F X-men: Days of Future Past trailer: H πιο σκοτεινή, δραματική, επική ταινία X-men που έγινε ποτέ! - FilmBoy X-men: Days of Future Past trailer: H πιο σκοτεινή, δραματική, επική ταινία X-men που έγινε ποτέ! - FilmBoy
  • Latest News

    X-men: Days of Future Past trailer: H πιο σκοτεινή, δραματική, επική ταινία X-men που έγινε ποτέ!


    "You have to find me...convince me of all this...but remember Logan...back then, i was a very different man.
    Lead me...guide me...be patient with me."

    Charles Xavier/Professor X

    Τα είπαμε και σε προηγούμενο ποστ, πως μετά την σαρωτική επιτυχία άνευ προσδοκιών και προβλέψεων που κατάφεραν οι Avengers, όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο που είχαν εμπιστοσύνη στις κόμικ μεταφορές ...άρχιζαν να αλλάζουν ξανά το παιχνίδι τους, περνώντας στα επόμενα επικότερα επίπεδα των μεγάλων crossover ταινιών.

    Η Warner βιάζεται για την Justice League και έτσι το Man of Steel 2 μετατράπηκε σε Superman/Batman, η Sony έχει αφήσει ήδη γερά υπονοούμενα πως στα Amazing Spider-Man 3 και 4 (ανακοινώθηκαν ήδη για το 2016 και 2018) θα δούμε να χτίζεται η μεγαλύτερη σύναξη κακών του Spidey (λέγε τους και Sinister Six) και φυσικά...έχουμε και τη Fox.

    Πηγαίνοντας λίγο πίσω, το prequel του Χ-Men: First Class κάθε φορά που το έβλεπες το λάτρευες και περισσότερο, με το James Bond-ικό στυλ του και τον ιδανικό συγκερασμό uplifting και δραματικού κλίματος, ενώ για όσους δεν είχαμε δώσει σημασία μέχρι τότε στους Michael Fassbensder, James McAvoy και Jennifer Lawrence ...αναμφίβολα τους αγαπήσαμε με τον τρόπο που σεβάστηκαν και απέδωσαν στο πανί τους χάρτινους ήρωες των κόμικ.

    Οι καλές κριτικές επέστρεψαν μετά από τις μετριότητες των X-Men: The Last Stand και X-men Origins: Wolverine, η εισπρακτική επιτυχία ήταν απλά αξιόλογη αλλά δεν έσκισε και ταμεία, με τις παγκόσμιες εισπράξεις να σώζουν για μια ακόμα φορά την παρτίδα και γενικά το αποτέλεσμα ήταν αξιολογότατο αν σκεφτούμε πως η ταινία γυρίστηκε βιαστικά μέσα σε λίγους μήνες.

    Το ό,τι κάτι της έλειπε όμως το ένιωθες, λειτουργώντας περισσότερο ως ένα Professor X-Magneto Origins, με το "real big thing" στοιχείο και τους πιο γνωστούς χαρακτήρες να λείπουν (απόδειξη το πόσοι ανέφεραν ως highlight το cameo 5" του Wolverine).

    Εκεί που αναρωτιόμασταν και περιμέναμε αν το First Class θα είναι prequel τριλογία ή κανονικό reboot, έφτασε το 2012 και η Fox επιβεβαίωσε την πιο ανέλπιστα nerdtastic κίνηση που θα μπορούσαμε να περιμένουμε από δαύτους.



    Το πολυαναμενόμενο X-men: Days of Future Past, θα είναι κυρίως ένα X-Men First Class 2 με το μεγαλύτερο μέρος της να εκτυλίσσεται το 1973 δηλαδή έντεκα χρόνια μετά από το X-men: First Class και τα κομμάτια του μέλλοντος θα αφορούν το έτος 2023, δεκαεφτά χρόνια δηλαδή μετά από το Χ-Men: The Last Stand.

    Πρωταγωνιστής για μια ακόμα φορά ο Wolverine, ο οποίος καλείται από τους Charles Xavier (ο... 'νεκραναστημένος' Patrick Stewart) και Magneto (Ian McKellen) να επιστρέψει την ψυχή του στο σώμα του στο παρελθόν, μέσω της Kitty Pryde η οποία έχει ξαφνικά και την ικανότητα να στέλνει την ψυχή κάποιου στο παρελθόν (εκτός αυτής του να περνάει από τοίχους και πατώματα).

    Σκοπός του Logan είναι να βρει τον νεαρό Charles Xavier (James McAvoy), ο οποίος εν τω μεταξύ βρίσκεται παράλυτος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, έχοντας κλείσει τη σχολή και με την ομάδα των X-men χωρισμένη.

    Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να ενώσουν όσα μέλη των Χ-men μπορούν και να αποτρέψουν τη δολοφονία κάποιου σημαντικού προσώπου από την Mystique που θα οδηγήσει στην δημιουργία ενός ζοφερού μέλλοντος, με την δημιουργία των φονικών ρομπότ Sentinels, μοναδικός σκοπός των οποίων είναι η αιχμαλώτιση σε κατασκηνώσεις-φυλακές ή η εξόντωση κάθε μεταλλαγμένου.

    Κάπου ενδιάμεσα μπλέκεται φυσικά και ο νεαρός Magneto του Michael Fassbender, ο οποίος από τη μία φαίνεται εναντίον του Xavier και από την άλλη ίσως καταφέρουν και τον πείσουν να συνεργαστεί ενώ παράλληλα πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και ο επιστήμονας Bolivar Trask (Peter Dinklage) ο οποίος έχει βάλει σκοπό να παρέχει 'ασφάλεια' από τους μεταλλαγμένους, δημιουργώντας τα Sentinels, με την εταιρεία του Trask Industries.

    Η ιστορία είναι βασισμένη στα τεύχη 141 και 142 του Uncanny X-men από τους Chris Claremont (σενάριο) και John Byrne (σχέδιο), τα οποία κυκλοφόρησαν το 1981 και συνέπεσαν σε μία από τις καλύτερες περιόδους των X-Men που παρέδωσαν από τις πιο εμπνευσμένες, επικές ιστορίες τους που επηρεάζουν ακόμα και σήμερα, με τους φαν να παρακαλάνε μπας και οι συντελεστές των ταινιών καταφέρουν να αποδώσουν όπως πρέπει το κλίμα τους.

    Και αν το Phoenix Saga ήταν υπερβολικά προσγειωμένο και έμοιαζε να μπήκε σφήνα στο σενάριο του Last Stand, τότε εδώ ίσως και να έχουμε επιτέλους την πρώτη πραγματικά επική ταινία των X-men.

    Επιστροφή λοιπόν του Bryan Singer στη σκηνοθεσία που άφησε στα κρύα του λουτρού το X-men 3 για το ημι-αποτυχημένο τελικά Superman Returns, με τον σκηνοθέτη Matthew Vaughn να παραμένει ως παραγωγός και τον Simon Kinberg να επανέρχεται ως σεναριογράφος ...και ως το μόνο στοιχείο που θα έπρεπε να μας ανησυχεί αφού ήταν συν-υπεύθυνος για το X-men: The Last Stand.

    Από το ορίτζιναλ καστ επιστρέφουν οι Patrick Stewart (Charles Xavier / Professor X),  Ian McKellen (Erik Lehnsherr / Magneto), Hugh Jackman (Logan / Wolverine), Halle Berry (Ororo Munroe / Storm), Anna Paquin (Rogue), Ellen Page (Kitty Pryde), Shawn Ashmore (Bobby Drake / Iceman), Daniel Cudmore (Peter Rasputin / Colossus) ενώ από το X-Men: First Class θα έχουμε τη χαρά να ξαναδούμε τους James McAvoy (Young Professor X), Michael Fassbender (Young Magneto), Jennifer Lawrence (Raven Darkhölme / Mystique), Nicholas Hoult (Hank McCoy / Beast) και τον Lucas Till ως Alex Summers / Havok (πιθανότατα σε πολύ μικρό ρόλο).



    Στις καινούριες προσθήκες ξεχωρίζει φυσικά ο νέος κακός Bolivar Trask του Peter "Game of Thrones" Dinklage και ο Omar Sy των Άθικτων/Intouchables, ως Bishop ένας από τους fan-favorite X-χαρακτήρες που έρχεται από το μέλλον και έχει την ικανότητα να ταξιδεύει στο χρόνο.

    Τους υπόλοιπους ρόλους συμπληρώνουν ο Josh Helman που θα ερμηνεύσει την νεαρή εκδοχή του William Stryker, του κακού που είχαμε δει στα X-2 και X-men Origins: Wolverine (από τους Brian Cox και Danny Huston αντιστοίχως), ο Evan Peters του American Horror Story ως ο γιος του Magneto, Quicksilver (τον οποίο δεν είδαμε καθόλου στο πρώτο trailer και θα έχει ρόλο cameo), αλλά και οι μεταλλαγμένοι Warpath/James Proudstar (Booboo Stewart, The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2), Blink (Fan Bingbing), Sunspot (Adam Canto), προσθήκες που θα δείτε για πολύ λίγο στο trailer και που πιθανότατα μετά το "Days of..." θα καταλήξουν στο X-spin off των X-Force.

    Το νέο Χ-men με τα ταξίδια στο χρόνο (για τα οποία ο Bryan Singer συμβουλεύτηκε τον James Cameron) ίσως σβήσει κάποιες εγκληματικές σεναριακές ενέργειες από τα προηγούμενα X-men και καλύψει τις διάφορες ανακολουθίες που προέκυψαν στο continuity μετά από τα X-men Origins: Wolverine και First Class.

    Προς το παρόν δεν έχουμε καμία ιδέα για το τι απέγιναν οι Banshee (Caleb Landry Jones), Pyro (Aaron Stanford), Beast (Kelsey Grammer), Angel (Ben Foster), ενώ οι Emma Frost (January Jones) και Azazel (Jason Flemyng) απλά ...σβήστηκαν από το χάρτη και ο Nightcrawler ...δεν μπόρεσε.

    Μένει να δούμε τι θα απογίνει με την Jean Grey και ειδικότερα τον Cyclops, με τον James Marsden να φημολογείται πως εμφανίστηκε στα γυρίσματα.

    Από το νέο X-men θα πρέπει να περιμένουμε πολλά...πάρα πολλά και ίσως να προκύψει ένα νέο, 'διορθωμένο' continuity και εναλλακτικό X-σύμπαν αλά Star Trek reboot.

    Είναι η ακριβότερη παραγωγή της 20th Century Fox μετά από το Avatar (συγκεκριμένα έχει κοστίσει μέχρι στιγμής γύρω στα $250 εκατομμύρια), έχει ένα πλήθος από χαρακτήρες και ηθοποιάρες (μην ξεχνάμε πως ακόμα και οι Fassbender, Lawrence, McAvoy έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο σε δημοτικότητα από την εποχή του First Class) και αποτελεί ταυτόχρονα sequel του prequel First Class αλλά και ένα άτυπο X-men 4 που συνεχίζει την ιστορία από το X-men: The Last Stand.

    Το trailer που θα δείτε είναι εκείνο που είχε διαρρεύσει και τον Ιούλιο μετά από την προβολή του στο περασμένο Comic-Con του San Diego, αλλά εδώ θα μπορέσετε να το δείτε επιτέλους στην ολοκληρωμένη του μορφή (και πολύ το άργησαν πανάθεμα τους!).

    Ήταν απλά υπέροχο, συγκινητικό, δραματικό και εστιάζοντας σοφά στους χαρακτήρες αφού τα εφέ βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία επεξεργασίας όπως έχει δηλώσει και ο σκηνοθέτης Bryan Singer ενώ το φινάλε του είχε μια spine-tingling crossover-ιά μέλλοντος-παρελθόντος μεταξύ ...θα δείτε ποιων!

    Καλά τα έλεγε ο Hugh Jackman για τρεις ταινίες σε μία και ας ελπίζουμε όσο επικό κι αν είναι το Days of Future Past, άλλο τόσο να μην καταλήξει τουρλουμπούκι (την διάρκεια την κόβεις το λιγότερο δυομισάωρη).

    Λογικά στο επόμενο trailer θα έχουμε περισσότερη δράση, κορυφώσεις και...Sentinels.

    Αν με ένα μόνο trailer καταφέρνουν να μάς προσφέρουν για πλάκα ανατριχίλες στη ραχοκοκκαλιά μας...τότε φανταστείτε τι έχει να ακολουθήσει αργότερα.

    Υπομονή μέχρι τις 22 Μαϊου του 2014.


    Kostas Tsokos.



    X-men: Days of Future Past trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: X-men: Days of Future Past trailer: H πιο σκοτεινή, δραματική, επική ταινία X-men που έγινε ποτέ! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top