F Horrorant Film Festival 'Fright Nights' Ημέρα 3η! - FilmBoy Horrorant Film Festival 'Fright Nights' Ημέρα 3η! - FilmBoy
 • Latest News

  Horrorant Film Festival 'Fright Nights' Ημέρα 3η!


  Καθώς οι πόρτες του Φεστιβάλ άνοιγαν για 3η συνεχόμενη μέρα, ήδη τα περισσότερα ημερήσια εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. 

  Όπως ήταν προγραμματισμένο, στις έξι ξεκίνησε η πρώτη προβολή του Horrorant Film Festival και οι φανατικοί του είδους έδειχναν αποφασισμένοι να περάσουν ολόκληρο το Σαββατόβραδο τους στις Νύχτες Τρόμου.

  Το Φεστιβάλ άνοιξε με το σουρεαλιστικό μικρού μήκους 'The Tale Of Wall Habitants' το οποίο εξέπληξε ευχάριστα ακόμα και τους πιο δύσπιστους.

  Πράγματι, όταν ακούς μια ιστορία για πόρτες και παράθυρα που αντιμάχονται, είναι φυσικό να έχεις τις αμφιβολίες σου. 
  Γρήγορα όμως, όλες αυτές οι αμφιβολίες εξανεμίστηκαν και η πλειοψηφία του κοινού ξεκίνησε να μιλά για ένα από τα καλύτερα short-film που παρακολούθησε μέχρι στιγμής στο Horrorant Film Festival.  Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της βραδιάς ήταν το 'Αγάπη μου ...Έγινα Λίγο Ζόμπι - A Little Bit Zombie', που μέσα από την κωμική του διάθεση και τον σατιρικό του χαρακτήρα, προσπάθησε να αποδείξει πως τα zombie-movies δεν είναι ένα κορεσμένο είδος και το κατάφερε μιας και τα γέλια που ακούγονταν στην αίθουσα ήταν πολλά, με το κοινό να απολαμβάνει ιδιαίτερα την ταινία.  Ταυτόχρονα, μια νέα ουρά είχε αρχίσει να σχηματίζεται έξω από τα Odeon Opera για την προβολή των 8 που θα συμπεριελάμβανε το μικρού μήκους 28 και το Καναδικής προέλευσης full length 'Pinup Dolls On Ice'. 

  Αφού παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον το μυστηριώδες short film, κάναμε μια πρώτη συζήτηση με τον ταλαντούχο κινηματογραφιστή Johan Florez στα πλαίσια του Question&Answer

  Σταδιακά, αυτή η συζήτηση μεταφέρθηκε και εκτός αίθουσας, στο lobby του Odeon Opera, όπου ο Florez μίλησε αρκετά για το filmmaking αλλά και για διάφορα επίκαιρα κινηματογραφικά θέματα. 
  Μια συζήτηση η οποία καταγράφηκε από κάμερες και που νομίζουμε ότι θα σας εντυπωσιάσει.  Ενώ η συζήτηση με τον σκηνοθέτη του 28 είχε ανάψει για τα καλά, το ακριβώς αντίθετο γίνονταν στο πανί της κινηματογραφικής αίθουσας, όπου ημίγυμνα κοριτσάκια σφάζονταν ανηλεώς και συντηρούνταν στον πάγο, για την μετά τη "δουλειά", ικανοποίηση των ορέξεων του serial killer Moe στο 'Pinup Dolls On Ice'!!! 
  Παραδοσιακό, αγνό slasher των 80΄s, που σίγουρα ικανοποίησε τους φαν του είδους.  Η ώρα για το τελευταίο μέρος της 3ης μέρας έφτασε και το κοινό παρέμεινε στη θέση του, καθώς το μυστήριο που κάλυπτε τόσο την μικρού μήκους 'Η Αιματοβαμμένη Ιστορία ενός Κοριτσιού - Contrafabula De Una Nina', όσο και το feature 'Tombville' ήταν από μόνο του ικανό να σε "αναγκάσει" να τις δεις.  Μία μικρού μήκους ταινία από το Μεξικό, που ανέλαβε το δύσκολο έργο να σοκάρει το κοινό που εντυπωσιάστηκε από τον 'Κυνόδοντα' και ένα σουρεαλιστικό feature από το Βέλγιο, με βαθιές επιρροές από τον David Lynch.

  Πώς τα πήγαν και τα δύο; 
  Πολύ καλά θα έλεγα, αλλά είναι δύσκολη ερώτηση για να απαντηθεί σε δύο σειρές, καθώς το είδος και των δύο ταινιών "σηκώνει" πολλές και διαφορετικές αναλύσεις, οπότε περιμένουμε τα σχόλια αυτών που παρευρέθηκαν στην προβολή!
  Γιώργος Καραμάνος, Κώστας Κίτσιος.

  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Horrorant Film Festival 'Fright Nights' Ημέρα 3η! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top