F Review: Η Ταινία Lego - Lego Movie - FilmBoy Review: Η Ταινία Lego - Lego Movie - FilmBoy
 • Latest News

  Review: Η Ταινία Lego - Lego Movie


   
  Ποιός δεν έχει "φάει" αμέτρητες ... εργατοώρες, παίζοντας με τα πολυαγαπημένα Lego (τα οποία φυσικά και πατάγαμε στην διάρκεια της νύχτας ξυπόλητοι); 

  Δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα βλέπουμε στην μεγάλη οθόνη, μιας και το Hollywood προσπαθεί να "αφαιμάξει" ό,τι υπάρχει για να απορροφήσει μπόλικο χρήμα.

  Ο Εmet (με τη φωνή του Chris Pratt, Her) είναι ένας συνηθισμένος τύπος, ένα από τα Lego που ακολουθούν πιστά τους κανόνες, που όμως περνιέται από λάθος σαν το πλέον ιδιαίτερο άτομο και το κλειδί για τη διάσωση του σύμπαντος. 

  Με τη βοήθεια μιας μυστικής οργάνωσης, μιας σκληρής γυναίκας (Elizabeth Banks, The Hunger Games: Catching Fire) και του Batman (Will Arnett, Jonah Hex), ο Emet θα ηγηθεί της πάλης ενάντια του δαιμονικού τυράννου που απειλεί να καταστρέψει τα πάντα με τα να κολλήσει μεταξύ τους.

  H προβολή στο Mall ήταν έτοιμη, όλοι στις θέσεις μας αλλά υπήρξε μια δυσάρεστη έκπληξη.

  Τουλάχιστον για μένα. 

  Η ταινία ήταν μεταγλωττισμένη δυστυχώς, κάτι το οποίο ίσως και να της αφαιρεί λίγη από την μαγεία της. 
  Παρά το γεγονός αυτό όμως δεν παύει (εφ' όσον προσαρμοστείς κιόλας) να είναι διασκεδαστικότατη. 

  Όλη η παιδική ηλικία έχει χωρέσει σε μια ταινία, η οποία είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένη και καταφέρνει βέβαια να ξεπεράσει και την αφέλεια της πλοκής.

  Ναι μεν μιλάμε για μια ταινία (σκηνοθεσία Phil Lord και Christopher Miller) που απευθύνεται πιο πολύ στο παιδικό κοινό (βέβαια δεν ξέρω πλέον πόσα παιδάκια παίζουν με Lego), ωστόσο μπροστά σε αριστουργήματα που έχουμε δει στο είδος, μερικά πράγματα ίσως θα έπρεπε να προσεχθούν παραπάνω.   Λεπτομέρειες βέβαια, σε δουλειά να βρισκόμαστε εμείς οι ενήλικοι. 
  Ας μην γκρινιάζουμε όμως. 
  Η ταινία είναι οπτικά εντυπωσιακή. 

  Πραγματικά έχει γίνει εξαιρετική δουλειά και με μπόλικη λεπτομέρεια όπως φαίνεται, ενώ τόσο οι ήρωες όσο και το περιβάλλον που τους περιτριγυρίζει, έχει φροντιστεί μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

  Υπάρχουν αρκετές λίγο πιο ενήλικες αναφορές, κάποιες άλλες πιο παιδικές, το φινάλε είναι κάπως βαρετό και ηθικοπλαστικό, αλλά υπάρχει στο τελευταίο μέρος μια ευχάριστη έκπληξη, την οποία φυσικά δεν πρέπει και δεν αξίζει να αποκαλύψουμε, ούτε να δώσουμε και στοιχεία. 

  Θα το δείτε μόνοι σας.

  Όλα τα λεφτά είναι το εντυπωσιακό τεχνικό κομμάτι της ταινίας, όπου νομίζεις ότι όλα είναι φτιαγμένα με αληθινά τουβλάκια. 


  Το 3D βέβαια είναι μετριότατο, τόσο που σε κάποιες φάσεις να ξεχνάς ότι φοράς τα γυαλιά και αποτελεί μια ακόμα αφορμή για ένα πιο ακριβό εισιτήριο, όπως και στις περισσότερες ταινίες πλέον.

  Οι χαρακτήρες και πολλές από τις ατάκες προσφέρουν χαβαλέ (σίγουρα θα έχει... χαθεί κάτι στην μετάφραση), ωστόσο η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι μια αρκετά παιδική μεν, αλλά προσφέρουν μια ωραία ταινούλα που και θα ευχαριστήσει τους λιλιπούτειους φίλους και θα κρατήσει "ζεστούς" τους ενήλικους συνοδούς τους, οπότε όλοι θα είναι ευχαριστημένοι στο τέλος της προβολής. 


  Έχει ανακοινωθεί ήδη το sequel, μιας και η ταινία έσκισε στα ταμεία, όπως και ήταν αναμενόμενο.

  Στις αίθουσες από 20 Μαρτίου.

  Νίκος Δρίβας.
  The LEGO Movie trailer από FilmBoy-gr
  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Review: Η Ταινία Lego - Lego Movie Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top