F Dawn of The Planet of The Apes trailer: Πίθηκοι κυβερνάν αυτό το τόπο... - FilmBoy Dawn of The Planet of The Apes trailer: Πίθηκοι κυβερνάν αυτό το τόπο... - FilmBoy
  • Latest News

    Dawn of The Planet of The Apes trailer: Πίθηκοι κυβερνάν αυτό το τόπο...


    Το prequel Rise of The Planet of The Apes του 2011 που τελικά προέκυψε ως πρώτο μέρος ενός νέου reboot franchise, το φοβηθήκαμε πολύ μήπως προέκυπτε αρπαχτή.

    Τελικά αποτέλεσε μια ανέλπιστη blockbuster επιτυχία, αποφέροντας $176 εκατομμύρια στα αμερικάνικα ταμεία και 468 παγκοσμίως από ένα μπάτζετ των 93, αριθμοί που δεν θα είχαν και τόση σημασία ή θα θεωρούνταν δεδομένοι ...ίσως και 'λίγοι' αν σκηνοθετούσε κανάς Μιχαλάκης Bay.

    Αυτό που είχε περισσότερο σημασία είναι πως κατάφερε όλα αυτά όντας ταυτόχρονα ένα συναισθηματικό και σκεπτόμενο blockbuster, με αληθοφανέστατα υποψήφια για Όσκαρ εφέ, σε προσεγμένες δόσεις και με έναν εξαιρετικό Andy Serkis ως πίθηκο Caesar, να σε βάζει σε σκέψεις για το αν θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστή βράβευση στα Όσκαρ, για τις motion capture ερμηνείες.

    Ένα sequel ή και περισσότερα θα ήταν δεδομένη κίνηση για την Fox που έπαθε κι έμαθε τελικά από αχρείαστα remake σαν αυτό του Tim Burton που είχε κυκλοφορήσει το 2001, έχοντας ξαφνικά άλλο ένα προσοδοφόρο franchise στα χέρια της εκτός των Avatar και X-Men.

    Οι μόνες πληροφορίες και υλικό που είχαμε μέχρι στιγμής από το sequel, ήταν από το περασμένο Comic-Con του San Diego, όπου ο σκηνοθέτης Matt Reeves και ο πρωταγωνιστής Andy Serkis έδωσαν κάποιες παραπάνω διευκρινήσεις σχετικά με το sequel.

    Με το πρώτο teaser να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, έχουμε επιτέλους και το πρώτο οπτικοακουστικό υλικό από το Dawn of The Planet of The Apes που υπόσχεται να επεκτείνει τη μάχη ανθρώπων και πιθήκων, φέρνοντας την όλο και πιο κοντά στα μεταποκαλυπτικά σκηνικά που γνωρίσαμε τις παλιότερες δεκαετίες.

    Στη 2η ταινία του reboot, το ολοένα και αναπτυσσόμενο έθνος των γενετικά εξελιγμένων πιθήκων με αρχηγό τον Caesar (Andy Serkis) απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων που επέζησαν από τον καταστροφικό ιό που ξέσπασε μια δεκαετία πριν, αφανίζοντας μεγάλο κομμάτι του ανθρώπινου πληθυσμού.

    Στην πορεία καταλήγουν σε μια εύθραυστη ειρήνη που θα αποδειχτεί βραχύβια καθώς οι δύο πλευρές καταλήγουν στο χείλος ενός πολέμου που θα καθορίσει το ποιος θα αναδειχθεί στο κυρίαρχο είδος της Γης.

    Το πρώτο teaser δεν δείχνει και πολλά με το μεγαλύτερο κομμάτι του να εστιάζει στον πρωταγωνιστή Jason Clarke και τους ανθρώπους, αλλά όντας μονάχα ένα πρώτο δείγμα καταφέρνει να σε μπάσει σε μια εξαιρετικά σκοτεινή και γκρίζα ατμόσφαιρα που μοιάζει πολλά υποσχόμενη.

    Στη σκηνοθεσία, ο Matt Reeves του Cloverfield και του remake Let Me In, ο οποίος διαδέχτηκε τον σκηνοθέτη της πρώτης ταινίας Rupert Wyatt ενώ το σενάριο είναι του Mark Bomback (The Wolverine, Total Recall, Unstoppable, Die Hard 4) και τους υπόλοιπους ρόλους συμπληρώνουν οι Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo και Judy Greer.

    Η κυκλοφορία αναμένεται 11 Ιουλίου στην Αμερική και 16 Ιουλίου στην Ελλάδα από την Odeon.

    Kostas Tsokos.



    Dawn of The Planet of The Apes trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dawn of The Planet of The Apes trailer: Πίθηκοι κυβερνάν αυτό το τόπο... Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top