F Προβλήματα κι αποχωρήσεις στο Thor: The Dark World‏ - FilmBoy Προβλήματα κι αποχωρήσεις στο Thor: The Dark World‏ - FilmBoy
  • Latest News

    Προβλήματα κι αποχωρήσεις στο Thor: The Dark World‏


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Το sequel του Thor φαίνεται να βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

    Είδαμε και είδατε το πρώτο trailer πριν από ένα μήνα, το οποίο μας υπόσχεται μια σκοτεινότερη και πιο επική ταινία και όχι ένα ακόμη μισοτελειωμένο prequel στους Avengers.

    Παρ'όλα αυτά, το
    Thor: The Dark World δεν έχει αποφύγει τα μικροπροβληματάκια του, που όπως φαίνεται δεν θα του στοιχίσουν και τόσο.

    Καταρχάς, γύρω στα τέλη Μαρτίου απεβίωσε δυστυχώς από την επάρατη νόσο ο σεναριογράφος Don Payne (Thor, Fantastic Four, The Simpsons, My Super Ex-Girlfriend)...




    O Payne ήταν αυτός που πρόλαβε και παρέδωσε την ιστορία της δεύτερης ταινίας και οι Christopher Yost, Christopher Markus, Stephen McFeely ανέλαβαν την σεναριακή της μετατροπή.

    Περνώντας στο κομμάτι της μουσικής επένδυσης, αρχικά ήταν να επιστρέψει ο Patrick Doyle που είχε συνθέσει το μουσικό score του πρώτου Thor.

    Τελικά, οι συζητήσεις δεν απέδωσαν καρπούς και η θέση δόθηκε στον Carter Burwell (True Grit, Twilight: Breaking Dawn - Part 1 και Part 2) ...ο οποίος μόλις μάθαμε από το Deadline πως αποχώρησε, με τις εσωτερικές πηγές να κάνουν λόγο για δημιουργικές διαφορές.

    Ο Burwell λέγεται πως τους άρεσε, αλλά αποδείχτηκε πως δεν ήταν τελικά η κατάλληλη επιλογή για τη συγκεκριμένη ταινία.

    Μπορεί η ταινία να κυκλοφορεί σε 5 μήνες και κάτι (8 Νοεμβρίου η αμερικάνικη πρεμιέρα) αλλά το μουσικό κομμάτι πάντα αφήνεται τελευταίο ...οπότε μικρό το κακό καθώς θα προλάβουν να χειριστούν το θέμα.

    Τι προτείνουμε εμείς;
    Κάντε έναν κύκλο στις αρχικές συζητήσεις και επαναφέρετε τον Patrick Doyle.

    Το score του Thor: The Dark World μπορεί να μην είχε κάποιο αξιομνημόνευτο θεματάκι, αλλά ανακάτευε μέσα αρκετές αξιόλογες επιρροές από Wagner-ικές συμφωνίες, κέλτικες και folk μουσικές, σφυριά και άλλα πολλά, εναρμονισμένα με το εν μέρει fantasy, κομικίστικο κλίμα της ταινίας.

    Θα ήταν η ιδανική επιλογή, αλλά σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η επιστροφή του, εσείς ποιον μουσικοσυνθέτη θα προτείνατε;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Προβλήματα κι αποχωρήσεις στο Thor: The Dark World‏ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top