F Review: Εκεί που δεν το Περιμένεις - Εnough Said - FilmBoy Review: Εκεί που δεν το Περιμένεις - Εnough Said - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Εκεί που δεν το Περιμένεις - Εnough Said


     
    Η λεπτότητα των υπαινιγμών και οι επιπτώσεις των λεπτολογημάτων  τοποθετούνται κάτω από το μικροσκόπιο, σε αυτή την εξωφρενικά άνιση δραματική κωμωδία Εnough Said, από την συγγραφέα /σκηνοθέτη Nicole Holofcener

    Η ταινία είναι ακριβώς ό,τι έχει φτάσει να περιμένει το είδος των οπαδών της Holofcener, η oποία αναδύεται κάθε λίγα χρόνια μέσα από την οικονομική ασφάλεια τηλεοπτικών σειρών για να παραδώσει άλλη μια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της κωμωδία-δράμα. 

    Σαφώς αυτή εδώ θεωρείται το φόρτε της, εκθέτοντας τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις συγχύσεις, τις αβεβαιότητες, τα τρωτά σημεία των σχέσεων και των αλληλεπιδράσεων που αποτελούν εν τέλει και το σφυγμό της ταινίας.

    Συνδυάζει την ευγένεια με μια λεπτή αίσθηση του χιούμορ.

    Δοσμένο με μια ανάλαφρη αισθητική, το Εnough Said κινείται στο ίδιο μοτίβο με τα παλαιότερα έργα της, Walking and Talking (1996), Lovely & Amazing (2001), Friends with Money (2006). 

    Σχεδόν αστείο και επικαλυμμένο με γενναία μαστιγώματα χειροπιαστών καταστάσεων και αντιδράσεων. 

    Η Νεοϋορκέζα σκηνοθέτις ως συνήθως έχει βρει έναν λεπτεπίλεπτο τρόπο να κινηματογραφεί απλούς ανθρώπους να συσχετίζονται και να αλληλεπιδρούν.


    Αφήνοντας πίσω το μεγαλύτερο μέρος από το χαρακτήρα της στο Seinfeild, η Julia Louis – Dreyfus παίζει μια ανύπαντρη μεσήλικη γυναίκα που αισθάνεται μια απίθανη έλξη για τον αείμνηστο James Gandolfini (The Incredible Burt Wonderstone).   

    Η Catherine Keener (Captain Phillips) σε έναν κατά συνήθη ρόλο εμπλέκεται στην ροη της ιστορίας. 

    Μια σύνδεση χαρακτήρων που δεν είναι σίγουροι για τις επιλογές τους.
    Ανασφαλείς άνθρωποι που λειτουργούν σύμφωνα με τις εμπειρίες τους.  

    Οι υποστηρικτικοί ρόλοι - Toni Collette (Hitchcock), Ben Falcone (Identity Thief), Tavi Gevinson, Tracey Fairaway (Hellraiser: Revelations) - είναι το κερασάκι στη τούρτα.  

    Με αυτό  το ταλαντούχο καστ, η σκηνοθέτις έχει φτιάξει μια Γουντιαλενική σύνθεση πάνω στα κουσούρια της ανθρώπινης οικειότητας.  

    Έξυπνα και διορατικά, αποδομεί τις ώριμες σχέσεις και με πνευματώδη τρόπο ανακυκλώνει τη φαυλότητα εύρεσης και απώλειας του έρωτα.

    Στις αίθουσες από 5 Δεκεμβρίου.

    Γεωργία Ξανθάκου.

     
    Enough Said trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Εκεί που δεν το Περιμένεις - Εnough Said Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top