F Εισπρακτικό ρεκόρ για το Man of Steel, με Batman ή Wonder Woman το sequel!‏ - FilmBoy Εισπρακτικό ρεκόρ για το Man of Steel, με Batman ή Wonder Woman το sequel!‏ - FilmBoy
  • Latest News

    Εισπρακτικό ρεκόρ για το Man of Steel, με Batman ή Wonder Woman το sequel!‏




    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Ο πολυαναμενόμενος Άνθρωπος από Ατσάλι a.k.a. reboot του κινηματογραφικού Superman, πραγματοποίησε το άνοιγμα του στην Αμερική το προ-περασμένο τριήμερο.

    Ο απολογισμός;
    $125 εκατομμύρια συμπεριλαμβανόμενων των 9 από τις μεταμεσονύκτιες προβολές της Πέμπτης και των 12 από ειδικά screenings που προσέφεραν τα Walmart, αριθμοί που το καθιστούν το μεγαλύτερο άνοιγμα τριημέρου για τον Ιούνιο, ξεπερνώντας κατά ελάχιστα τα Toy Story 3 και Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

    Μέχρι στιγμής, στον υπόλοιπο κόσμο άνοιξε στο νο 1 σε Ηνωμένο Βασίλειο, Κορέα και Μεξικό (στο UK μάλιστα αποτέλεσε το 75% από την πίτα του box office) και οι παγκόσμιες εισπράξεις μέχρι στιγμής απέφεραν άλλα 71 και βάλε εκατομμύρια δολάρια, για να φτάσουμε στα 196.7 σε μόλις τέσσερις μέρες...




    Καθόλου άσχημα για αρχή, αν και δεν φτάνει τα νούμερα των Iron Man 3 (μόλις πάτησε τα 400 στην Αμερική και παγκοσμίως έχει ξεπεράσει ήδη το 1 δις), The Dark Knight/The Dark Knight Rises ή Avengers.

    Το 300άρι μόνο στην Αμερική το φτάνει άνετα και για αρχή μοιάζει κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό.

    Πρόκειται για τον ορισμό του υπερήρωα, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει και νούμερα ανάλογα των παραπάνω ταινιών, όταν πλέον πουλάνε οι προηγούμενοι ήρωες και όταν το Superman Returns του '06 δεν τα πήγε και τόσο εντυπωσιακά όσο περίμεναν τότε.

    Αυτό φυσικά, ξέρετε τι σημαίνει...

    Οι παραγωγοί και τα κινηματογραφικά στούντιο βρίσκονται συνήθως σε αναμμένα κάρβουνα για το άνοιγμα μιας ταινίας, μόνο και μόνο για να ανακοινώσουν άμεσα το sequel.

    Στην περίπτωση του Man of Steel όμως, μιλάμε για πολλά περισσότερα εκτός από τη συνέχεια του franchise για τον ίδιο τον ήρωα.

    Για το sequel γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι της Warner έδωσαν ήδη το πράσινο φως, κάτι που σημαίνει πως σε δύο με τρία χρονάκια το πολύ, ο Superman θα ξαναπετάξει στις μεγάλες οθόνες μας.

    Ο Zack Snyder θα επιστρέψει στη σκηνοθεσία όπως και ο David S. Goyer στη θέση του σεναριογράφου, αλλά ο Christopher Nolan δεν έχει ακόμα απαντήσει αν θα συνεχίσει ως παραγωγός και ίσως αποχωρήσει ή έχει ακόμα μικρότερο ρόλο για να ασχοληθεί περισσότερο με τα δικά του πρότζεκτ (Interstellar).

    Το πιο σημαντικό είναι τι θα παίξει τελικά με αυτή τη ρημάδα την Justice League, την αντίστοιχη σύναξη υπερηρώων της DC.

    Το σενάριο του Will Beal (Gangster Squad) μπήκε στο ράφι και η ταινία αποκλείεται τελικά να κυκλοφορήσει το 2015 κάτι που αρχικά έμοιαζε έτσι κι αλλιώς με βιαστική κίνηση-απάντηση στους Avengers της Marvel.

    Με τους παραγωγούς να δυσκολεύονται τελικά να βρουν τον κατάλληλο τρόπο για να μεταφέρουν τους Flash, Wonder Woman, Aquaman και λοιπούς και με έναν ήδη αποτυχημένο Green Lan...turd στα χέρια τους, τελικά το Man of Steel ίσως αποδειχτεί το franchise όπου θα κάνουν όλοι την περαντζάδα τους.

    Ο σεναριογράφος David S. Goyer δήλωσε πρόσφατα στο Hey U Guys του Ηνωμένου Βασιλείου, πως στο Man of Steel 2 θα δούμε είτε την νέα, για μια ακόμη φορά reboot εκδοχή του Batman, είτε την Wonder Woman που θα δώσουν το έναυσμα για να ξεκινήσει ταυτόχρονα το νέο κινηματογραφικό σύμπαν του Batman αλλά και η Justice League.



    Άρα αυτός που θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ο Άνθρωπος-νυχτερίδα, αφού για την Wonder Woman δεν έχει ακουστεί κάτι μέχρι στιγμής.


    "Θα ήταν ανειλικρινές να πω πως η Warner Bros δεν ελπίζει πως αυτό θα είναι το σημείο εκκίνησης για ένα κοινό σύμπαν." δηλώνει ο Goyer.


    "Για τον Bruce Wayne, ο ίδιος ο Zack Snyder έχει δηλώσει πως υπάρχει σε αυτό το σύμπαν.

    Θα πρόκειται για έναν διαφορετικό Bruce Wayne από την Dark Knight τριλογία του Chris (Nolan) και θα ήταν υποκριτικό να πούμε πως εγώ και ο Zack δεν είχαμε διάφορες συζητήσεις στα πλατό για το τι θα γίνει και πως θα προχωρήσουμε.

    Όλα θα εξαρτηθούν από τις επόμενες εβδομάδες και η Warner Bros ευελπιστεί να δούμε είτε τον Batman, είτε τη Wonder Woman ή ακόμα και...τη Justice League,  σε μία από τις επόμενες ταινίες του Superman.

    Για την Justice League έχουν προσπαθήσει να μεταφέρουν διάφορες εκδοχές της την τελευταία δεκαετία αλλά για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν.

    Νομίζω πως η Warner Bros έχει δει πως ο Christopher Nolan μπόρεσε να αναζωογονήσει τον Batman και να τον τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή της υπερηρωικής ταινίας, των δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Ελπίζοντας πως μπορεί να γίνει το ίδιο και για τον Superman, τότε ίσως και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην Wonder Woman, τον Flash και άλλους χαρακτήρες σαν αυτούς.

    Προσωπικά, θα με έκανε νευρικό όσο και χαρούμενο να βουτήξω μέσα σε όλα αυτά."

    Στα παραπάνω, ήρθε να προστεθούν και οι δηλώσεις του Dan Fellman, πρόεδρου του τμήματος εγχώριας διανομής της Warner, στην The Wall Street Journal:



    "Για μας είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό franchise και μας ανοίγει στ'αλήθεια την δίοδο για να συνδυάσουμε του χαρακτήρες της DC Comics.

    Μπορούμε να ωφεληθούμε από την ιστορία της DC και να τους χτίσουμε με τον τρόπο που το έκανε η Marvel."

    Όλοι οι δρόμοι ανοίγουν λοιπόν για να δούμε και άλλους υπερήρωες της DC, ανάμεσα στους Marvel-ικούς αλλά αν θέλετε μια γνώμη, δεν θα ήταν άσχημο να κυκλοφορήσει πρώτα ένα Man of Steel 2 με cameo του Bruce Wayne/Batman (κατά προτίμηση προς το τέλος της ταινίας) και ύστερα να προχωρήσουν με μία καθαρή Superman/Batman ταινία, για να ακολουθήσει απευθείας η Justice League.

    Μάλιστα, ο πρωταγωνιστής Henry Cavill, όταν ρωτήθηκε από το SFX τον προηγούμενο μήνα, δήλωσε σχετικά:



    "Πιστεύω πως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αυτή την παλιά σύγκρουση Batman/Superman γιατί αποτελούν τις δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.

    Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία εξαιρετική ιστορία που θα επεξηγούσε το πως και το γιατί ήρθαν σε σύγκρουση μεταξύ τους.

    Δεν είμαι σίγουρος για το τι θα γίνει, αλλά αυτή τη στιγμή κάθε ιδέα έχει πέσει στο τραπέζι της Warner και είναι πολύ πιθανή."

    Επειδή εγώ ζαλίστηκα, όσο και πορώθηκα ήδη από όλες αυτές τις εκδοχές...εσείς τι θα προτιμούσατε ως ιδανικό σχέδιο της Warner Bros;
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Εισπρακτικό ρεκόρ για το Man of Steel, με Batman ή Wonder Woman το sequel!‏ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top