F Review: Έκρηξη Αδρεναλίνης - Premium Rush - FilmBoy Review: Έκρηξη Αδρεναλίνης - Premium Rush - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Έκρηξη Αδρεναλίνης - Premium Rush


     
    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    O David Koepp, σεναριογράφος πολλών σούπερ blockbuster όπως τα πρώτα Spiderman και Mission Impossible, είναι σίγουρο ότι ξέρει να φτιάχνει καλές ή συμπαθητικές γενικά pop-corn movies και αυτό είναι εμφανές στο Premium Rush.

    Η σκηνοθεσία του είναι αυτη που κάνει την διαφορά στην συγκεκριμένη ταινία, καθώς περιπέτειες που να υπόσχονται "ξέφρενη δράση και ασταμάτητα κυνηγητα" έχουμε δει ή ακούσει πολλές, αλλά λίγες το πραγματοποιούν. 

    H σπιντάτη δράση και τα διάφορα τρικ που χρησιμοποιεί, κάνουν την ταινία πραγματική απόλαυση για το είδος της θυμίζοντας ίσως λίγο (σε πιο ήπια μορφή) το αφάνταστα διασκεδαστικό Crank με τον Jason Statham...

     

    Aς πούμε όμως και λίγα πράγματα για την υπόθεση της ταινίας. 
    Ο Wilee (Joseph Gordon-Levitt, Lincoln) είναι διανομέας αλληλογραφίας με ποδήλατο στο Μανχάταν. 

    Μια μέρα θα παραλάβει έναν φάκελο από το πανεπιστήμιο της Columbia. 
    Όμως, ένας διεφθαρμένος αστυνομικός θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει αυτόν τον φάκελο. 

    Το κυνηγητό που θα ξεκινήσει, θα διανύσει όλη την πόλη.

    Πέρα από την σπιντάτη σκηνοθεσία, στο Premium Rush υπάρχει η έξυπνη ιδέα της καταδίωξης με ποδήλατα, κάτι που είναι λίγο πιο ρεαλιστικό και συνάμα πιο συναρπαστικό, ειδικά όταν από κάποιες λήψεις νιώθει ο θεατής ότι βρίσκεται ο ίδιος στην θέση του πρωταγωνιστή. 

    Φυσικά, δεν λείπουν οι εξωφρενικές σκηνές και τα κλισέ, ωστόσο η ταινία είναι αρκετά ευχάριστη και σε κάνει να τα ξεχνάς. 

    Σε θέματα ερμηνειών δεν περιμένεις και τίποτα το φοβερό, αλλά ο καταπληκτικός συνήθως Michael Shannon (Machine Gun Preacher) εδώ ξεφεύγει στα όρια της γραφικότητας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν ενοχλεί αυτό το γεγονός.  


    Οι υπόλοιποι ηθοποιοί - Dania Ramirez (American Pie Reunion), Jamie Chung (The Man With the Iron Fists), Lauren Ashley Carter (The Woman) - είναι υποφερτοί στον ρόλο που τους έχει ανατεθεί και απλά διεκπεραιώνουν τον ρόλο τους (ειδικά ο ανερχόμενος Joseph Gordon-Levitt έχει κάνει πολύ καλύτερες ερμηνείες τελευταία, θυμηθείτε τα 50/50 και The Dark Knight Rises, αλλά δεν "χαλάει" κανένα με την ερμηνεία του). 

    Οι σκηνές δράσης όσο μπορούν είναι πειστικές και η τεχνική που χρησιμοποιείται ειδικά στα δρομολόγια που πρέπει να κάνει ο πρωταγωνιστής, έχει τον χαβαλέ του και βοηθάει το όλο εγχείρημα.

    Όπως αναφέρθηκε οι σκηνές δράσης βοηθούν πολύ στην εξέλιξη της ταινίας και στο να γίνει πιο πειστική στον θεατή, παρά κάποιες υπερβολές, καθώς αν μη τι άλλο δεν είναι τιγκαρισμένη στα εφέ. 

    Η κίνηση και γενικά η αποπνιχτική ατμόσφαιρα στους δρόμους της Νέας Υόρκης είναι από τα ατού της ταινίας και επίσης βοηθάει πάρα πολύ στο να δεθεί (έστω και με υποτυπώδη τρόπο) ο θεατής και να ταυτιστεί με ότι βλέπει στην οθόνη του.

    Πάντως, δεν έλειψαν και τα απρόοπτα.
    Σε μια σκηνή, ο Gordon-Levitt στούκαρε πάνω σε ένα ταξί και χρειάστηκε 31 ράμματα χάνοντας μπόλικο αίμα.
    Το video με το ατύχημα φαίνεται στα credit τέλους. 

    Το Premium Rush είναι γενικά μια ταινία σπιντάτη, που σε κρατάει στην τσίτα και αν και είναι σίγουρο ότι θα το καταδιασκεδάσει όποιος την δεί για αυτό που πρεσβεύει και σίγουρα αν είναι fan της δράσης θα περάσει ένα πολύ ευχάριστο 90λεπτο.

    Η ταινία προβλήθηκε στις αίθουσες της Αμερικής στις 24 Αυγούστου και έκανε άνοιγμα $6,3 εκατομύρια, ενώ στην Ελλάδα κυκλοφορεί σε DVD από τις 15 Ιανουαρίου 2013 με τίτλο Έκρηξη Αδρεναλίνης, από τη Sony.  

     
    Premium Rush trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Έκρηξη Αδρεναλίνης - Premium Rush Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top