F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 18/4/2013 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 18/4/2013 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 18/4/2013

    Κάθε βδομάδα και χειρότερα για το ελληνικό box office.

    Σε εποχές που τα νούμερα είναι πολύ μικρά, τα 14.739 εισιτήρια πανελλαδικά (σε 23 αίθουσες) του Scary Movie 5 και τα 10.673 του νέου φιλμ του Ryan Gosling (σε 26 αίθουσες) σε κάνουν να …πανηγυρίζεις.

    Από την άλλη, τα μόλις 5.607 εισιτήρια (σε 43 αίθουσες παρακαλώ!) που πήρε το έκτρωμα του αντι-Twilight, μάλλον δείχνει ότι το καλό κριτήριο των θεατών δεν πέθανε ακόμα.
    Τέλος, η μουσική κομεντί υπερήλικων έκανε 2.611 εισιτήρια σε 5 αίθουσες – αξιοπρεπέστατο νούμερο εν καιρώ ξηρασίας.
     



    Oblivion (6/10), του Joseph Kosinski.

    Στο 2070, η Γη έχει δεχθεί επίθεση από εξωγήινους και οι άνθρωποι αντιστάθηκαν με πυρηνικά…
    Ο πόλεμος κερδήθηκε αλλά η Γη απέμεινε κατεστραμμένη και στο μεγαλύτερο της μέρος μη κατοικήσιμη.

    Ο Jack Harper μαζί με την Victoria είναι δύο από τους ελάχιστους που έμειναν πίσω στη μολυσμένη Γη, με αποστολή να προστατεύουν τις τεράστιες μηχανές που μετατρέπουν το θαλασσινό νερό σε πυρηνική ενέργεια. 



    Μεγάλες Προσδοκίες (Great Expectations) (4/10), του David Nichols.

    Στην Αγγλία της Βικτοριανής εποχής, ένα μικρό αγόρι, ο Pip, συναντά έναν εγκληματία που έχει αποδράσει και τον βοηθάει, προσφέροντας του φαγητό για να επιβιώσει και μια λάμα για να σπάσει τα δεσμά του.

    Ο κατάδικος, ονόματι Magwitch τελικά συλλαμβάνεται, αλλά λίγο καιρό μετά, ο μικρός δέχεται μια πρόσκληση για να παίξει με την Estella στην αρχοντική της έπαυλη. 



    Οι Κρουντς (The Croods) (6/10), των Kirk De Micco και Chris Sanders.

    Ακολουθώντας τα χνάρια του Ice Age, η ταινία έχει ως βάση την προϊστορική εποχή, μόνο που εδώ πρωταγωνιστής δεν είναι ένα μαμούθ και η παρέα του, αλλά η πρώτη οικογένεια Homo Neaterdal.

    Ο πατέρας και αρχηγός της προϊστορικής φαμίλιας, η μητέρα και η ήρεμη δύναμη που θέτει την τάξη, η πρώτη προϊστορική γιαγιά, μια υπέργηρα γυναίκα που έχει κόντρα με τον γαμπρό της και οι δυο νεαροί απόγονοι.



    Μπουτίκ για Αυτόχειρες (The Suicide Shop) (7/10), του Patrice Leconte.

    Σε μια παρακμασμένη πόλη ενός σουρεαλιστικού και δυστοπικού κόσμου, όπου οι άνθρωποι γεννιούνται για να είναι δυστυχισμένοι, η μόνη επιχείρηση που μπορεί να ανθίζει είναι η «Μπουτίκ Για Αυτόχειρες», ένα μαγαζί που ειδικεύεται στο να πουλάει τον κατάλληλο εξοπλισμό για μια επιτυχημένη αυτοκτονία.

    Όλα δουλεύουν ρολόι, ώσπου ο τρίτος απόγονος της ιδιοκτήτριας οικογένειας γεννιέται, ένα παιδί που είναι χαρούμενο και αισιόδοξο, που αποστρέφεται όλα όσα αντιπροσωπεύει η οικογένεια του. 



    Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678 (Cairo 678), (5/10), του Mohamed Diab.

    Στους δρόμους του Καΐρου επικρατεί το… αδιαχώρητο.
    Η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά στο λεωφορείο 678, είναι τραγική.

    Οι άνθρωποι στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, με αποτέλεσμα να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος κάποιοι άνθρωποι προκειμένου να «βάλουν χέρι» σε όποια γυναίκα κυκλοφορεί εκεί.

    Όταν η Nelly αποφασίζει να καταθέσει μήνυση εναντίον ενός εγκληματία που προσπάθησε να τη ληστέψει ενώ παράλληλα την παρενόχλησε σεξουαλικά, ολόκληρο το σύστημα (με την οικογένεια της μέσα) επαναστατεί και τη νουθετεί να μην τραβήξει το σκοινί στα άκρα.

    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 18/4/2013 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top