F Και ο John Constantine της DC θα μεταφερθεί στην τηλεόραση! - FilmBoy Και ο John Constantine της DC θα μεταφερθεί στην τηλεόραση! - FilmBoy
  • Latest News

    Και ο John Constantine της DC θα μεταφερθεί στην τηλεόραση!


    Φαίνεται πως το παιχνίδι πλέον, παίζεται γερά για τους κόμικ ήρωες, αν όχι μόνο στο πανί τότε σίγουρα και στην τηλεόραση.

    Για όσους δεν ευτύχησαν να γίνουν εκεί franchise υπάρχει πάντα και η τηλεοπτική, εναλλακτική ευκαιρία εκμετάλλευσης του πλούσιου χάρτινου υπόβαθρου.

    Ο Constantine (2005) του Francis Lawrence με τον Keanu Reeves και την Rachel Weisz απείχε παρασάγγας από αυτό που αποκαλούμε πιστή κινηματογραφική κόμικ μεταφορά, όμως στο είδος του ήταν ένα αξιοπρεπέστατο action horror μεταφυσικοδαιμονικό φιλμ με λίγη noir ατμόσφαιρα.

    Εισπρακτικά τα πήγε μια χαρά, ξεπερνώντας το μπάτζετ του με τη βοήθεια των παγκόσμιων εισπράξεων (στοίχισε 100, έφερε πίσω 230), ενώ τα πήγε πολύ καλά και στις πωλήσεις των dvd όπου φάνηκε να αποκτά το δικό του φανατικό κοινό.

    Παρ'όλα αυτά, ένα πιο αυθεντικό και R-rated sequel έμεινε στον πάγο αλλά η συνέχεια φαίνεται πως θα δοθεί τηλεοπτικά.

    Σύμφωνα με το Deadline, η Warner Bros. Television και η DC Comics, εκτός της νέας σειράς Gotham με πρωταγωνιστή μια νεαρή εκδοχή του Commissioner Gordon, ετοιμάζουν άλλη μία για τον John Constantine, που θα προβληθεί από το NBC (Hannibal, The Blacklist, Community)

    Υπεύθυνοι για το σενάριο της σειράς "Constantine" θα είναι ο συνήθης ύποπτος David S. Goyer (Man of Steel, Batman Begins, Blade) και ο Daniel Cerone, executive producer της σειράς The Mentalist.

    Τον χαρακτήρα του ντετέκτιβ/μάγου John Constantine, εμπνεύστηκε ο μέγιστος Alan Moore (δημιουργός των V for Vendetta, Watchmen και πολλών άλλων) τον καιρό που έγραφε τον κόμικ τίτλο Swamp Thing.



    Η πρώτη του εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1985 στο Swamp Thing, vol.2 #37 για να ακολουθήσει το 1988 η δική του σειρά Hellblazer από την Vertigo (παράρτημα της DC εδώ και αρκετά χρόνια).

    Η μηνιαία σειρά κράτησε για 300 τεύχη μέχρι και τον περασμένο Φλεβάρη όπου έληξε και τη θέση της πήρε μια νεότερη reboot εκδοχή του χαρακτήρα, στη σειρά Constantine.

    Δεν γνωρίζουμε ακόμη για το αν η προσέγγιση θα αφορά τον αρχικό χαρακτήρα ή την reboot προσέγγιση του μετά το ολικό reboot New 52 των DC Comics.

    Οι πιθανότητες γέρνουν πάντως προς τη δεύτερη εκδοχή και μένει να δούμε αν αυτή η εκδοχή του John Constantine θα έχει κάποια σύνδεση με την ταινία "Justice League Dark" (ή Dark Universe), την μεταφυσική υπερομάδα της DC που θέλει να ετοιμάσει σε ταινία, ο Guillermo Del Toro (Hellboy).

    Αναμένουμε νεότερα για σενάριο και κάστινγκ.


    Kostas Tsokos.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Και ο John Constantine της DC θα μεταφερθεί στην τηλεόραση! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top