F Στη λίστα των sci-fi novels που θα γίνουν ταινία και το Arclight - FilmBoy Στη λίστα των sci-fi novels που θα γίνουν ταινία και το Arclight - FilmBoy
  • Latest News

    Στη λίστα των sci-fi novels που θα γίνουν ταινία και το Arclight


    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου.

    Νιώθουμε κομματάκι αδικημένοι εμείς του sci-fi. 
    Ενώ γενικά τελευταία, έχουν δει το …σκοτάδι των κινηματογραφικών αιθουσών αρκετές αξιόλογες παραγωγές, ο τομέας της επιστημονικής φαντασίας σαν να έχει παραμεληθεί. 

    Περιμένουμε σαν μεσσία το Pacific Rim αλλά μέχρι τότε, σχετική ανομβρία.

    Πάντως, το Hollywood αποδεικνύει πως πραγματικά προσπαθεί να ικανοποιήσει τη δίψα μας μελλοντικά, καθώς ακόμα ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας ετοιμάζεται να περάσει στη γραμμή παραγωγής.

    Για του λόγου το αληθές, και σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, η Universal Pictures σε συνεργασία με την Imagine Entertainment προετοιμάζονται για τη διασκευή του Arclight, έργο της Josin McQuein.



    Η υπόθεση μοιάζει αρκετά … πιασάρικη, μιας και συνδυάζει αρκετά θέματα που αγγίζουν το κοινό των Sci-fi (Oooh yeaah!) ενώ φροντίζει να αγγίξει παράλληλα καταστάσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

    Έτσι, μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος της, η McQuein αρχίζει να μας ξεναγεί στον κόσμο της, ένα σύμπαν όπου τα πράγματα είναι (δυστυχώς για την ανθρωπότητα)σχετικά απλά. 

    Υπάρχει το Φως, το Σκοτάδι και το Γκρι. 
    Το Φως αποτελεί το καταφύγιο των ανθρώπων, το Σκοτάδι την απαγορευμένη ζώνη - το κενό, το μέρος όπου κανείς δεν επιβιώνει, ενώ το Γκρι αποτελεί τη «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στα δύο παραπάνω.

    Το ζήτημα είναι πως κάπου στο Σκοτάδι παραμονεύουν και τα Fade, πλάσματα πραγματικά αποτρόπαια, που μοιάζουν με χαμαιλέοντες και είναι αδύνατο να νικηθούν. 

    Κανείς δεν επιβίωσε ποτέ από επίθεση τους…
    …Εκτός από τη Marina. 

    Το νεαρό κορίτσι που έχει χάσει τη μνήμη του, επιβιώνει ύστερα από τη σύγκρουση με τα Fade, βρίσκει καταφύγιο στο Arclight (το τελευταίο καταφύγιο πριν το Σκοτάδι) και παράλληλα σκορπάει τον ενθουσιασμό αλλά και τον προβληματισμό στις τάξεις της ανθρωπότητας.

    Τον ενθουσιασμό γιατί πρόκειται πραγματικά για τη τελευταία τους ελπίδα – κανείς άλλος δεν επιβίωσε ύστερα από επίθεση των Fade - αλλά και τον προβληματισμό γιατί τα τελευταία αναμένεται να κάνουν τα πάντα προκειμένου να την πάρουν πάλι υπό την κατοχή τους.

    Η ανατροπή και συγχρόνως το ενδιαφέρον του μυθιστορήματος, εντοπίζεται όταν ένα Fade συλλαμβάνεται από μία ανθρώπων. 
    Οι αποκαλύψεις που ακολουθούν είναι καταιγιστικές με το ερώτημα που εξάγεται από αυτές να είναι: «Είναι τα Fade όντως ο εχθρός που όλοι πίστευαν»; 

    Παρατηρούμε λοιπόν πως εκτός από το συμβατικό story, που το παρακολουθούμε στα περισσότερα έργα του είδους, εδώ έχουμε και κάποια ηθικά διλλήματα ίσως και κάποια ερωτήματα υπαρξιακού τύπου: είναι όλα όπως φαίνονται;
     
    O Matthew Sand (Ninja Assasin) έχει ήδη επωμιστεί το έργο της διασκευής του σεναρίου, ενώ στην παραγωγή θα βρεθούν οι Brian Grazer και Pouya Shahbazian

    Ρόλο executive producer θα έχουν οι Sarah Bowen και Erica Huggins

    Αναμένουμε πληροφορίες σχετικά με το casting του ενδιαφέροντος αυτού concept, αλλά και νέα σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων κ.ά.

    Το σίγουρο είναι πως σημειώνουμε και το Arclight στη λίστα με τα πιο πολύαναμενόμενα έργα των επόμενων χρόνων.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Στη λίστα των sci-fi novels που θα γίνουν ταινία και το Arclight Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top