F The Amazing Spider-Man 2 trailer: Πρώτο εντυπωσιακό trailer, όλες οι πληροφορίες και εικόνες - FilmBoy The Amazing Spider-Man 2 trailer: Πρώτο εντυπωσιακό trailer, όλες οι πληροφορίες και εικόνες - FilmBoy
  • Latest News

    The Amazing Spider-Man 2 trailer: Πρώτο εντυπωσιακό trailer, όλες οι πληροφορίες και εικόνες


    Το πρώτο κανονικό trailer του νέου Amazing Spider-Man (ο σκέτος μάς τελείωσε το 2007) είναι εδώ και μόλις κυκλοφόρησε από τις Sony-Columbia.

    Ο Amazing Spider-Man δίχασε το κοινό πίσω στο 2012, με ορισμένους να το θεωρούν καλύτερη από όλες τις ταινίες του Sam Raimi και άλλους ένα απλώς αχρείαστο reboot-origin που έχουμε χιλιοξαναδεί.

    Η αλήθεια ήταν κάπου ενδιάμεσα, με το καστ να φαντάζει ιδανικό (ο Andrew Garfield ΕΙΝΑΙ ο Peter Parker και έλεος με την μπουλόφατσα του Tobey Maguire), αλλά το σενάριο ήταν πετσοκομμένο και η 'ανείπωτη ιστορία' των posters απλά επαναλάμβανε το origin που είχαμε δει στην πρώτη ταινία του Sam Raimi, με αρκετή δόση επιτηδευμένα σκοτεινής Nolan-ίτιδας αλά Dark Knight.

    Όπως και να έχει, με τη λέξη reboot προκύπτει και νέο continuity, το οποίο θα πρέπει να απλωθεί ξανά σε αρκετά sequel για να ξετυλίξει τον μίτο της ιστορίας του (τα μυστικά των Parker που οδήγησαν τον Peter στο να γίνει Spidey και η ...'untold story' που έμεινε στη μέση).

    Για όσους προλάβατε να δείτε το καλοκαιρινό 4λεπτο που είχε διαρρεύσει από το Comic-Con του San Diego, το νέο trailer είναι πολύ πιο θεαματικό, εστιάζει πολύ περισσότερο όμως στον Harry Osborn του Dane DeHaan και όχι στον Electro του Jamie Foxx και είναι βουτηγμένο στα spoil.

    Σύμφωνα με τη νέα σύνοψη:


    "Είναι φοβερό να είσαι ο Spider-Man και για τον Peter Parker δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να πετάει ανάμεσα σε ουρανοξύστες, αγκαλιάζοντας το γεγονός πως είναι ήρωας και περνώντας παράλληλα τον ελεύθερο του χρόνο με την Gwen Stacy.

    Γνωρίζαμε πάντοτε όμως, πως η πιο σημαντική μάχη του Spider-Man συνέβαινε μέσα του.


    Παλεύοντας ανάμεσα στις συνηθισμένες, καθημερινές υποχρεώσεις του ως Peter Parker και τις έκτακτες, υπερφυσικές αρμοδιότητες του ως Spider-Man, στο Amazing Spider-Man 2 ο Peter Parker θα διαπιστώσει πως μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται μπροστά του.

    Άλλωστε το να είσαι ο Spider-Man έχει και ένα τίμημα:πως μόνο αυτός μπορεί να προστατεύσει τους συμπολίτες του στη Νέα Υόρκη από τους κακούς που την απειλούν.

    Με την εμφάνιση του Electro, ο Peter θα αντιμετωπίσει έναν κακό πολύ πιο ισχυρό από τον ίδιο και καθώς ο παλιός του φίλος Harry Osborn επιστρέφει, ο Peter θα συνειδητοποιήσει ότι όλοι οι εχθροί του έχουν ένα κοινό: την Oscorp."

    Αρχικά, νέοι κακοί είναι ο Max Dillon/Electro του Jamie Foxx, ως το γνωστό κλισέ του παραμελημένου φυτουκλοεπιστήμονα που κατά βάθος είναι καλούλης αλλά μόλις αποκτά τόση δύναμη θα νιώσει επιτέλους την ανάγκη να τραβήξει την προσοχή του κόσμου, σπέρνοντας τον όλεθρο.


    Οι διαφορές από τα κόμικ να είναι το χρώμα του δέρματος του (στα κόμικ ήταν λευκός) αλλά και τη στολή που μοιάζει πιο κοντά στο πρόσφατο Ultimate comic σύμπαν της Marvel (από το οποίο και δανείζονται αρκετά στοιχεία οι νέες ταινίες), παρά στο κανονικό continuity με τις cheesy μάσκες και πολύχρωμες στολές.

    Δεύτερος ο Aleksei Sytsevich a.k.a Rhino του Paul Giamatti, ένας Ρώσος μαφιόζος που δεν φοράει την cheesy στολή των κόμικ που έφερνε σε άνθρωπο που ντύθηκε με τεράστια ανθρωπόμορφη στολή ρινόκερου, αλλά μια ρομποτική που είναι μεταξύ στολής και οχήματος.

    Όσο για τον Norman Osborn a.k.a. Green Goblin θα θυμόμαστε πάντα την καρικατουρίστικη αλλά πετυχημένη ερμηνεία του Willem Dafoe όμως reboot σημαίνει νέο continuity, άρα και αλλαγή του καστ.

    Ο Chris Cooper φαντάζει μια καλή αλλά ήρεμη επιλογή και από όσα καταλάβαμε, η εμφάνιση του θα είναι μικρή και θα χρησιμεύει ως μια απλή εισαγωγή ...που θα οδηγήσει σε περισσότερα.



    Όπως δήλωσε πρόσφατα κι ο ίδιος στο MTV:
    "Θα είναι μια απλή εισαγωγή για τον Norman, αλλά μια εξαιρετικά ...περίεργη εισαγωγή η οποία προφανώς θα οδηγήσει σε κάτι περισσότερο."

    Οπότε μπορεί ο Harry Osborn να αλλάζει και να φαίνεται εξαρχής ένας συνειδητοποιημένος κακός παίρνοντας τη θέση του πατέρα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε κανονικά τον πρώτο Goblin, Norman Osborn στις επόμενες ταινίες.

    Άλλωστε το όνομα του αναφέρθηκε συχνά πυκνά στην πρώτη ταινία ενώ όπως φαίνεται ο ίδιος και η εταιρεία του η Oscorp κρύβονται πίσω από κάθε ραδιουργία και δημιουργία μεταλλαγμένων κακών.

    Για να εστιάσουμε στα θετικά, ο 2ος Amazing Spidey κάνει την πρώτη ταινία από το reboot franchise του Αραχνάκια να φαίνεται πάρα πολύ 'λίγη' ενώ ευτυχώς έχει εξαφανιστεί αυτή η επιτηδευμένη dark-ίλα και σκοτεινή φωτογραφία, που βροντοφώναζε "θέλω να μοιάσω στην Batman τριλογία του Christopher Nolan".

    Από την άλλη, ενώ υπάρχουν ένα σωρό νύξεις για να μας ψήσουν (παρατηρήστε στο 01:12 τα πλοκάμια του...Dr Octopus και τα...φτερά του Vulture!), φαίνεται να αποκαλύπτουν υπερβολικά πολλά για την εξέλιξη της ταινίας.

    Ας ελπίζουμε να διαψευστούμε, αλλά τρανότερο παράδειγμα είναι ο Harry Osborn που αντί να κρατήσουν μυστικό το ποιος θα είναι ο Green Goblin, τον αποκάλυψαν από τώρα και μάλιστα επιλέγουν τον υιό Osborn από τον πατέρα, εν αντιθέσει με ό,τι γινόταν συνήθως (ο πατέρας φαίνεται να ψοφάει όπως γνωρίζαμε και από την πρώτη ταινία, αλλά όπως προαναφέραμε είναι ο ιθύνων νους για πίσω απ'όλα και λογικά θα αναλάβει ως Goblin στις επόμενες ταινίες).

    Επίσης πολλές σκηνές και ειδικά αυτές με τον Electro φαίνονται τόσο εξόφθαλμα ψηφιακές που για μια στιγμή νόμιζες πως παρακολουθούσες κάποια ψηφιακή κινηματογραφική σεκάνς από videogame.



    Και γενικά...πολύ τουρλουμπούκι η όλη φάση, με τον Electro να μοιάζει τελικά πιο δευτεράντζα, τον Harry Osborn κεντρικό κακό, αλλά και τον Rhino με την ρομποτική στολή-όχημα που ορθώς διαφέρει από τα κόμικ, αφού σε live-action μάλλον θα προέκυπτε πιο cheesy.

    Να φοβόμαστε για ένα ακόμα πιθανό Spider-Man 3;

    Ή για έναν επικότατο πρόλογο στην μάζωξη των Spider-Man villains (Sinister Six) που προβλέπεται να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι την 4η ταινία;

    Το σενάριο υπογράφουν οι Alex Kutzman, Roberto Orci των Transformers, Star Trek και Cowboys and Aliens ενώ τη μουσική ανέλαβε ο πολύς...Hans Zimmer (Dark Knight trilogy, Man of Steel) που τώρα τελευταία φαίνεται να το έχει ρίξει γερά στις κόμικ μεταφορές.

    Στη σκηνοθεσία επιστρέφει για 2η συνεχόμενη φορά ο Marc Webb (500 Days of Summer) που με τέτοιο επώνυμο μοιάζει να γεννήθηκε για να σκηνοθετεί ταινίες του Αραχνάκια, ενώ στο καστ εκτός των Andrew Garfield (Peter Parker/Spider-Man), Emma Stone (Gwen Stacy) και Sally Field (Aunt May) που επιστρέφουν και τους νέους κακούς που προαναφέραμε, θα συμμετέχουν και οι Marton Csokas ως Dr. Kafka (ο επικεφαλής του ιδρύματος Ravencroft στο οποίο είναι κλεισμένοι όλοι οι κακοί), η Felicity Jones του Like Crazy (πιθανότατα στο ρόλο της Felicia Hardy/Black Cat αλλά και σχέσης του Norman Osborn), η Sarah Gadon και φυσικά ο μέγιστος Marvel-ικός κομιξοδημιουργός Stan Lee στα γνωστά του cameo.

    Μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί ο J.Jonah Jameson, ο φωνακλάς διευθυντής της Daily Bugle (κυκλοφόρησαν κάποια tease της εν λόγω εφημερίδας ως promotion) αλλά και τι θα απογίνει ο ρόλος της Shailenne Woodley ως Mary-Jane Watson, οι σκηνές τις οποίας κόπηκαν τελευταία στιγμή από την ταινία.



    Θα δούμε τελικά την Μαιρούλα-Τζένη στην επόμενη ταινία, θα την ερμηνεύσει άλλη ηθοποιός ή δεν θα εμφανιστεί καθόλου στα sequel;

    Και τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για την Gwen Stacy και τον πιθανό της θάνατο, όπως είχε γίνει και σε μια κλασική ιστορία από τα κόμικ των 70's;

    Δείτε παρακάτω το πρώτο επίσημο trailer και για περισσότερα θα περιμένουμε επόμενα trailer και πληροφορίες ή την ημερομηνία για 2 Μαϊου του 2014, οπότε και θα κυκλοφορήσει η ταινία.


    Kostas Tsokos.











    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Amazing Spider-Man 2 trailer: Πρώτο εντυπωσιακό trailer, όλες οι πληροφορίες και εικόνες Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top