F Το Ηλεκτρονικό Μανούλι του 1985 σκέφτεται για remake η Universal - FilmBoy Το Ηλεκτρονικό Μανούλι του 1985 σκέφτεται για remake η Universal - FilmBoy
  • Latest News

    Το Ηλεκτρονικό Μανούλι του 1985 σκέφτεται για remake η Universal


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Μαντέψτε ποιο είναι το επόμενο 80's remake που ξαφνικά θυμήθηκαν να μεταφέρουν στο σήμερα.

    Από τις πιο χαρακτηριστικές κωμωδίας της cheesy περιόδου των 80's το ελληνιστί "Ηλεκτρονικό Μανούλι" (1985) του John Hughes (Sixteen Candles, The Breakfast Club) αφορούσε δύο σπασίκλες μαθητές λυκείου οι οποίοι εμπνευσμένοι από την ταινία Frankenstein θέλησαν να δημιουργήσουν την τέλεια γυναίκα με υπερδυνάμεις, χρησιμοποιώντας μόνο ...τον υπολογιστή τους.

    Αυτή η τέλεια γυναίκα προέκυψε φυσικά, η τέλεια ...υπεργκομενάρα Kelly LeBrock που ένα χρόνο νωρίτερα είχε καθιερωθεί στις αντρικές φαντασιώσεις της εποχής και ως "Γυναικάρα Με Τα Κόκκινα"...




    Μόνο που τέτοια αποτελέσματα, δεν οδήγησαν μόνο στη ζήλεια κάθε μορφονιού και ψευτονταή του σχολείου αλλά και σε πολλές ανακατωσούρες.

    Η ταινία μεταφέρθηκε εννιά χρόνια αργότερα και σε τηλεοπτική σειρά που κράτησε για 88 επεισόδια, με την Vanessa Angel ως πρωταγωνίστρια/eye candy.

    Αφήνοντας όμως τα ...μανούλια και τις γυναικάρες, ερχόμαστε στο σήμερα όπου σύμφωνα με το site Deadline, η Universal σκέφτεται σοβαρά ένα remake και γι'αυτό το λόγο έχουν δώσει παραγγελιά στον Michael Bacall (Project X, 21 Jump Street και του αγαπημένου Scott Pilgrim), για να αναλάβει το σενάριο.

    Την συμπαραγωγή θα αναλάβει ο Joel Silver (Lethal Weapon, Matrix Trilogy) με την εταιρεία του Silver Pictures ενώ ο Scott Bernstein της Universal θα έχει τη γενική επίβλεψη του πρότζεκτ.

    Οι 80's κωμωδίες έχουν άλλη αίσθηση και όταν τις μεταφέρεις στο σήμερα, θυμίζουν περισσότερο μέτριες εφηβικές κωμωδίες της εποχής.

    Επειδή όμως τον Scott Pilgrim τον λάτρεψα (καθότι και φαν του κόμικ) και στο 21 Jump Street δεν πέρασα άσχημα καταλήγοντας να συμπαθήσω και τον πολυκραγμένο Tatum...ίσως να δώσω μια ευκαιρία στο καινούριο Weird Science.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Ηλεκτρονικό Μανούλι του 1985 σκέφτεται για remake η Universal Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top