αποτελεί ο δεύτερος Captain America).

    Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Fox είχε φάει αρκετό κράξιμο καθώς η πρεμιέρα της ταινίας πλησίαζε και ένα καλό δεύτερο trailer δεν είχαμε δει, βομβαρδίζοντας μας τόσο καιρό με teasers των 7", posters και δηλώσεις.

    Με τους περισσότερους να αμφιβάλλουν για την ποιότητα της ταινίας μετά από τόση μηδαμινή προώθηση, οι υπόλοιποι προσπαθούσαμε να κάνουμε υπομονή περιμένοντας ένα νέο υλικό που θα μας αποστομώσει ...όπως και έγινε!

    Υπενθυμίζουμε πως η ιστορία της ταινίας εμπνέεται από την ομώνυμη κλασική που εκτυλίχθηκε στα τεύχη 141 και 142 του Uncanny X-men από τους Chris Claremont (σενάριο) και John Byrne (σχέδιο), τα οποία κυκλοφόρησαν το 1981 όντας μια ακόμα από τις αριστουργηματικές ιστορίες των μεταλλαγμένων που έχει διασκευαστεί και σε άλλα μέσα (θυμίζουμε την εξαιρετική εκδοχή από την animated σειρά των 90's).

    Το "Days of..." θα είναι κυρίως ένα X-Men First Class 2 με το κύριο κομμάτι της ιστορίας του να εκτυλίσσεται το 1973 δηλαδή έντεκα χρόνια μετά από το X-men: First Class.



    Την ίδια στιγμή θα παρακολουθήσουμε και ένα ζοφερό μέλλον για το καστ της αρχικής τριλογίας, ένα μέλλον που θα εκτυλίσσεται το 2023, δεκαεφτά χρόνια μετά από το Χ-Men: The Last Stand.

    Στο επίκεντρο για μια ακόμη φορά ο Wolverine, ο οποίος καλείται από τους Charles Xavier και Magneto να επιστρέψει την ψυχή του από το μέλλον, στο σώμα του στο παρελθόν (όλα αυτά μέσω των νέων δυνάμεων της Kitty Pryde).

    Καθώς προσγειώνεται ξανά στα 70's, σκοπός του Logan είναι να βρει τον νεαρό Charles Xavier (James McAvoy), ο οποίος εν τω μεταξύ βρίσκεται παράλυτος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έχοντας κλείσει τη σχολή και με την ομάδα των X-men χωρισμένη.

    Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να ενώσουν όσα μέλη των Χ-men μπορούν και να συμμαχήσουν με τον νεαρό Magneto (Michael Fassbender), και να αποτρέψουν τη δολοφονία κάποιου σημαντικού προσώπου από την Mystique που θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός ζοφερού μέλλοντος όπου οι μεταλλαγμένοι βρίσκονται κυνηγημένοι και δολοφονούνται από τα φονικά ρομπότ Sentinels.

    Κεντρικός κακός και υπεύθυνος για την δημιουργία των ρομπότ στα 70's δεν είναι άλλος από τον...Tyrion Lannister aka Peter Dinklage, εδώ στο ρόλο του Bolivar Trask επιστήμονα και διευθυντή της εταιρείας Trask Industries.

    Στη σκηνοθεσία επιστρέφει ο Bryan Singer των X-1 και X-2 ο οποίος αυτή τη φορά φαίνεται να αγκαλιάζει περισσότερο από ποτέ τα επικά sci-fi στοιχεία των X-men ιστοριών.

    Ο σκηνοθέτης του X-men: First Class, Matthew Vaughn παρέμεινε ως παραγωγός ενώ ο Simon Kinberg επανήλθε στο σενάριο (ας ελπίζουμε να μην παραδώσει πάλι κανά Χ-Men:The Last Stand).

    Όσο για το καστ που όμοιο του δεν έχει υπάρξει σε κόμικ μεταφορά, επιστρέφουν οι Patrick Stewart (Charles Xavier / Professor X),  Ian McKellen (Erik Lehnsherr / Magneto), Hugh Jackman (Logan / Wolverine), Halle Berry (Ororo Munroe / Storm), Anna Paquin (Rogue), Ellen Page (Kitty Pryde), Shawn Ashmore (Bobby Drake / Iceman), Daniel Cudmore (Peter Rasputin / Colossus) ενώ από το X-Men: First Class θα ξαναδούμε τους James McAvoy (Young Professor X), Michael Fassbender (Young Magneto), Jennifer Lawrence (Raven Darkhölme / Mystique), Nicholas Hoult (Hank McCoy / Beast) και τον Lucas Till ως Alex Summers / Havok (πιθανότατα σε πολύ μικρό ρόλο).

    Στις καινούριες προσθήκες, εκτός του Peter Dinklage ξεχωρίζει και ο Omar Sy (οι Άθικτοι/Intouchables), ως Bishop ένας από τους αγαπημένους badass χαρακτήρες των κόμικ που έρχεται από το μέλλον και έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο.



    Τους υπόλοιπους ρόλους συμπληρώνουν ο Josh Helman που θα ερμηνεύσει την νεαρή εκδοχή του William Stryker (του κακού που είχαμε δει στα X-2 και X-men Origins: Wolverine από τους Brian Cox και Danny Huston αντιστοίχως), ο Evan Peters του American Horror Story ως ο γιος(;) του Magneto, Quicksilver, ο Evan Jonigkeit ως η νεαρή εκδοχή του Toad αλλά και οι μεταλλαγμένοι Warpath/James Proudstar (Booboo Stewart, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2), Blink (Fan Bingbing) και Sunspot (Adam Canto).

    Όσο για το trailer, ήταν σκοτεινό, δραματικό, πεσιμιστικό και αναμένεται να έχει τρομερή δράση και ερμηνειάρες.
     

    Μακάρι η Fox να τα έχει δώσει όλα για όλα για αυτό το ημι-reboot της, το οποίο μοιάζει να είναι η πρώτη πραγματική ταινία X-men όπως θα έπρεπε να είναι.

    Το πιο επικό κομμάτι της ταινίας αναμένεται να είναι τα μελλοντολογικά, καταστροφολογικά σκηνικά με το καστ της αρχικής τριλογίας όπου αναμένεται να δούμε πάμπολους παλιούς και νέους χαρακτήρες ...σε ολιγόλεπτες όμως εμφανίσεις (η Storm μάλλον θα μας πει αντίο).

    Λογικά το κομμάτι αυτό θα εκτυλίσσεται στην αρχή της ταινίας αλλά και σε διάσπαρτες δόσεις με την κύρια ιστορία να έχει για πρωταγωνιστές το cast του First Class.

    Με το X-men:Apocalypse να έχει ήδη ανακοινωθεί για το 2016, ας ελπίζουμε το "Days of..." να έχει εξίσου δυνατή αρχή αλλά και φινάλε και να μην είναι απλώς ένα lead-in για το sequel.

    Μέχρι το επόμενο υλικό δείτε ξανά και ξανά το trailer και ένα promo.


    Kostas Tsokos.







    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Επικό 2ο trailer για το X-men: Days of Future Past Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top