F Captain America:The Winter Soldier trailer: Ο Πρώτος Εκδικητής επιστρέφει, πιο σοβαρός από ποτέ - FilmBoy Captain America:The Winter Soldier trailer: Ο Πρώτος Εκδικητής επιστρέφει, πιο σοβαρός από ποτέ - FilmBoy
  • Latest News

    Captain America:The Winter Soldier trailer: Ο Πρώτος Εκδικητής επιστρέφει, πιο σοβαρός από ποτέ


    "Εντάχθηκα στην S.H.I.E.L.D. για να προστατεύσω τον κόσμο - και μερικές φορές για να χτίσεις έναν καλύτερο, πρέπει να γκρεμίσεις τον παλιό από τα θεμέλια του, και αυτό δημιουργεί εχθρούς."

    Alexander Pierce (Robert Redford).

    Όπως θα καταλάβατε το πρώτο trailer για τον νέο Captain America, έκανε την πρεμιέρα του και είναι πραγματικά αυτό που θέλουμε να περιμένουμε και ευελπιστούμε να δούμε: πιο σκοτεινό, πιο γκρίζο, πιο αγωνιώδες, πιο badass στην τελική.

    Πίσω στο 2011, το Captain America: The First Avenger έκανε απλώς ικανοποιητικά τη δουλειά του και μαζί με το Thor αποτέλεσαν δύο διασκεδαστικά lead-in για την πρώτη υπερηρωική σύναξη των Εκδικητών ...αν και λίγο βιαστικά, τυπικά origin stories και μισοτελειωμένα ως προς την εξέλιξη τους με εμφανή έλλειψη κορύφωσης.

    Η πρώτη ταινία του Cap με μπάτζετ στα 140μύρια έφερε πίσω 176 στην Αμερική και 368 με το σύνολο των παγκόσμιων εισπράξεων, δίολου άσχημα δηλαδή για ένα νεοσύστατο franchise των Marvel Studios.

    Με αρκετά ρετροφουτουριστική αισθητική, προσεγμένο χιούμορ και με έναν Chris Evans να αποδεικνύεται ικανοποιητικός, σβήνοντας την χαζοαμερικανιά του ...Johnny Storm από τα μετριότατα Fantastic Four.

    Με τον leader των Εκδικητών να αδικείται εν μέρει στους Avengers ελέω δημοφιλίας Robert Downey Jr (μα που πήγαν τα δραματικά φλαμπάκ του Cap και η προσαρμογή στο σήμερα;), το sequel μοιάζει εξίσου βαρυφορτωμένο από χαρακτήρες αλλά αυτή τη φορά θα δούμε και θα μπορέσουμε να καταλάβουμε περισσότερα σχετικά με την προσαρμοργή του Steve Rogers στην σημερινή εποχή.

    Πράγματι, η ιστορία του The Winter Soldier ξεκινάει από εκεί που τελείωσαν οι Avengers, με τον Steve Rogers/Captain America να προσπαθεί να προσαρμοστεί στο σύγχρονο κόσμο, την ίδια ώρα που συμμαχεί με την Black Widow αναλαμβάνοντας αποστολές ενώ στην πορεία θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπος και με έναν δυνατό εχθρό που κρύβεται στις σκιές.

    Οι Chris Evans (Captain America/Steve Rogers), Scarlett Johansson (Black Widow), Samuel L. Jackson (Nick Fury) και Cobie Smulders (Maria Hill) επιστρέφουν κανονικά και προφανώς μέσα στον νέο Cap θα δούμε και ορισμένα κομμάτια από τα spin-off των Black Widow και S.H.I.E.L.D. που ήταν κάποτε στα σκαριά.

    Στις προσθήκες ξεχωρίζει κυρίως με η εμφάνιση του sidekick Falcon, ένας χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη των 60's και το όνομα του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Cap (φαντάζομαι θα είναι μια διαφορετική εκδοχή από εκείνον με την χρωματιστή ασπροκόκκινη στολή με λίγο κιτρινάκι που είχε ...συναισθηματική/τηλεπαθητική σχέση με τα πτηνά και το δικό του γεράκι, τον Redwing).

    Όσο για τη σκηνοθεσία ο Joe Johnston παρέδωσε τα ηνία στα αδέρφια Anthony και Joe Russo των You, Me and Dupree και της σειράς Community ...περγαμηνές που δείχνουν πως μας προέκυψαν κομικάδες από το πουθενά και μακάρι να έχουν κάνει αξιόλογη δουλειά.



    Πράγματα και εικόνες για να προσέξεις;
    Ο Cap πιο badass από ποτέ, ρίχνει ξύλο μέσα σε χώρο ...1χ1 και καβαλάει ξανά μοτοσικλέτες την ώρα που η γκέι στολή από τους Avengers έφυγε και τώρα μια περισσότερο μπλε και μουσκουλάτη τον συνοδεύει με έντονη έμφαση στο σκούρο μπλε.

    Η Scarlett Johansson είναι επίσης εκεί να αγωνιά και να ρίχνει ξυλίκι, ο The Falcon να ίπταται σε μια κουλ και badass σκηνή, ο...Nick Fury (;) καταλήγει στα χειρουργία (holy shit), ένα Helicarrier (ή κάτι παρόμοιο) ξαναγκρεμίζεται και οι σκηνές δράσης πολλές....και μάλλον δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα καθώς πρόκειται για teaser.

    Το καλύτερο όμως ήταν το ζουμάκι στο τέλος, με το hint για τον Winter Soldier που η Marvel κάνει την πάπια λες και δεν ξέρουμε πως είναι ο Bucky Barnes του Sebastian Stan, ο 'πεθαμένος' κολλητός του Steve Rogers, που επανήλθε από την κατάψυξη ως κακός.

    Ναι, ο καλύτερος φίλος του Cap δεν πέθανε και επανέρχεται ως η νέμεση του Captain America με το όνομα The Winter Soldier, κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής όταν μάθαμε τον τίτλο της ταινίας.

    Άραγε θα δούμε επακριβώς την ιστορία όπου οι Ρώσοι τον ανακάλυψαν ζωντανό στους πάγους, του έκαναν πλύση εγκεφάλου και τον μετέτρεψαν στον δικό τους υπερστρατιώτη...ή κάτι άλλο θα έχει παιχτεί;

    Όπως και να έχει από τους δεύτερους Captain America και Thor, περιμένω πολλά.

    Μοιάζουν μεγαλύτερα, καλύτερα, πιο επικά, πιο ώριμα και μακάρι να μπορούν να σταθούν ως καλές αυτόνομες ιστορίες μέσα στο ενιαίο αυτό κινηματογραφικό Marvel σύμπαν αφού οι πρώτες ήταν αναγκαστικά οι κλασικές origin ιστορίες-προπομποί για τους Avengers.

    Το σίγουρο στον 2ο Cap, είναι πως θα υπάρχουν πολλές ανατροπές στην πλοκή και πολιτικά παιχνίδια που υπόσχονται να βγάλουν στην επιφάνεια πολλά μυστικά του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

    Με την υπόσχεση πως η ταινία θα είναι σε κλίμα πολιτικού θρίλερ και παίρνοντας στοιχεία από το κλασικό run The Winter Soldier των Ed Brubaker και Steve Epting, λογικά θα έχουμε ...ιστοριάρα, αν και φαίνεται να έχουν χωρέσει πολύ πράμα: Winter Soldier, S.H.I.E.L.D (Black Widow, Nick Fury), The Falcon, Robert Redford, φλαμπάκ από τον Β' Πόλεμο και μάχες του Cap που δεν είδαμε στην πρώτη ταινία, φλασμπάκ με το τότε αμόρε Peggy Carter της Haley Atwell (η οποία έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε δικό της φιλμάκι μικρού μήκους για το οποίο θα τα πούμε σε άλλο ποστ), η Emily VanCamp (The Ring Two, Carriers,) που θα υποδυθεί την ανιψιά της Peggy, Sharon Carter η οποία αποτέλεσε στα κόμικ, πράκτορα της S.H.I.E.L.D και ερωτικό ενδιαφέρον του Captain America (που εδώ λογικά θα είναι η Black Widow) συν τα πρωτοπαλίκαρα Crossbones/Brock Rumlow (ο Frank Grillo των The Grey, Warrior) και Batroc the Leaper (ο πρωταθλητής του UFC Georges St-Pierre) η επιστροφή του Arnim Zola, βοηθού του Red Skull και το lead-in στο Avengers 2 με την πιθανή δημιουργία του νέου κακού Ultron.

    Πολύ πράμα αλλά βλέποντας το trailer, πείτε μας ειλικρινά ...ποιος δεν ψήθηκε;

    Η πρεμιέρα αναμένεται 4 Απρίλη στην Αμερική και 28 Μαρτίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε κάπου κει ανάμεσα θα την περιμένουμε κι εμείς.

    Μέχρι τότε δείτε παρακάτω το πρώτο από τις Disney και Marvel Studios.


    Kostas Tsokos.

     
    Captain America: The Winter Soldier trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Captain America:The Winter Soldier trailer: Ο Πρώτος Εκδικητής επιστρέφει, πιο σοβαρός από ποτέ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top