F Review: Alex Cross - FilmBoy Review: Alex Cross - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Alex Cross


     
    Ξενέρωσες με τον Jack Reacher;
    Μπορείς ή δεν μπορείς να περιμένεις για τον νέο Jack Ryan;

    Αν πράγματι είσαι αρνητικά προκατειλημμένος με ταινίες που περιλαμβάνουν στον τίτλο τους το όνομα του πρωταγωνιστή ήρωα ...τότε ο Alex Cross θα σε κάνει να πετάξεις τον σκληρό σου από το παράθυρο.

    Βασισμένος στο I, Alex Cross, το 16ο βιβλίο της σειράς βιβλίων του James Patterson, ο Alex Cross (Tyler Perry, Star Trek) είναι ένας ντετέκτιβ-αστυνομικός και ιδιοφυής ψυχολόγος-profiler (ε, πόσα θες ακόμα;), πετυχημένος στην έδρα του το Ντιτρόιτ αλλά και ζεστός οικογενειάρχης.

    Στην τελευταία του υπόθεση θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν σαδιστικά τρελό εκτελεστή αγνώστου ονόματος και προελεύσεως (ένας αγνώριστος, αδυνατισμένος και μυώδης Matthew Fox, World War Z), ο οποίος χρησιμοποιεί διάφορα όπλα και αναισθητικά ναρκωτικά.

    Ο αντίπαλος του δεν σκοπεύει να σταματήσει πουθενά, με τις διασυνδέσεις των αφεντικών του να φτάνουν σε υψηλά και πλούσια κλιμάκια και όταν κάποια  στιγμή απειλήσει την οικογένεια του Alex Cross και θέσει σε κίνδυνο και τους συνεργάτες του Monica (Rachel Nichols, Conan the Barbarian) και Tommy (Edward Burns, Man on a Ledge), ο Alex Cross θα αναγκαστεί να γίνει μέχρι και τιμωρός για να τα βγάλει πέρα, ξεχνώντας για μια στιγμή την ιδιότητα του αστυνομικού-ντετέκτιβ.

    Ο χαρακτήρας του Alex Cross ήταν ένας έξυπνος αστυνομικός-ντετέκτιβ που προσπαθούσε να λύσει το μυστήριο πίσω από τα κίνητρα και την ταυτότητα serial killers και απαγωγέων.

    Θυμόμαστε πως τον υποδύθηκε κάτι χρόνια πριν ο Morgan Freeman, στο αξιόλογο Seven-copycut film, Kiss The Girls/Φιλιά που Σκοτώνουν του 1997 και το μέτριο Η Μέθοδος της Αράχνης (2001), λειτουργώντας έμμεσα και ως συνέχεια του ρόλου του από το Seven.

    Για κάποιο λόγο που αδυνατώ ακόμα να καταλάβω, αποφάσισαν να επαναφέρουν τον χαρακτήρα του ως prequel που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως reboot για μια νέα σειρά ταινιών, σε παντελώς διαφορετικό κλίμα.



    Χωρίς πολλά λόγια όμως...η ταινία ήταν πραγματικά κακή και αν ο Morgan Freeman έβλεπε την προέλευση του χαρακτήρα του ως αστυνομικό action movie της πλάκας, με γελοίους διαλόγους, χαρακτήρες καρικατούρες και ένα γενικότερα χαζό σενάριο, μάλλον θα έβγαινε στη σύνταξη.

    Το Alex Cross ήταν ο ορισμός της κακής σε βαθμό βαρεμάρας ταινίας (δεν άντεξα και το είδα σπαστά σε δυο-τρία κομμάτια...και να φανταστείτε δεν διαρκούσε ούτε δύωρο).

    Κακή σκηνοθεσία από τον Rob Cohen - που έχει να σκηνοθετήσει action flick που να βλέπεται από το 2002 και το XXX με τον Βινάκο Diesel - τραγικό μοντάζ και εναλλαγές καταστάσεων τίγκα στις περιττές σκηνές (το αρχικό κυνηγητό), χαρακτήρες που πηγαινοέρχονται και εξαφανίζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα (η μπατσίνα της Rachel Nichols), οι κλισέ ατάκες αλά Dirty Θεο-Harry(ς) τύπου 'θα σε σκίσω ρε γομάρι', κακοσκηνοθετημένη δράση (το ξύλο του φινάλε) και γενικότερα μια αίσθηση κακού πιλότου για αποτυχημένη τηλεοπτική σειρά που δεν γυρίστηκε ποτέ.

    Στα μείον ο κακός του Matthew Fox με το μόνιμο γουρλωμένο μάτι και το ψευδώνυμο ...Picasso (επειδή αφήνει ζωγραφιές στον τόπο του εγκλήματος) αλλά και η τραγική επιλογή του Tyler Perry.

    Είναι να απορείς ποιο σαϊνι-executive επέβαλλε αυτή την επιλογή (αρχικά είχε κλείσει ο Idris Elba) και ειδικά στις αρχικές cheesy, σαπουνοπεροειδείς σκηνές με την γυναίκα και τη μάνα του, θα θες να κοπανήσεις το κεφάλι σου, θυμίζοντας έντονα την άθλια σειρά κωμωδιών του Perry, "Madea's τάδε".

    Είναι η πρώτη φορά που δεν θέλω να επεκταθώ ιδιαίτερα ακόμα και για κακή ταινία και δεν απορώ καθόλου που πάτωσε, κάνοντας άνοιγμα $11 εκατομμυρίων στις 19 Οκτωβρίου του 2012 και αποφέροντας $25 εκατομμύρια από ένα μπάτζετ των 35.

    Κι αν πιστεύεις πως δεν υπάρχει κάτι τρομακτικότερο απ'όλα αυτά ...μάθε πως σχεδιάζουν και sequel (!).

    ...Από που πάνε για τη χαβούζα παρακαλώ;

    Το Alex Cross κυκλοφορεί σε dvd στην Αμερική από τις 5 Φεβρουάριου.


    Kostas Tsokos.



    Alex Cross trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Alex Cross Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top