F JONAH HEX - FilmBoy JONAH HEX - FilmBoy
  • Latest News

    JONAH HEX

    **********   5/10

    Δεν γίνονται όλα τα κόμικς επιτυχημένες ταινίες αλλά υπάρχει και το άλλο άκρο, όπως το να σαμποτάρει με το τρόπο της μια εταιρεία τη δική της ταινία. 

    Κάτι τέτοιο φαίνεται να συμβαίνει με το Jonah Hex, τη νέα περιπετεια-γουεστερν-επ. φαντασία του Jimmy Hayward, ενός από τους πρώην animators στη Pixar που μάλλον δεν έφυγε από εκεί σαν φίλος. 

    Κατ’αρχας, η ταινία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες τέλη Αυγούστου - μια χαρά εποχή για τέτοιο φιλμ – αλλά για κάποιο λόγο η ημερομηνία άλλαξε για τις 18 Ιουνίου, ημέρα που βγήκε και το Toy Story 3! 

    Δε ξέρω αν αυτό έγινε από τάσεις αυτοκτονίας ή για να κοντράρει ο σκηνοθέτης τους πρώην εργοδότες του (...ακόμα θα γελάνε στη Pixar αν ισχύει αυτό) αλλά το αποτέλεσμα ήταν να κάνει άνοιγμα τριήμερου μόλις 5 εκατομμυριάκια, στην 7η θέση του box office, πίσω μέχρι και από τη 2η εβδομάδα του The A-Team, τη 5η εβδομάδα του Shrek Forever After και τη 4η του Prince of Persia! 

    Σίγουρα βοήθησε και το ότι οι κριτικές του ήταν σχεδόν όλες κάκιστες αλλά και το ότι ...



    ...σχολιάστηκε αρνητικά η διάρκεια της (μόλις 81 λεπτά κι αυτά με την extended version στα credits). 

    Ο Jonah Hex είναι ένας κόμικ ήρωας της DC Comics κι έχει τις ρίζες του πίσω στα 70’s και εδώ τον υποδύεται ο Josh Brolin. 

    Στα πρώτα 5 λεπτά της ταινίας, παρακολουθεί την εκτέλεση του καλύτερου του φίλου, το κάψιμο του σπιτιού του με τη γυναίκα και το παιδί του μέσα και το σημάδεμα του προσώπου του για πάντα, όλα αυτά από τον τρελαμένο κακό John Malkovich. 

    Η οργή και η εκδίκηση τον κρατούν ζωντανό σε μια περίοδο που εμφύλιος μαίνεται και που ο κακός ετοιμάζεται να αγοράσει ένα γιγαντιαίο κανόνι-εκτοξευτη ρουκετών (είπαμε, τρελάρας), δίνοντας μια πιο ‘Wild Wild West’ αίσθηση. 

    Ο Jonah Hex συμμαχεί με τον πρόεδρο Γκραντ (Aidan Quinn) για να χαλάσουν τα σχέδια του μανιακού και του υπαρχηγού του (Michael Fassbender) και εν μέσω οραμάτων, προδοτών και μιας πόρνης (Megan Fox) βρίσκεται στο κατόπι του μέχρι τη τελική αναμέτρηση. 

    Πολλά άσχημα λόγια γράφουν οι κριτικές για το σκηνοθέτη και, αφού ο ήρωας ίσως έχει κάποιο ενδιαφέρον (σημαδεμένος πιστολερο με κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις) θα είχε πλάκα να τον βλέπαμε από κανένα Sam Raimi ή ...Robert Rodriguez! 

    Λέω τώρα, εγώ. 

    Στην Ελλάδα τη διανομή την έχει η Village Films αλλά δεν προβλέπεται μέσα στο καλοκαίρι – για Φθινόπωρο το βλέπω. 

    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: JONAH HEX Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top