F Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Cabin in the Woods (2012) - FilmBoy Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Cabin in the Woods (2012) - FilmBoy
  • Latest News

    Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Cabin in the Woods (2012)


    Για το Cabin in the Woods δεν έτυχε να μιλήσουμε μαζί (το review έγινε από το Γιώργο, ο οποίος μάλλον δεν το εκτίμησε και ιδιαίτερα), αλλά δε βιάζομαι.

    Η ταινία έγινε classic από τη πρώτη στιγμή που βγήκε στην οθόνη, οπότε θα έβρισκα κάποιο τρόπο να επανέλθω.
    Ένας πρώτος είναι οι Σκηνές που Αγαπήσαμε.
    Και …αν έχει τέτοιες σκηνές το Cabin in the Woods!

    Όπως ιδιοφυώς εξήγησε ο Wes Craven στο Scream, οι ταινίες τρόμου είναι χτισμένες και ποτισμένες ως το DNA τους με συμβάσεις, αξιώματα και κλισέ, που σε μεγάλο βαθμό μένουν αμετάβλητα σε όλη τη κινηματογραφική ιστορία.

    Και αν ο Craven έχοντας παιχνιδιάρικη και διδακτική διάθεση, πήρε αυτά τα κλισέ και τους έκλεισε το μάτι με το χιούμορ του, οι σεναριογράφοι  Joss Whedon και Drew Goddard δεν έχουν όρεξη για διδαχές, ντελικάτα μαθήματα horror και κομψά mind games...




    Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως να μισούσαν το είδος αν η ταινία τους δεν ήταν τόσο καλή τελικά.

    Για σκεφτείτε το.
    Ποιος σοβαρός λάτρης του horror θα έβαζε στην ίδια ταινία 76 (!) τέρατα, villains, απλές κακές φιγούρες, οτιδήποτε μπορεί να έχει δει κάποιος που ασχολείται με ταινίες τρόμου:

    Από τους Dolls του The Strangers, μέχρι το δέντρο του Evil Dead, από τα Alien μέχρι τη Νύφη (…του Frankenstein;), από τα δίδυμα του Shining μέχρι μια μετάλλαξη του Hellraiser, από την Klu Klux Klan μέχρι την Sadako του The Ring …και μπορώ να συνεχίσω για ώρες.



    Πείτε μου τώρα ότι αυτός που θα βάλει όλα αυτά σε μια ταινία (και άλλα τόσα, επαναλαμβάνω 76 είναι αυτά που είτε εμφανίζονται στη ταινία, είτε φαίνονται γραμμένα στο πίνακα με τα στοιχήματα!) θα θέλει το καλό του είδους.
    Αποκλείεται.

    Η μόνη πιθανότητα να μην γίνονταν ο Whedon και ο Goddard αντικείμενο χλευασμού από τους horror fans, ήταν η ιδιοφυείς sci-fi ανατροπή με ξεκάθαρα Λαβκραφτικό φινάλε, και βέβαια χιούμορ.

    Ειλικρινά πιστεύω πως η γραμμή μεταξύ της απόλυτης μπαρούφας και του classic wonder-movie ήταν εξαιρετικά λεπτή.

    Σημασία έχει ότι τα κατάφεραν.
    Το The Cabin in the Woods είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που ονομάζουμε ‘απίστευτο’, μια wikipedia-horror movie με όλα τα λήμματα ενός τρομο-λεξικού, ο ορισμός της ταινίας που θα δείξεις στα παιδιά σου όταν μεγαλώσουν για να τους μάθεις τους κακούς μιας ταινίας τρόμου με τη μία, χωρίς να χρειαστεί να δουν 100 ταινίες.

    Αν τα εφέ ήταν καλύτερα (υπάρχουν δυστυχώς εξόφθαλμα κακά CGI στη σκηνή που θα δείτε) και μερικές τρύπες στην ιστορία έλειπαν (πώς είναι δυνατόν τα 5 παιδιά να είναι οι πιο κατάλληλοι για το πείραμα, και όλοι να είναι φίλοι μεταξύ τους), θα το λέγαμε αριστούργημα.

    Anyway, μια από τις Σκηνές που Αγαπήσαμε στο The Cabin in the Woods είναι ….ελάτε τώρα που δεν ξέρετε. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Σκηνές που Αγαπήσαμε: The Cabin in the Woods (2012) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top