F Σκοτεινή Αλήθεια - A Dark Truth (A Truth) - FilmBoy Σκοτεινή Αλήθεια - A Dark Truth (A Truth) - FilmBoy
  • Latest News

    Σκοτεινή Αλήθεια - A Dark Truth (A Truth)

    Βγαίνοντας στη κυκλοφορία τη πρώτη εβδομάδα του χρόνου, το A Dark Truth εστιάζει αρχικά σε ένα συγκεκριμένο είδος περιβαλλοντικής καταστροφής, γνωστής ως fracking.

    Έτσι ονομάζεται η εξόρυξη φυσικού αερίου με υδραυλική ρηγμάτωση, ανοίγοντας δηλαδή τρύπα μέχρι το βάθος της Γης, ελευθερώνοντας το αέριο (ή πετρέλαιο) που είναι παγιδευμένο εκεί μέσα.

    Οι πολέμιοι της τεχνικής αναφέρονται σε ανησυχητικά περιστατικά στις περιοχές που εφαρμόζεται η μέθοδος, όπως εκρήξεις, μόλυνση στο πόσιμο νερό, ακόμη και σεισμούς.

    Το σημαντικότερο, λένε ότι το fracking απελευθερώνει μεθάνιο, ένα ισχυρό αέριο που μπορεί να ανατινάξει σπίτια (οι ανησυχίες αυτές επισημαίνονται στο ντοκιμαντέρ του 2010, Gasland).

    Επίσης, το A Dark Truth διερευνά μια άγνωστη πτυχή καταστροφής φυσικών πόρων, πίσω από την οποία κρύβεται η άνοδος των εταιρειών που έχουν τον έλεγχο του νερού και της γης, σε ταραγμένες χώρες.

    Όχι, δεν πρόκειται για doc, ούτε για κάποιο δράμα που κηρύττει και διδάσκει.


    Το A Dark Truth του Damian Lee λειτουργεί μάλλον ως πολιτικό actioner, με τον σταρ Andy Garcia να κλέβει το χρόνο στην οθόνη κραδαίνοντας ένα πιστόλι, καθώς ο χαρακτήρας του έχει ως στόχο να εκθέσει το κακό.

    Ένα ξέσπασμα ελονοσίας έχει σκοτώσει τους πολίτες μιας μικρής πόλης του Εκουαδόρ, αλλά ο επαναστάτης μάρτυρας Francisco (Forest Whitaker, The Last Stand) και η σύζυγός του, Mia (Eva Longoria) έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την αιματοχυσία που επέβαλε η κυβερνητική συγκάλυψη.

    Το σχέδιο αυτό, το εμπνεύστηκε μια καναδική εταιρία καθαρισμού του νερού, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα μιας συμφωνίας δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Νότια Αφρική.

    Η αξιωματούχος της εταιρείας, Morgan (Deborah Kara Unger, Silent Hill: Revelation 3D) ταράζεται από τη βίαιη είδηση και στρέφεται προς τον αδελφό της, Bruce (Kim Coates, Resident Evil: Afterlife), για απαντήσεις.



    Εκείνος όμως αναθέτει σε έναν δολοφόνο (Kevin Durand, Resident Evil: Retribution) να παρακολουθεί από κοντά την ενοχλητική αδελφή του, και τις επικοινωνίες της.

    Ψάχνοντας για βοήθεια, η Morgan πέφτει πάνω στον ραδιοφωνικό παρουσιαστή talk show, Jack (Andy Garcia, 5 Days of War), πρώην εκτελεστής της CIA, ο οποίος πριν πολύ καιρό είχε βοηθήσει να φυλακιστεί ο Francisco με ψευδείς κατηγορίες.

    Αποδεχόμενος τη δουλειά για να κατευνάσει τις ενοχές του και να αναβιώσει τη  προβληματική οικογένειά του, ο Jack κατευθύνεται στον Ισημερινό με αποστολή να φέρει τον Francisco πίσω στον Καναδά ζωντανό, και να βοηθήσει τη Morgan να αποκόψει την καρκινική διαφθορά που μετέτρεψε τις καθαρές προθέσεις της εταιρείας σε ένα τέρας που χρεώνει μια περιουσία για ένα ποτήρι νερό.

    Η ταινία βγήκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 4 Ιανουαρίου, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε DVD από τη Sony από τις18 Μαρτίου, με τίτλο Σκοτεινή Αλήθεια


     
    A Dark Truth trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκοτεινή Αλήθεια - A Dark Truth (A Truth) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top