F Review: 21 and Over - FilmBoy Review: 21 and Over - FilmBoy
  • Latest News

    Review: 21 and Over


     
    Tο 2009 είχαμε την ταινία-φαινόμενο The Hangover, που άλλαξε ρότα στις κωμωδίες και έδωσε άλλη διάσταση στο χοντροκομμένο χιούμορ. 

    Μια άλλη πρωτοτυπία που είχε, είναι ότι καθιέρωσε την ταινία της "μια βραδιάς" (έστω και αν ουσιαστικά ήταν δυο).

    Πέρσι είχαμε το Project X, μια ταινία που προσωπικά βρήκα πολύ εύστοχη για το concept που είχε δημιουργηθεί. 
    Και αυτό είναι το βασικό, να βλέπεις τις ταινίες για τον λόγο που έχουν φτιαχτεί.
     

    Πιστό στην νέα "μόδα" λοιπόν είναι και το 21 and Over των Jon Lucas και Scott Moore (σεναριογράφοι των Hangover), μια κωμωδία που στην χώρα μας πέρασε εντελώς απαρατήρητο και δεν βγήκε καν σε dvd. 

    Aς μην ανοίξουμε αυτό το μεγάλο θέμα και γίνουμε κουραστικοί, ας μείνουμε στην ταινία και το θέμα της.
    Εξάλου, γι'αυτό υπάρχει το FilmBoy.

    Ένας φοιτητής, ο Jeff (Justin Chon, Breaking Dawn - Part 1), που αποφοίτησε με άριστα σε όλα τα μαθήματα, γιορτάζει με τους δύο κολλητούς του τα 21α του γενέθλια. 

    Μάλιστα, το επόμενο πρωινό έχει να δώσει την πιο σημαντική συνέντευξη της ζωής του, για να μπει σε ένα σπουδαίο ιατρικό πανεπιστήμιο. 
    Αυτό, όμως, που ξεκινάει για μια απλή έξοδο για μπύρες, καταλήγει μια νύχτα εξευτελισμού, πέρα από κάθε ανοχή. 

    Όπως είναι λογικό, για ακόμα μια φορά οι εφηβικές τρέλες (έστω και αν μιλάμε για ένα άτομο που μόλις ενηλικιώθηκε) απασχολούν τους παραγωγούς τους Hollywood και φυσικά το αλκοολ, οι εντυπωσιακές γυναίκες, τα ναρκωτικά και ουτω καθεξής δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια ταινία. 

    Ωστόσο, η συγκεκριμένη ταινία είναι κατώτερη από το Project X, καθώς δεν υπάρχει η ίδια τρέλα, σπιρτάδα και γενικά όλα τα πράγματα που θα ήθελες να ζήσεις κι εσύ σαν έφηβος. 


    Έχει και το 21 and Over τον χαβαλέ του και γελάς με μερικές σκηνές, αλλά όχι με την ίδια συχνότητα, αλλά αν μπείς στο κλίμα σίγουρα περνάς καλά. 

    Για να εξηγηθουμε, το Project X, αλίμονο δεν είναι καμιά ταινιάρα, αλλά στο είδος της τουλάχιστον πετύχαινε σχεδόν τέλεια τον στόχο της, ενώ στο 21 and Over έχουμε μια κοιλιά σε ορισμένα σημεία και κάποιες αδιάφορες προς την εξέλιξη της ταινίας σκηνές. 

    Το κυρίως κομμάτι της ταινίας - και εκεί που γίνονται τα πιο ωραία σκηνικά - είναι ένα μέρος εστίας που ονομάζεται "The Tower of Power", όπου ο Casey (Skylar Astin, Pitch Perfect) και ο Miller, για να αποσπάσουν τις πληροφορίες που ζητούν για τον Jeff (ο ηθοποιός Justin Chon, ο οποίος τον υποδύεται όσο και αν δεν το πιστεύετε, είναι 32 ετών!) θα πρέπει να ολοκληρώσουν μια σειρά από παιχνίδια με αλκοολ και έτσι να προχωρήσουν στην κορυφή του οκταόροφου κτιρίου.

    Το φινάλε του πάντως είναι λιγότερο ενοχλητικό από άλλα αντίστοιχου είδους (και του Project X), γενικότερα το δεύτερο μέρος ρολάρει περισσότερο από ότι το πρώτο και η ταινία βρίσκει ρυθμό, παρά τα σκαμπανεβάσματα που έχει.    

    Απλά τα πράγματα, αν σας αρέσουν τα σεξιστικά αστεία, η εμμονή στην καφρίλα αλλά και οι ταινίες που αναφέρθηκαν στην αρχή, θα περάσετε καλά, αλλιώς καλύτερα να απέχετε.    

    Δεν πρόκειται για τρελή κωμωδία που θα κατουρηθείτε από τα γέλια, αλλά σίγουρα θα περάσετε καλά με αρκετά αστεία, αν επαναλαμβάνω σας αρέσει το κάφρικο χιούμορ. 

    Απλά, μην έχετε και τρελές απαιτήσεις.

    Πρεμιέρα στην Αμερική την 1η Μαρτίου 2013, με άνοιγμα $8.5 εκατομύρια και συνολικά $26 εκατομύρια.

    Νίκος Δρίβας.


     
    21 and Over trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: 21 and Over Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top