F Salma Hayek και ...10 σκηνοθέτες για την animated μεταφορά του The Prophet - FilmBoy Salma Hayek και ...10 σκηνοθέτες για την animated μεταφορά του The Prophet - FilmBoy
  • Latest News

    Salma Hayek και ...10 σκηνοθέτες για την animated μεταφορά του The Prophet




    Ένα πρωτότυπο σπονδυλωτό, καλλιτεχνικό animated πρότζεκτ μας υπόσχεται η μεταφορά του The Prophet.

    Πρόκειται για ένα βιβλίο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1923 (μιλάμε για 89 χρόνια πίσω!) έχοντας μεταφραστεί σε πάνω από σαράντα γλώσσες και είναι αποτελούμενο από 26 δοκίμια ποίησης-πεζογραφίας γραμμένα στα αγγλικά από τον Λιβανέζο καλλιτέχνη, φιλόσοφο και συγγραφέα Kahlil Gibran.

    Το συγκεκριμένο πόνημα ετοιμάζεται να μεταφερθεί σε animated μορφή, και είναι αξιοσημείωτο πως για κάθε κεφάλαιο θα υπάρχει και ένας διαφορετικός σκηνοθέτης με υπεύθυνο για την σύνδεση των ιστοριών σε μια κοινή αφηγηματική γραμμή, τον Roger Allers του The Lion King...




    Τα ονόματα των σκηνοθετών μέχρι στιγμής είναι κάτι παραπάνω από εκλεκτά και αποτελούνται από τους: Marjane Satrapi (υποψηφιότητα Όσκαρ για το Persepolis), Chris Landreth (βραβείο Όσκαρ για το short "Ryan"), Tomm Moore (υποψηφιότητα Όσκαρ για το The Secret of Kells), Nina Paley (νικήτρια στο φεστιβάλ του Βερολίνου για το Sita Sings the Blues), Mohammed Saeed Harib (δημιουργός της επιτυχημένης σειράς "Freej"), Joan Gratz (βραβείο Όσκαρ για το Mona Lisa Descending a Staircase), Bill Plympton (υποψηφιότητα Όσκαρ για το Guard Dog and Your Face) και αρκετούς ακόμα.

    Όσο για τους ηθοποιούς που θα δανείσουν τις φωνές τους, το Deadline ανακοίνωσε πως θα περιλαμβάνονται οι Salma Hayek, John Krasinski, Frank Langella, Alfred Molina, Liam Neeson και Quvenzhani Wallis.

    Την παραγωγή έχει αναλάβει η ίδια η Salma Hayek μαζί με τους Clark Peterson και Ron Senkowski και το Doha Film Insititute (DFI) έχει αναλάβει τη συγχρηματοδότηση μαζί με τις Participant Media, MyGroup Lebanon, FFA Private Bank, JRW Entertainment και Code Red Productions.

    Ακούγεται πρωτότυπο και λογικά θα βαδίζει στα καλλιτεχνικά χνάρια των Persepolis και Sita Sings The Blues (πρέπει να δείτε οπωσδήποτε το τελευταίο!).
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Salma Hayek και ...10 σκηνοθέτες για την animated μεταφορά του The Prophet Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top