F The Giant Mechanical Man - FilmBoy The Giant Mechanical Man - FilmBoy
  • Latest News

    The Giant Mechanical Man

    Όσο κι αν συμπαθώ ιδιαίτερα τα indie rom-com, δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι υπάρχουν κινηματογραφιστές που επαναλαμβάνουν τις ίδιες ιδέες και τους ίδιους τρόπους έκφρασης, με τη λανθασμένη εντύπωση ότι αυτές είναι προσφιλείς, ή ακόμα χειρότερα, αξιολάτρευτες.

    Το αποτέλεσμα είναι να δίνουν στις ανεξάρτητες ταινίες του είδους ένα κακό όνομα, ειδικά στο mainstream κοινό που θα βγει από το Transformers 8 και θα λέει ‘αυτά τα αδερφίστικα δεν τα βλέπω με τη καμία’.

    Σκεφτείτε το λίγο.
    Γιατί να δεις μια ανεξάρτητη ρομαντική κομεντί αν είσαι σίγουρος ότι την έχεις ξαναδεί ή ότι δε θα γίνεις ‘πλουσιότερος’ σινεφιλ-ικά αν τη προσπεράσεις;

    Anyway, ήθελα να φλυαρήσω και μάλλον το έκανα σε λάθος ταινία, καθώς το The Giant Mechanical Man του Lee Kirk δεν είναι καθόλου κακή ταινία, αν κρίνουμε από τις καλές κριτικές συνολικά που έχει πάρει.

    Η Jenna Fischer (Hall Pass), σύζυγος του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Lee Kirk, παίζει τη Janice, η οποία για κάποιο λόγο δεν μπορεί να βρει ούτε δουλειά ούτε αγόρι...


     

    Τη γνωρίζουμε ακριβώς τη στιγμή που απολύεται από τη δουλειά της, στέλνοντας την άστεγη πια, γλυκούλα, να ζήσει με την αδελφή της Jill (Malin Akerman, Rock of Ages).

    Στην άλλη άκρη της πόλης, ο Tim (Chris Messina, The Trouble With Bliss) παίρνει κι αυτός πόδι, αν και η δική του εγκατάλειψη από τη φίλη του Pauline (Lucy Punch, Bad Teacher)  είναι απολύτως κατανοητή: η φίλη του Tim απλά κουράστηκε να τον περιμένει να κάνει «καριέρα» ως καλλιτέχνης του δρόμου ή να εξελιχθεί αυτό σε κάτι  σημαντικό ή έστω προσοδοφόρο.



    Ο Tim θα συναντηθεί με τη Janice, αλλά δίνοντας τη παράστασή του – φοράει ξυλοπόδαρα και ένα μεταλλικό ασημί κοστούμι, στέκεται ακίνητος στους δρόμους του Detroit ως καθρέφτης των περαστικών, των οποίων την εργασιομανή ζωή ο ίδιος  περιφρονεί.

    Όταν οι δύο θα συναντηθούν σαν πραγματικοί άνθρωποι – δέχονται και οι δύο απρόθυμα ταπεινωτικές δουλειές στο ζωολογικό κήπο – ο Tim κρατά μυστική την ταυτότητά του και, παρά το δέσιμο μεταξύ τους, αργεί πολύ να της ζητήσει να βγουν.

    Η πιθανή σχέση του ζευγαριού θα αμφισβητηθεί από τις προσπάθειες της Jill να προξενέψει έναν τσαρλατάνο (Topher Grace, The Double) στη Janice.

    Τώρα πείτε μου ότι αυτό το στόρι – όσο περίπλοκα κι αν το έντυσα για λόγους που μπορείτε εύκολα να καταλάβετε – δεν το έχετε συναντήσει πάμπολλες φορές σε indie rom-com drama.

    Είπαμε όμως, το The Giant Mechanical Man έχει καλές κριτικές, και προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 27 Απριλίου.


     
    The Giant Mechanical Man trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Giant Mechanical Man Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top