F Οι 9 πιο άβολες ή εξωφρενικές σκηνές σεξ στον κινηματογράφο - FilmBoy Οι 9 πιο άβολες ή εξωφρενικές σκηνές σεξ στον κινηματογράφο - FilmBoy
  • Latest News

    Οι 9 πιο άβολες ή εξωφρενικές σκηνές σεξ στον κινηματογράφο


    Γράφει ο Αργύρης Σταματόπουλος.

    Είναι γνωστό τοις πάσι ότι σε οποιονδήποτε τομέα και αντικείμενο, sex sells.

    Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από αυτό και ένας έμπειρος predator, ανεξαρτήτως φύλου, θα κάνει τα πάντα προκειμένου να πιάσει το ‘θήραμα’ του.

    Η λαγνεία, το ξελόγιασμα, η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα είναι μέρη του παιχνιδιού και, ειδικά στο κομμάτι της τέχνης που λέγεται κινηματογράφος και εξετάζουμε εμείς, είναι αναπόσπαστα από την αποτύπωση του στην οθόνη.

    Πόσα κορίτσια έχουν λιποθυμήσει βλέποντας τους μεγάλους εραστές στο σινεμά και πόσα αγόρια έχουν ‘τυφλωθεί’ από τα κάλλη των αιθέριων γυναικείων κινηματογραφικών ρόλων;

    Και πλέον μια ερωτική σκηνή, ακόμη κι αν είναι αρκετά αποκαλυπτική, δεν είναι ταμπού, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η βιομηχανία της μεγάλης οθόνης.

    Και πόσο περίεργη είναι η αίσθηση όταν ανατρέπεται ένα τέτοιο norm από κάτι καμένες πραγματικά καταστάσεις που σε κάνουν να θες να κουλουριαστείς με την κουβέρτα σου και να μη θες να αγγίξεις την ή τον σύντροφο σου με τίποτα.

    Ξεκινώντας λοιπόν να γράφω αυτό το κείμενο, σας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τα ποικιλότροπα εγκλήματα που διαπράττονται ενάντια στη φύση και στην απόλαυση που προσφέρει η πράξη του έρωτα, τα οποία θα δείτε να παρουσιάζονται μπροστά σας.





    Howard the Duck (1986)


    Είναι το άκρον άωτον της ζωοφιλίας!

    Η νεαρή τραγουδίστρια Beverly (Lea Thomson) έρχεται πιο κοντά με έναν ανθρωπόμορφο πάπιο από έναν άλλο πλανήτη και δε φτάνει που αυτό το παπιοπλάσμα, ονόματι Howard, είναι τελείως ‘έξω από τα νερά του’, πρέπει να καταφέρει και να προσαρμοστεί στη ζωή στον πλανήτη γη.

    Οποιοσδήποτε άλλος θα εκμεταλλευόταν την κατάσταση και θα άφηνε τη νεαρή Thomson να γδυθεί για πάρτη του, αλλά όχι ο Howard.

    Γιατί είναι τζέντλεμαν και τα σχετικά;

    Όχι. Γιατί είναι ΠΑΠΙΑ!

    Μπορεί η κορασίς να μην μπορούσε να αντισταθεί στον ακαταμάχητο ζωώδη μαγνητισμό του, αλλά ο Howard, προφανώς, αφουγκράστηκε την κοινή γνώμη, η οποία θα έκρυβε το πρόσωπο της με αποστροφή και αηδία, στην ιδέα μιας τέτοιας ένωσης.

    Και όπως βλέπουμε, δεν ήταν και εύκολη αυτή η απόφαση.

    Για όνομα του θεού, ρε George Lucas, είναι ΠΑΠΙΑ!


    Knocked Up (2007)


    Το σεξ κατά την εγκυμοσύνη είναι κάτι που, ως ένα βαθμό επιτρέπεται και από τους γιατρούς, αλλά σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο απλό, έχοντας υπόψη τα φυσικά και νοητά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

    Ο Ben (Seth Rogen) προσπαθεί να κάνει έρωτα με την έγκυο Alison (Katherine Heigl), αλλά οι συγκυρίες δε βοηθούν σε τίποτα.

    Κι αν σου μπει στο μυαλό η ιδέα που μπήκε και στον Ben, δηλαδή το να ενοχλεί με την άκρη του μορίου του το έμβρυο, τότε το σεξ γίνεται μια από τις πιο απωθητικές πράξεις που έχετε νιώσει.

    Οι προσπάθειες του ζευγαριού να ‘νιώσουν σαν ζευγάρι’ συνεχίζονται, αλλάζοντας στάσεις, αλλά τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα και, κυρίως, το ότι η όλη διαδικασία περιλαμβάνει ένα μωρό στη μέση, είναι το ‘Βατερλό’ της όλης απόπειρας.

    Και ποιος δε θα φρίκαρε, δηλαδή, στη θέση του Rogen, αν τη στιγμή που έκανε την ‘κίνηση’ του, ένιωθε το μωρό να κλωτσάει;

    Αν λάβει κανείς υπόψη ότι πολλοί ειδήμονες έχουν επισημάνει ότι το μωρό παίρνει ερεθίσματα ακόμη και από την κοιλιά της μάνας του…δε μπορώ, δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι!



    Superbad (2007)


    Α, η σταθερή κινηματογραφική αξία του nerd που προσπαθεί να ‘σκοράρει’, έστω και για πρώτη φορά.

    Το άγχος, όμως, δε λέει να φύγει με τίποτα, ακόμα κι όταν οι συνθήκες για τον πολυπόθητο στόχο είναι οι ιδανικές.

    Η Becca (Martha MacIsaac) είναι μεθυσμένη από την κορυφή ως τα νύχια και είναι έτοιμη για όλα, αλλά ο παρτενέρ της, Evan (Michael Cera), αισθάνεται το λιγότερο άβολα.

    Η κοπελιά, που είναι σε ιδανικό βαθμό στουπί, προσπαθεί να τον διεγείρει με dirty talk που θα κόλαζε και άγιο (χώρια  το ημίγυμνο σώμα της), αλλά ο Evan έχει μια ‘άβολη’ απάντηση για όλα.

    Αν η κοπέλα δεν είχε πιει τόσο, θα είχε ξενερώσει πολλάκις από τις αναστολές του αγοριού, αλλά αυτός ίσως να ήταν και ο σκοπός της σκηνής, να διαπιστώσει δηλαδή κάθε πρωτάρης και να θυμηθεί κάθε έμπειρος ότι η πρώτη φορά δεν είναι πάντα όπως τη φαντάζεσαι.

    Και θα ήταν το ίδιο πειστική η σκηνή, ακόμη κι αν το κορίτσι δεν έβγαζε τα άντερα της στο τέλος.



    American Pie (1999)


    Θυμάστε την κοπέλα που προσπαθούσε να την πέσει σε μια πάπια; 
    Προφανώς, στο πηγάδι της εξωφρενικότητας δεν υπάρχει πάτος (ή τουλάχιστον είναι τόσο βαθειά που δε φαίνεται με τίποτα).

    Το American Pie έρχεται να μας ανοίξει το μυαλό και να μας διευρύνει τους ορίζοντες.

    Γιατί ποιος από μας θα σκεφτόταν ποτέ κάποια εναλλακτική χρήση για τα σπιτικά γλυκά της μαμάς;
    Κι όμως υπάρχει (κατά το ‘κι όμως κινείται’ του Γαλιλαίου).

    Μέσα στην όλη περιέργεια του να μάθει πως είναι η αίσθηση του έρωτα, ο νεαρός και άβγαλτος Jim (Jason Biggs) ασελγεί πάνω στη σπιτική μηλόπιτα της μητέρας του.

    Παραδόξως, μια από τις πιο απίστευτες και σουρεαλιστικές σκηνές που έχουν προβληθεί ποτέ στη ‘silver screen’, μετατρέπεται με την επέμβαση του ‘Μπαμπά του Jim’ (ο Eugene Levy δεν έχει άλλο όνομα;) σε μια ευκαιρία για να δεθούν πατέρας και γιος, αλλά και για να εξηγήσει ο πρεσβύτερος κάποια πράγματα στον junior!

    Βέβαια, όλο αυτό στα πλαίσια της κωμωδίας.

    Γιατί ποιος πραγματικός - και δη Έλλην - πατέρας θα είχε μια τόσο ψύχραιμη αντίδραση σε ένα τέτοιο σκηνικό, χωρίς να πάει το παιδί σε γιατρό (ενίοτε και γιατρούς) αφού πρώτα του ρίξει κανα χέρι ξύλο για να συνέλθει; 



    A Fish Called Wanda (1988)


    Βλέποντας τον Kevin Kline να κάνει έρωτα με τη Jamie Lee Curtis, έρχεται μόνο μια φράση στο μυαλό: ‘”Oh my God!

    Κατά το ήμισυ της, αυτή η φράση πάει και στα τότε κάλλη της Curtis, αλλά δεν υπάρχει πιο ντελιριακός εραστής από τον Otto West (Kline).

    Η εν λόγω κυρία ανάβει, καψώνει, λιώνει από ηδονή όταν ακούει να της μιλούν ιταλικά, γι αυτό και ο Otto δε χάνει ευκαιρία να της μιλάει τη γλώσσα άπταιστα, με αυθεντικές λέξεις όπως, ‘parmigiana con spinaci’, ‘mozzarella’, ‘linguini primavera’ και ‘Benito Mussolini’.

    Η Curtis του παραδίνεται άνευ όπως και ο Kline τονίζει τον ανδρισμό του, φυσώντας τη μπότα της και (κλασσική κίνηση) sniffάροντας τις μασχάλες του!

    Από κει και πέρα η εικόνα μιλάει μόνη της.

    Ο Kline διαιωνίζει το είδος υπό τους ήχους του ‘Nel blu dipinto di blu’ (ευρέως γνωστό ως ‘Volare’) και φτάνει στην κορύφωση με μια αλληλουχία μορφασμών, που σίγουρα θα είχαν ξελιγώσει την Curtis σε νευρικά γέλια (και αυτός είναι ο λόγος, πιστεύω, που δε βλέπουμε ούτε ένα πλάνο της σε αυτά τα δευτερόλεπτα μεγαλείου).



    Bridesmaids (2011)


    Ο Jon Hamm πραγματικά είναι… ‘mad’!

    Είναι απίστευτο πόσες χαζές και cheesy φράσεις υπάρχουν, για να μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να εκφράσει με ‘πιπεράτο υπονοούμενο’ τη σεξουαλική δραστηριότητα.

    Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, ο Ted (Hamm) θα μπορούσε να γράψει επίτομο λεξικό με αυτά που αραδιάζει στην ερωτική παρτενέρ του, Annie (Kristen Wiig).

    Τα ‘spread the cheese’, ‘rockin’ the cradle’, ‘let me drive the bus’ και δε συμμαζεύεται είναι ένα μικρό δείγμα.

    Ταυτόχρονα, μια σειρά από απίστευτες εναλλαγές στάσεων παρελαύνουν στην οθόνη, που κάνουν ακόμα και αυτόν με τη μεγαλύτερη … αυτοπεποίθηση στις ικανότητες του να αρχίσει να αμφιβάλλει, βλέποντας τις αντοχές και την ευρηματικότητα του εν λόγω τύπου.

    Ο Paul Feig, σκηνοθέτης της ταινίας, είχε πει ότι η σκηνή θα είχε πολύ ‘κοπάνημα’ και μπορείτε να καταλάβετε τι εννοούσε.

    Αλήθεια, αυτό με τους ‘ήχους μαϊμούς’ δεν το ήξερα.

    Λέτε να έχει αποτέλεσμα;


    Demolition Man (1993)


    Αν είναι έτσι το μέλλον, τότε να λείπει!

    Και ο John Spartan (Sylvester Stalone) το ανακάλυψε με τον πιο περίεργο τρόπο.

    Ξυπνώντας από την κρυογονική φυλακή του το έτος 2032 (το νου σας για είναι λιγότερο από 20 χρόνια μακριά), ο άρτι αφιχθείς από τον 20ο αιώνα Spartan αντιμετωπίζει ένα ουτοπικό, αλλά περίεργο μέλλον.

    Και το χειρότερο το συνειδητοποιεί, όταν το όργανο του νόμου και 20th-century enthusiast, Lenina Huxley (Sandra Bullock), τον φέρνει στο διαμέρισμα της για τα περεταίρω.

    Αρχικά, του ζητά να κάνουν σεξ, λες και ζητάει υπεύθυνη δήλωση από την εφορία ότι δεν έχει ιδιοκτησία στο όνομα της.

    Μετά, όταν βάζει κάτι πιο άνετο και έρχεται η ώρα να χαλαρώσουν οι δυο τους, φορά στον Spartan ένα πράγμα στο κεφάλι του, που του περνάει στο υποσυνείδητο κάποιες αναλαμπές με τη φάτσα της, σαν συνδυασμό από χαπάκια και λέιζερ.

    Ότι ξέρατε για το σεξ, ξεχάστε το!

    Το μέλλον θα φέρει την επανάσταση και σ’ αυτόν τον τομέα!

    Φυσικά, φρικαρισμένος ο Spartan προτείνει τον παραδοσιακό τρόπο, στην πρόταση του οποίου απαντά η Bullock «Eeeeewwww (λες και παίζει στα ‘Φιλαράκια’), disgusting! You mean… fluid transfer?»

    Κάτι πρέπει να κάνουμε για να διαφυλάξουμε τα ήθη και τις παραδόσεις για τις επόμενες γενιές, γιατί αλλιώς… βλέπετε τα αποτελέσματα.

    Και τι σας έλεγα πριν για κλισέ ατάκες;

    Ο Sly κάνει το δικό του comeback με φράσεις όπως ‘boning’, ‘the wild mamba’ και ‘the hunka chunka’!


    The Naked Gun: From the Files of Police Squad (1988)


    Ένα μεγάλο κεφάλαιο στον έρωτα - που δυστυχώς ο κόσμος δεν το λαμβάνει και τόσο συχνά υπόψη - είναι η ασφάλεια.

    Για να μπορούν να ευχαριστηθούν καλύτερα οι άνθρωποι τον έρωτα με τους συντρόφους τους, πρέπει να προνοούν για αυτό το πράγμα.

    Και ο αείμνηστος Leslie Nielsen στις ‘Τρελές Σφαίρες’, μαζί με την Priscilla Presley,  φροντίζει να κάνει ξεκάθαρο το μήνυμα του ασφαλούς σεξ.

    Πιο ξεκάθαρο δε γίνεται, αφού και οι δυο τους είναι καλυμμένοι από την κορυφή ως τα νύχια με τεράστια προφυλακτικά.

    Τώρα το πώς μπορούν και αγκαλιάζονται και κινούνται - πόσο μάλλον να φιλιούνται - μέσα σε αυτά τα πράγματα είναι απορίας άξιον, αλλά πρέπει να παραδειγματιζόμαστε όλοι από αυτό.

    Αλλά και ο ήχος των latex επιφανειών που τρίβονται μεταξύ τους, δε μπορείτε να πείτε;

    Πολύ διεγερτικός!


    Drive Angry (2011)


    Και φυσικά υπάρχει και η infamous, πλέον, σκηνή από το Shoot ‘Em Up, αλλά γι αυτήν έχουμε ήδη μιλήσει σε παλαιότερη συνεύρεση μας και αγγίζει κάπως τα όρια του εξωπραγματικού.

    (Ναι καλά! 

    Γιατί ό,τι είπαμε από τα παραπάνω είναι μέσα από τη ζωή βγαλμένα!)

    Κάτι ανάλογο αποπειράθηκε να κάνει, τέσσερα χρόνια αργότερα, και ο καραφλομαλλιάς Nic Cage, ο οποίος πυροβολεί τους επίδοξους φονιάδες του, ενώ ταυτόχρονα αφήνει τα διαπιστευτήρια του στην ξανθιά σερβιτόρα Candy (‘candy’ όνομα και πράμα η Charlotte Ross).

    Δυστυχώς, κατ’ εμέ, ούτε το γυαλί, ούτε τα ρούχα, ούτε το πούρο καταφέρνουν να κάνουν τη σκηνή τόσο πωρωτική όσο ήταν η προκάτοχος της.

     

    Όπως διαπιστώσατε λοιπόν κι εσείς, το σεξ πουλάει, αλλά καμιά φορά όχι γι αυτούς που συμμετέχουν σ’ αυτό.

    Από σωματική και ψυχολογική ευχαρίστηση, μπορεί να γίνει πηγή για αστείρευτο γέλιο, αλλά και αιτία τρελού φρικαρίσματος.

    Ωστόσο, μην αφήσετε μια πάπια ή μια μηλόπιτα να σας ρίξουν τη διάθεση!

    Διαιωνίστε το είδος, αφού πρώτα αφήσετε τα σχόλια σας στο γνωστό σημείο!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι 9 πιο άβολες ή εξωφρενικές σκηνές σεξ στον κινηματογράφο Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top