F Οι 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις από το Tribeca Film Festival 2014 - FilmBoy Οι 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις από το Tribeca Film Festival 2014 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις από το Tribeca Film Festival 2014


    Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και στη Νέα Υόρκη μόλις υποδέχθηκαν το Tribeca Film Festival

    Όπως πάντα, το φεστιβάλ προσφέρει ένα ισχυρό πρόγραμμα με ολοκαίνουργιες πρεμιέρες, καλές ταινίες από άλλα φεστιβάλ όλου το κόσμου και μερικούς μοναδικούς και συναρπαστικούς τίτλους που μόνο τολμηροί θα δοκιμάσουν.

    Το Tribeca Film Festival διανύει τον 13ο χρόνο του (17-27 Απριλίου) και εμείς ξεχωρίσαμε 10 από τις ταινίες που θα προβληθούν.


    A Brony Tale


    Μία από τις ταινίες του Tribeca λέγεται A Brony Tale
    Brony όπως bro και pony.

    Καλά καταλάβατε, πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ της περίεργης, το λιγότερο, ιντερνετικής υποκουλτούρας, για τον θαυμαστό κόσμο των αντρών που λατρεύουν το Μικρό μου Πόνυ
    Κι όμως, υπάρχουν!


    Der Samurai


    Περίεργη και φεστιβαλική ταινία, το Der Samurai αναφέρεται σε έναν αστυνόμο που τρέχει στα δάση με το φουστάνι του και το σπαθί σαμουράι που παρήγγειλε.

    Η ταινία κέρδισε την εμπιστοσύνη και την χρηματοδότηση των χρηστών του Indiegogo
    Ελπίζουμε το πρωτότυπο σενάριο να μεταφέρεται εξίσου εντυπωσιακά και στη μεγάλη οθόνη.


    Human Capital


    Η ταινία Human Capital μιλάει για την οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια ενός άτυχου ποδηλάτη. 

    Μια επίκαιρη ταινία που μένει να δούμε, αν αποτυπώνει ρεαλιστικά το πιο επίκαιρο θέμα των τελευταίων χρόνων, από τον Paolo Virizi (Her Whole Life Ahead).


    Zombeavers


    Πρόκειται για μία κωμωδία τρόμου με κάστορες ζόμπι (τα αλάνια του Horrorant την ξέρουν ήδη).

    Ο τίτλος τα λέει όλα κι εμείς ευχόμαστε να είναι όσο αστεία ακούγεται. 
    Το αν θα είναι τρομακτική είναι μια άλλη κουβέντα.


    Manos Sucias


    Πολύ συχνά το φεστιβάλ Tribeca προτείνει δραματικές ταινίες γύρω από ιστορίες παρανομίας. 

    Το Manos Sucias έχει ήδη λάβει καλές κριτικές και μιλάει για την ιστορία ενός απεγνωσμένου ψαρά που ξεκινά μια επικίνδυνη διαδρομή λαθρεμπορίου στις ακτές του Ειρηνικού, παρέα με έναν αφελή νέο. 


    Art and Craft


    Ένα ενδιαφέρον και συχνά αστείο ντοκιμαντέρ για τον Mark Landis, παραχαράκτη τέχνης που έδρασε 30 χρόνια σε μουσεία της Αμερικής, και τον Matthew Leninger, υπάλληλο μουσείου που άρχισε να ανακαλύπτει τα ίχνη του και να τον καταδιώκει. 

    Ο Mark Landis αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά πρόσωπα στο «είδος» του και παραδόξως, μοιάζει να ενδιαφέρεται περισσότερο για την τέχνη, παρά για τα χρήματα.


    Honeymoon


    Νεόνυμφοι πηγαίνουν να γιορτάσουν τον έρωτά τους σε ένα μικρό και απομονωμένο σπιτάκι στο δάσος. 

    Μπορεί το σκηνικό να είναι κλισέ, ωστόσο το θρίλερ της Leigh Janiak προσεγγίζει με μινιμαλιστική και αρκετά ρεαλιστική ματιά τον τρόπο που ένα ζευγάρι «σκοτώνεται».


    Brides 


    H προσωπική ιστορία της Tinatin Kajrishvili, που αποτελεί και το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, αναφέρεται στην ιστορία αγάπης ενός κρατουμένου με τη σύζυγό του. 

    Η ταινία προέρχεται από τη Γεωργία, μία χώρα που δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα κινηματογραφικά, αλλά αρχίζει δειλά-δειλά να προβάλλεται περισσότερο στο εξωτερικό.


    Ice Poison


    Το Ice Poison είναι η τρίτη ταινία του Midi Z και μας αφηγείται την ιστορία δύο κατοίκων της Μιανμάρ που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και αρχίζουν να εμπορεύονται crystal meth. 

    Δεν υπακούουν όμως στον γνωστό κανόνα να μην χρησιμοποιούν οι ίδιοι το «εμπόρευμα» και παγιδεύονται στον εφιάλτη του εθισμού. 


    6


    Η επάνοδος του Louie Psihoyos μετά το Όσκαρ που κέρδισε με το The Cove.
    Μετά το συγκλονιστικό αυτό ντοκιμαντέρ για το κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία, το νέο του έργο αναφέρεται γενικότερα σε απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη. 

    Αν κρίνουμε από την τολμηρή δουλειά του, η νέα ταινία 6 θα είναι μία ακόμα καθηλωτική ταινία με ακτιβιστικό, ενημερωτικό και άκρως ενδιαφέρον περιεχόμενο.

    Σοφία Μπαγατέλα.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 10 ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις από το Tribeca Film Festival 2014 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top